Artan

74,80 10 12:55
22,22 10 12:55
159,70 9.99 13:31
14.980,00 9.99 13:32
44,70 9.94 13:33
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 13:33
151,30 -7.63 13:33
28,68 -7.36 13:34
3,37 -6.91 13:34
91,85 -6.75 13:33
Azalan Hisseler

İşlem

4.113.258.294,18 13:34
3.978.783.490,78 13:34
3.267.299.132,15 13:34
3.252.088.345,25 13:34
3.095.154.438,10 13:34
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Dikkat edersen sanayi hisselerine vurgu yaptım...yani bizim gibi uzun vadeci, temettü hedefleyen yatırımcılar sadece sanayi hissesi alabiliyor (bir kaç istisna olabilir tabii ki)...son 10 yılda endeks dolar bazında makul getiriler sunarken, sanayi hisseleri uçtu..hatta relatif olarak mesela bankacılık endeksinden 2 kat getiri sağladı sanayi hisseleri pek çok kez.

ben önümüzdeki 10 yılın, geçtiğimiz 10 yıla göre özellikle bizim ilgi alanımıza giren sanayi hisseleri için daha zor olacağını düşünüyorum...2009 da tarihin en büyük global krizlerinden biri yaşandığı için baz çok düşüktü...pek çok hisse sudan ucuz hale gelmişti...önümüzdeki 10 yıl, böyle bir bazımız yok...şu an pahalı değiliz, ucuz da sayılmayız...üstelik temettü ve uzun vade bilinci arttı, altın kolay kolay çöpe düşmez artık, öyle uçuk kaçık getiri fırsatı artık çok zor bu yüzden.
    Anladım, haklısınız. Ama her halükarda eldeki en iyi seçenek de bu diyebilir sanırım ?

Tasarruf edilen miktarın X% ile hisse biriktirmek, Y% ile altın, döviz veya farklı bir şey, Z% de nakit.

X,Y, ve Z'yi de herkes yaşı, hedefi ve risk tercihine göre belirlesin.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Anladım, haklısınız. Ama her halükarda eldeki en iyi seçenek de bu diyebilir sanırım ?

Tasarruf edilen miktarın X% ile hisse biriktirmek, Y% ile altın, döviz veya farklı bir şey, Z% de nakit.

X,Y, ve Z'yi de herkes yaşı, hedefi ve risk tercihine göre belirlesin.

Buna bir de %B ekle, BES gibi kolay kolay dokunamayacağın, az ama garantili bir getirisi olan kısım da olmalı portföyde.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Buna bir de %B ekle, BES gibi kolay kolay dokunamayacağın, az ama garantili bir getirisi olan kısım da olmalı portföyde.
    Mantıklı, peki bir soru daha sorayım.

Yaşı 40'lara gelmiş birisi için elimizde iki opsiyon olsa; bahsettiğim şekilde X Y Z'den oluşan portföy veya BES. Hangisini seçmek makul sizce? B% BES'e ayırma opsiyonu yok gibi düşünelim, ya ilki ya ikincisi.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Yaşı 40'lara gelmiş birisi için elimizde iki opsiyon olsa; bahsettiğim şekilde X Y Z'den oluşan portföy veya BES. Hangisini seçmek makul sizce? B% BES'e ayırma opsiyonu yok gibi düşünelim, ya ilki ya ikincisi.

Soruyu yanlış kişiye sordun...benim birinci yatırım kuralım, portföyü yeterince çeşitlendir kuralına dayanır..bu dediğimin miktarla da bir ilgisi yok, yatırım ilkeleriyle ilgisi var...yanı kusura bakmayın, istediğiniz şekilde cevap veremeyeceğim.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Soruyu yanlış kişiye sordun...benim birinci yatırım kuralım, portföyü yeterince çeşitlendir kuralına dayanır..bu dediğimin miktarla da bir ilgisi yok, yatırım ilkeleriyle ilgisi var...yanı kusura bakmayın, istediğiniz şekilde cevap veremeyeceğim.
    Ben yatırımlarımı altın, dolar, euro ve 10 değişik hisse olmak üzere böldüm. BES çok cazip gelmiyor nedense. Sizce yeterli mi daha fazla çeşitlendirmeye gidilmeli mi?

6.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Ben yatırımlarımı altın, dolar, euro ve 10 değişik hisse olmak üzere böldüm. BES çok cazip gelmiyor nedense. Sizce yeterli mi daha fazla çeşitlendirmeye gidilmeli mi?
    Bes olmazsa olmaz degil...kaynakta yapılan bir kesinti ve kısa vadede çekemetecegin bir para olduğu icin uzun vade iyi bir alternatif...benim para biriktirme ve gereksiz harcama yapma gibi bir sorunum yok diyen başka şekillerde de portföyünü yeterince çeşitlendirebilir.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Disiplinli olarak ilki daha uygun.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •