Merhaba,
Kendi adıma bir kaç defa beklentileri sıralamıştım.
Altay Kardeşim Eplas forumunda benzer bir gönderi yapmış burada paylaşmak istedim;
Aynı beklentiler Holding için de geçerli;
kısa vadeli beklenti
2017 bilanço
vakıfbank protokolü
yapılmayan 3 yıllık egeplastik genel kurulları
yakın izleme pazarından çıkış
basmane çukuru ruhsat alımının takibi(bizi bağlamasa desekte güçbirliği holding vergi yapılandırmasını ve egeyıldızın gb den alcagı olan 22 milyon nominal degerli hisseler in geri ödenmesi için şirkete para girişi açısından çok önemli...)
bu aşamalar 1 yıllık bir yeni yapılanma 2018 yılında olması gereken hamleler...
hisse fiyatlarında alsat yapanlar için çok yorum yapamam fiyat beni fazla ilgilendirmiyor....
ilgilendiğim kısım...
egeplastik 2018 karı ile birlikte geçmiş dönem zararlarını kapatıp 2019 yılındaki yapçagı işlerle temettü verimliliği sermayesine oranla 1 e 3 temettü potonsiyeli olan bir şirket...
yani 1 lot hissesi olan 2020 yılında 3 tl nakit temettü alır...(küresel kriz olmazsa-ülke içi siyasi karışıklık hortlamazsa)
uzun vadeli en ciddi beklenti...
şirketin elinde bulundurduğu mal varlıklarının degerlemesi
egeplastik
egeyıldız
romanya
almanya
egesökteks
ve holdinge bağlı bilmediğimiz varlıklar...
bunların hesaplamasını tam bulan bu şirketin borsadaki pd/dd ile 5 yıllık kar rasyosunu iyi analiz eden bu hisselerin nereye ne zaman hangi fiyatlarına gelcegini çok iyi bilenlerin hesaplamaları bir bütün halinde degerlendiren hedifini koyup bekliyorlar...
herkese bol kazançlar...
bugün bu hisseyi 5 tl fiyattan alan 2020 yılındaki kar ile birlikte nakit temettü geri dönüşü ile maliyetini sıfır olarak büyük bir fabrikanın has ortagı olucaktır...
yatırım tavsiyesi içermez...
İyi pazarlar. Saygılarımla,
Yer İmleri