vay be iddialı laf etmişim...ama kimse de bahse girmeye cesaret edememiş...peki ne demişiz ne olmuş,
27-09 da hektaş 7,58 kapamış...bugün kapanış 8,53...artış oranı %12,5
27-09 da u-100 102 bin filanmış kapanış...bugün kapanış 116,510...artış oranı %16
Yani çıkmadı değil, gayet iyi bir öngörüde bulunmuşum.
Peki siz bu hektas mevzusunu açarken ne düşündünüz..endeksten iki kat fazla getirdiğini mi??? yoksa son 2 günde iyi yükseldi diye uçup kaçtığını mı düşündünüz?
Hektaş mevzusunu ben açmadım, Sn. Dudu açtı. Siz Brisa ve Hektaş için performans tahmini yapınca Hektaş ve endeks tahmini hakkında söylediğiniz aklıma geldi ancak mesajı bulamadığım için emin olamayıp size sordum. Dediğim gibi, şunu dediniz ama olmadı vb bir niyetle sormamıştım yalnızca Brisa ile karşılaştırınca aklıma geldi.
gece gece performans kıyaslaması yapmış olduk...bu arada ilgili dönemde brisa da %10 a yakın artmış.
dudu bey hektaş a biraz torpil geçiyor, duygusal bağı daha fazla galiba...yoksa ortada hektaş ın uçup kaçtığı, brisa nın süründüğü bir durum yok...belki brisa dan beklentisi çok daha fazla, ondan beklentisi karşılanmayınca üzülüyor.
Bir hisse yıllarca, 5-10 sene çok iyi performans göstermişse büyük ihtimalle uzun vadecilerin gözdesi olmuştur ve pek çok uzun vadecinin portföyünde yer almaktadır...böyle bir hisse için grafik pahalı dediğinde ister istemez, bu hisseyi portföyünde bulunduran kişinin hoşuna gitmiyor...geçmiş 8 yılda 10 katınca çıkmış hissenin, bundan sonraki 10 senede de 10-15 katına çıkacağına inandığı için, bir nevi hayallerini yıkıyorsun.
bu yüzden kusura bakmayın arkadaşlar...portföyünüzde kuzunuz olarak gördüğünüz hisse için grafik pahalı diyebilirim..ama bu hissenizin kötü olduğu ya da satmanız gerektiği manasına gelmez...zaten kötü hisse 5-10 sen gibi uzun bir vadede grafik pahalı hale gelemez.
benim temel motivasyonum genç beyaz yaka arkadaşlara yol göstermek...isterim ki, borsayı kötü tanımasınlar, yaralanmasınlar...çünkü erken emeklilik için yüksek getiri, yüksek getiri için de getirisi yüksek hisse bulmak çok kritik...ama bunu yaparken, adımları sağlam atmalı, gereğinden fazla risk almamalı.
Yer İmleri