Sayfa 539/852 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 6816 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1. http://www.borsagundem.com/haber/hal...-gecti/1280044

Halka açık şirkette boynuz kulağı geçti

22 Şubat 2018 - 16:04 www.borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl Kipa’yı 199 milyon liraya alan Migros, bağlı ortaklığının değerinin altında kaldı
    BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’de birleşme ve satın alma işlemleri son sürat devam ediyor. Bunun en önemli örneklerinden birisi de perakende sektöründe yaşanmış ve Migros geçtiğimiz yıl Kipa’nın yüzde 96.25’ini 199 milyon liraya satın almıştı.

2017 yılının başlarında satın alma haberlerinin duyurulması sonrasında Kipa hissesi yaklaşık 1.5 lira seviyelerinde seyrediyordu. Son 8 aydır ise Kipa hissesinde sürekli hareketlenmeler yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde de şirketin kottan çıkmayacağına dair açıklamalar yükselişlere daha da ivme kazandırdı ve hisse 5 liraya yakın seviyelerde seyretmeye başladı. 8 ay gibi kısa bir sürede yüzde 100’ün üzerinde prim yapan Kipa piyasa değerinde de ana ortağını solladı.

MİGROS, KİPA’NIN GÖLGESİNDE KALDI

Perakende sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Migros, Kipa’yı satın aldı ancak boynuz kulağı geçti. Migros’un piyasa değeri bugün itibariyle 4.2 milyar lira olurken sermayesi 178 milyon lira seviyesinde.

Kipa’nın ise piyasa değeri 6 milyar lirayı aştı ve şirketin sermayesi 133 milyon lira seviyesinde.
    Böylece Kipa’nın Piyasa değeri Migros’u yüzde 43 oranında aşmış oldu. Deyim yerindeyse "Boynuz kulağı geçmiş" oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
    Son düzenleme : devil hunter; 22-02-2018 saat: 21:37.
    Tüm yorumlarım 6362 sayılı SPK nun ilgili maddelerinde belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz...

2. Peki sayin izmirli ve devil hunter bu haberler bizi nasil etkiler sizce

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bu analistler nedense yanılmıyorsam kipa nın 95.50 hissesi 199 milyon TL ye satıldığında hiç hayret yazıları yazmadılar.

Bende şimdi bu analistlere hayret diyorum.
    Hayretki Hayret.
    Asla Yatırım Tavsiyesi degildir.

4. İyi akşamlar dilerim.Kipa ile Migros genel kurul Kararı ile kolay yöntem ile birleşecekler.Son gelen mali tablolara göre son üç ay zararı 459 milyon Kipa’nın zararı 49 milyon tl açıklandı.Bu zararları Migros özvarlıklarından düşersek d/d 3.79 -3.80 aynı durumu Kipa’ya uygularsak 0,95 çıkar.Eger birleşme Özkaynak yöntemi ile olacaksa 4 Kipa 1 Migros olmaktadır.Migrosun bugünkü kapanışı 23840 tl. Bugün itibariyle Kipa fiatı 5960 tl ye denk geliyor.Piyasa değeri oranı uygulanırsa oran 1/1 e yakın çıkmaktadır.SPK genel olarak Özkaynak yöntemini yada ortalama sistemi kabül etmektedir.Herkese hayırlı kazançlar dilerim.

5.  Alıntı Originally Posted by kararver2 Yazıyı Oku
    Peki sayin izmirli ve devil hunter bu haberler bizi nasil etkiler sizce

Çok olumlu etkiliyor....millet bu kadaretmez diye başlıyor açığa satışa....tahtada sığ olduğu için bunlar pozu kapatacam derken fiyat uçuyor....bşrde iş yatırımda bir çatlak var..tahtayı tutacam diye hergün para burakıyor...bugünde 25 bin bıraktı.....

Bu piyasa değeri dalga geçilecek bir durum değil....oyuncular tahtadan çekilince kan gövdeyi götürür....ben bugün kapanıştan 3/2 portföyü verdim...kar cebe yakışır...yarın da kalanını verecem kısmet.

6.  Alıntı Originally Posted by Exprodigy Yazıyı Oku
    Çok olumlu etkiliyor....millet bu kadaretmez diye başlıyor açığa satışa....tahtada sığ olduğu için bunlar pozu kapatacam derken fiyat uçuyor....bşrde iş yatırımda bir çatlak var..tahtayı tutacam diye hergün para burakıyor...bugünde 25 bin bıraktı.....

Bu piyasa değeri dalga geçilecek bir durum değil....oyuncular tahtadan çekilince kan gövdeyi götürür....ben bugün kapanıştan 3/2 portföyü verdim...kar cebe yakışır...yarın da kalanını verecem kısmet.
    Tsk. Ben migros alacam

7.  Alıntı Originally Posted by kararver2 Yazıyı Oku
    Tsk. Ben migros alacam

MIGROS u baskılıyorlar, ama nereye kadar... 23,50-24.00 aralığında seyrediyor
    ucunu bir bıraksalar ksa sürede 40.00 görcek, dahasıda var...
    Neyi bekliyorlar dersiniz arkadaşlar
    Bende migroslarımı alana kadar burdayım inşallah, sonrası allah kerim

8. Bir insan ewladı karanlık odada saniyeler kala 300.000 lot alışı neden yazar şaka gibi!!

Sayfa 539/852 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •