Sayfa 371/637 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    10 aday hissem vardı...maalesef çoğunu grafik pahalı kriteri nedeniyle alamıyorum...bu nedenle portföyüme u-100 dışı, 2 hisse ekleme kararı aldım...küçük ama geleceği parlak olarak düşündüğüm hisseler.

ulusoy elektirk ve jantsa aldım..özellikle ulusoy elektirkten ümitliyim.
    normalde portföyümde 10 hisse, her biri için 10x kadar büyüklük düşünüyorum...ama u-100 dışı hisselerde bu büyüklük 5x olacak..eğer hisse rüştünü ispatlar ve portföyün genel artış oranından çok daha iyi bir artış oranı yakalarsa, bu hisseler de 10x büyüklüğe çıkabilecek...bir çeşit gözaltı muamelesi yapacağım u-100 dışı hisselere.

ayrıca belirteyim, fon büyüklüğü olarak toplam portöfyün %20 sini geçmeyecek u-100 dışı hisse büyüklüğü.

2. Tavhl i düşünmez misiniz sayın cautionary? Çok gözde bir firma değil mi tr ve dünyada?

3.  Alıntı Originally Posted by Ponkida Yazıyı Oku
    Tavhl i düşünmez misiniz sayın cautionary? Çok gözde bir firma değil mi tr ve dünyada?
    tavhl 6 ay kadar önce portföy aday listemdeydi...maalesef ahl kapanışı bir belirsizlik yaratıyor...sabiha nın işletmesinde nasıl yer alacaklar (ortaklık, hisse alımı vs) önemli olacak.

bu belirsizlik dönemi atlatılırsa tekrar aday listeye girebilir.

4. Norveç Varlık Fonu gibi ülkemizde uzun vadeli yatırımlar yapan takip edebileceğimiz yerli/yabancı fonları biliyor musunuz? Fikir vermesi açısından bunların portföylerini takip edebilme şansımız var mı?

Teşekkürler.

5. Sn. @Cautionary,

Bu arada hala grafik pahalı kriteri üzerine düşünüyorum. Bu kriteri bir şekilde net kar, esas faliyet karı veya F/K gibi bir veri ile düzeltmesini yaparak kullanmaya karar verdim ancak bu düzeltme nasıl olmalı henüz net bir karara varamadım, hala düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn. @Cautionary,

Bu arada hala grafik pahalı kriteri üzerine düşünüyorum. Bu kriteri bir şekilde net kar, esas faliyet karı veya F/K gibi bir veri ile düzeltmesini yaparak kullanmaya karar verdim ancak bu düzeltme nasıl olmalı henüz net bir karara varamadım, hala düşünüyorum.
    Grafik pahalı kavramının sırrı da burada.

Bir hisse de teknik al olabilir..temel analize göre çarpanları normal, hatta ucuz bu hisse denebilir...grafik pahalı kavramı temel ve teknikten bağımsız...sadece ve sadece fiyat artış oranlarına bakarak yapılan bir değerlendirme.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Norveç Varlık Fonu gibi ülkemizde uzun vadeli yatırımlar yapan takip edebileceğimiz yerli/yabancı fonları biliyor musunuz? Fikir vermesi açısından bunların portföylerini takip edebilme şansımız var mı?

Teşekkürler.
    Bir de Kel Mobius takip edilebilir.
    Bir zamanlar cok populerdi ama su siralar medyada pek cikmiyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. ulusoy elektrik bence tarihi hata olucak.
    halka arz ve sonrası yaşanan gelişmeleri hatırlamakta fayda var

Sayfa 371/637 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •