Günaydın ,
konuyu kaçırdım , yk ne zaman ?
Günaydın ,
konuyu kaçırdım , yk ne zaman ?
2012 iflas sonrasındaki haberlerde grubun 45 gayrimenkulü olduğu ve bunlardan sadece 3 ünü satarak borçların ödendiği grupça açıklanıyor ve kalan gayrimenküllerin 2012 yılındaki değerinin 120 130 millyon dolar olduğu belirtiliyor...yani ellerinde mülk var
Türkiye'nin en büyük holdingleri arasındayken 2000'li yıllarda krize giren Cankurtaran Holding, 14 şirketi için yaptığı iflas erteleme başvurusunun ardından mahkemeye bir "kurtuluş planı" sundu. Geçen yıl vefat eden Mehmet Emin Cankurtan'ın 56 yıl önce temellerini attığı Cankurtan Şirketler Grubu, ABD'li Warde Fonu ile birlikte sahip olduğu gayrimenkulleri üzerine okul, hastane ve alışveriş merkezi yapacak. Projenin finansmanını Werde karşılayacak. Projelerden 40-50 milyon dolarlık bir gelir bekleniyor. Grubun banka borçları 90 milyon doları buluyor. Şirketin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Polat, "İyileştirme planına çok güveniyoruz. İflas erteleme başvurusu sonrası aldığımız tedbir kararı bir nebze nefes almamızı sağladı. Üretimimiz artıyor, yeni siparişler alıyoruz. 1-2 yıl içinde tüm borçlarımızı temizleriz" dedi.
Cankurtaran Holding'i iflas ertelemeye götüren sürecin başında, hakkında açılan iflas davaları geliyor. Alman Deustche Bank, 17 milyon dolarlık alacağı için Cankurtaran Holding hakkında iflas davası açınca, grup içinde uzun süredir tartışılan iflas erteleme başvurusu da gündeme geldi.
50 milyon dolar gelir bekleniyor
Turgay Polat, "Davalar başka alacaklılar için de gündeme gelebilir diye, geçen eylül ayında 14 şirketimiz için iflas erteleme başvurusunda bulunduk. Bir ay kadar sonra da tedbir kararını aldık" dedi. Polat, mahkemenin haklarında nasıl bir karar vereceğini bilmediklerini ancak mahkemeye sundukları iyileştirme planına güvendiklerini söyledi.
Projenin detayıyla ilgili bilgi veren Polat, Amerikalı yatırım fonu Warde ile 2008'de başlayan görüşmeler neticesinde ortaya bir proje çıkardıklarını ve Warde ile çerçevesi belirlenmiş bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Plana göre Cankurtaran ve Warde, bir dizi gayrimenkul projesi geliştirecek. Küçükçekmece, Sefaköy ve Güneşli'de bulunan arsa ve binalar üzerinde geliştirilmesi planlanan projeler için finansman desteğini Warde sağlayacak. Polat, söz konusu projelerden 40-50 milyon dolarlık bir gelir etmeyi planladıklarını söyledi. Cankurtaran Holding'in bankalara ve piyasaya olan toplam borcu ise 90 milyon dolar civarında. Polat'ın verdiği bilgiye göre grubun sahip olduğu 45 gayrimenkul ise 120-130 milyon dolar değerinde. Polat, "Şimdilerde ciromuz 45 milyon dolar. Üretimimizi bir an önce artırmayı planlıyoruz" dedi.
CANKURTARAN'IN KURTULUŞ REÇETESİ
* 45 değerli gayrimenkulden 3'ü üzerinde hastane, otel ve konsept alışveriş merkezi yapılacak.
* Küçükçekmece, Sefaköy ve Güneşli'deki projeler için finansman desteğini Warde sağlayacak.
* Gayrimenkuller satıldıktan sonra Warde koyduğu parasını alacak, kalan para ise bölüşülecek.
* Söz konusu projelerden 40-50 milyon dolarlık bir gelir elde edilmesi planlanıyor.
Ah be kardeşim o arsalar dediğin gibi konuşuldu , ama yalan oldu maalesef .
Masallar masallar masallar. Niye yapmamış kitapsızlar. Hepsi biraz daha dolandırıcılık için uydurulmuş hikayeler. Bi gün 45 arsa vardı bi de baktık yok olmuşlar. Gizli saklı satıldılar. Paraları iç edildi. Bu bile başlı başına bir dolandırıcılık. Biraz da arsa işi karıştırılırsa birşeyler çıkacağını düşünüyorum
Sevgili spiderman kardeşim,haklısın ben de resmen duyurulmuş arsa satışı haberi görmedim,duymadım.ama donumuzda bile gözü olan hırsızların hırsızı bir herif bize mallarını yedirmeeeezzzz.Belki satmıştır,kapa bildirmemiştir..belki de akrabalarına devretmiştir...nasıl olsan SPK 30 bin lira ceza verir kurtular...Bu arda aklıma gelmişken tekrarlayayım,en baş hırsızzzz SPKKKK..
Son 1-2 gündür farkındayım çok olumsuz yorumlar yazıyorum.Ama bunları tanıdık be kardeşim...ha sadece bu olsa 8-10 yıldır maalesef götttaltı hisselerine bulaşmıştım.Çoğu nallaeı dikti ,dikecek... neler mi,yazayım...memsa,ranlo,feniş,idas,esem ...sadece eplas ve mzhld yülseldi...(maalesef ben sattım,3 ay sonra 3 kat yükseldi,nasip yokmuş...aldatıldım.)
İnşallah ben yanılırım da,hisse yükselir ..biliyorsun bu hissenin kahrını çeken 5 kişi var yok şu forumda,,bazı arkadaşlar yeniden görünmeye başladılar..ha onlarda zarar da mı ,keyiflerde mi,dalgalarda mı bilemiyorum artık.
Arsalar ellerinde duruyorsa şayet,bizim için iyi olur.Dava açınca donunu almayız ...******** itin...
NE ELBİSELER GÖRDÜM,İÇİNDE İNSAN YOK ; NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK...
Bi 250 bin daha alırsa kağıt üzerindeki hakim ortak Mahsum Özel olacak..
YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME!! ÇÜNKÜ SEN NE YERİ YARABİLİR NE DE BOYCA DAĞLARA ERİŞEBİLİRSİN...
Yer İmleri