Son düzenleme : Turnike; 22-03-2017 saat: 20:06.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Altyapısını adam gibi yaparsak asfalt yol da sağlam olur... ucuz olur mu bilemem.
Diğer taraftan sıcağa karşı beton mantıklı geldi ama ya don olayına nasıl tepki veriyor bu beton yol? Kafama takıldı.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ciddiyet belirtisi sonuçta. Adam ücretli gazetede yazıyor. Böyle şeyleri kaçıracaksa forumda yazan senden benden ne farkı var?
O küçük hata dediğiniz %0.25 lik faiz farkı dikkat ederseniz tamda dolar kurunu 3.7 lerden 3.60 lara çeken güçtür. O yüzden epey önemli bir noktada yazı yayına vermeden önce daha dikkatli kontrol edilebilirdi.Ama buna rağmen bence gözden kaçmış bu yazı hatası dolayısıyla yazarı peşin hükümlü olarak yargılamamalıyız. Bu %0.25 lik farkın nasıl olupta bu kadar büyük etkiye sahip olduğunu tcmb verilerinden derledim aşağıda görebilirsiniz:
AOFM:
14-03-2017 10.81000
15-03-2017 10.80000
16-03-2017 10.82000
17-03-2017 11.29000 (GLP nin 11.75 e çıktığı tarih)
20-03-2017 11.30000
21-03-2017 11.30000
22-03-2017 11.28000
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
he kardeşim he,
bizim paralar ile ülkeyi yönetenlerin kaçırdıklarının yanında toz bile olamaz.
fetullah ile aynı yolun yolcusu idiler, KAÇTI.
pkk ile açılım yapıldı , KAÇTI.
çekte hapis cezasını kaldırdılar, KAÇTI.
yuzyılın bebek katili , HACI BABA YAPTILAR, kaçtı
ergenekon, balyoz, vs. davalar bir bir iflas etti, KAÇTI.
sen bunları kaçırmış olabilirsin ama ben bunlar halka yedirilirken, hepsinin saçmalık olduğunu söylüyordum.
yahu MB soytarılıklarından önce globalde EM hareketine bakın,MB nin gücü falan yok,merkez bankacılığı ayrı saray soytarılığı ayrı kavramlardır. Eğer EM lerde o kısa vadeli hareket olmasa isterse faizi 15 yapsın dolar bugün 3,85'i geçmişti. sizide algı yönetimi ile kandırmışlar.
Ben son GLP artışının (11.75) tcmb'ye yönelik algıyı bir nebzede olsa kırdığını düşünüyorum. Zira bence etkisi var. Hatta moody's kararından sonraki düşük volatiliteyi de bu adıma borçluyuz diye düşünüyorum. Bu adımdan sonra kredilerde de ilk defa artış oldu. (konut hariç). Çok uzun zamandır EM lerden bağımsız hareket ediyorduk. Bu son adım atılmasaydı etkisini hemen hissedecektik.
TCMB'nin bu hamleleri birkaç sayfa evvelki yazımda da belirttiğim gibi hala o denli güvenilir değil. Zira tüm bu adımlar geçici olarak algılanıyor. Ancak sorun kalıcı. Referandumdan sonra da politik söylemlerden bağımsız istikrarlı bir sıkılaşma görürsem evet kandırılmayı kabul ediyorum diyebilirim. Ama bunun dışında erken bir gevşeme ve politik baskıya paralel hareketler oluşursa zaten benim kandırılıp kandırılmamamın pek bir önemi kalmaz. Ayvayı hep birlikte sapıyla yeriz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri