sefil bir beyaz yaka olarak

aldığım sinyallere göre borsalarda artık satış zamanı yaklaşıyor. çünkü muhtemelen o güç abd borsalarında (dji, nasdaq) 1 saatte -%7 yaptırdıysa, aynı şekilde yine yukarı devam ettiyse, bence artık kuşları tuzağa çekmek istemektedir ve bu hareket shortların stop loss'unu patlatmayı da istemektedir.
piyasadaki iştahlı alımlar, görmezden gelmeler, euro/usd'nin yaptığı abuk ralli, altının bir türlü 1350 usd'yi kıramaması ve 2018'de fed'in 0 faiz arttıracakmış gibi kabul edilmesi. bence bu görmezden gelmelerin sonu çok kötü bir haberle bitebilir.
bist'e bakıyorum, gördüğüm kadarıyla tüm kağıt sahipleri bunu beklediği için kağıtlar gitmiyor bir türlü. bist 77binden 120bine geldi ve ralliye katılmayan bir sürü kağıt var. ve bu kağıtlar da çok sağlam şirketlerin hisseleri. brisa, soda, doaş, arçelik, bankaların çoğu, çimentolar, gübre, otokar, pınarsüt, işyat vs. eğer bizim borsa buraya thyao, aselsan, kardemir, petkim ile geldiyse bunun dönüşü bence çok sert ve keskin olacaktır. fakat gel gör ki yalancı bahar yaşanacaktır bahar ayında bence. borsada 4 cent seviyelerinin görüleceğini düşünüyorum. sonrası fırtına.
bomba haberler gelebilir, ab vize serbestliği, ohal'in kalkması, operasyonların bitmesi ve açılım sürecinin yeniden başlaması gibi. coşkuyla thy'yi 20 küsürlerden, aselsanı 40 küsürlerden zevkle satar yahudiler.
ben parça parça satmaya başladım ve dolar mevduat-tl mevduat ağırlığımı arttırmaya karar verdim.
Yer İmleri