Sayfa 378/637 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu başlıkta varsa yoksa sanayi şirketleri yazılıyor. Ben de iki hisse yazayım. Halkb ve Ekgyo. İkisi de kamu şirketi. Halkb en büyük beşinci banka, Ekgyo ise sektörünün en büyüğü. İkisi de karlı, göstergeleri iyi, zengin ve eski şirketler. Batma ihtimalleri yok. Hisseler likit ve BIST30'dalar. İkisinin de hissesi diplerde sürünüyor. Bedavadan biraz pahalılar.
    Gündemi takip edenler halkbankın üzerindeki kara buluttan haberdardır zaten o nedenle bu fiyatta, bunu da eklemek zorundayım.
    İlgilenenlere temel göstergelerini ve uzun vadeli fiyat grafiklerini incelemelerini öneririm. Akıllarına yatarsa değerlendirsinler. Özellikle ölücüler ve iyi şirket hissesini ucuza kapatmak isteyenler bir baksın. Uzun vadede değerlerini bulurlarsa çok yüksek potansiyel kar bırakacaklardır.
    EKGYO üzerinde de en az Halkbank kadar risk var, kaç tane batık projeye ortak belli değil

en basiti istanbul finans merkezi...

Dediğiniz gibi sanyiden gidiyoruz.

Ben sanayi dışı olarak ANHYT i takip ediyorum, temettü verimi iyi olmasa da bedelsiz ve büyüme potansiyeli sürekli var sektörü sürekli büyüyecek.

benzer şekilde İŞYAT önerenler de var.

2. Eğitim için hayat sigortası konusunu inceleyebilen oldu mu acaba.Farklı şirketlerin benzer konseptleri mevcut.
    Her ay dolar bazında para yatırıyorsunuz (örneğin 100 dolar) ve örneğin 10 sene sonra geri alıyorsunuz.
    Firmalar dolar bazında minimum %2 getiriyi garanti ediyor, fonun durumuna göre de daha fazla olur diyorlar.
    Asıl önemlisi ödenen primler çalışanların vergi matrahından düşülüyor bu sayede vergi avantaj söz konusu.

Ben de yeni incelemeye başladım belki incelemek isteyen yada görüş bildirmek isteyen olur diye örnek bir link yolluyorum.Fikri olan var mıdır?
    http://www.bessigorta.com/egitim-ici...i#.Wo_ANqSgeUk

3.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Eğitim için hayat sigortası konusunu inceleyebilen oldu mu acaba.Farklı şirketlerin benzer konseptleri mevcut.
    Her ay dolar bazında para yatırıyorsunuz (örneğin 100 dolar) ve örneğin 10 sene sonra geri alıyorsunuz.
    Firmalar dolar bazında minimum %2 getiriyi garanti ediyor, fonun durumuna göre de daha fazla olur diyorlar.
    Asıl önemlisi ödenen primler çalışanların vergi matrahından düşülüyor bu sayede vergi avantaj söz konusu.

Ben de yeni incelemeye başladım belki incelemek isteyen yada görüş bildirmek isteyen olur diye örnek bir link yolluyorum.Fikri olan var mıdır?
    http://www.bessigorta.com/egitim-ici...i#.Wo_ANqSgeUk
    bu tip abidik sigoratalara hiç ısınamadım.

vaktiniz varsa garnati bankası işsizlik sigortası diye aratın geçmişte ne olmuş görün.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu başlıkta varsa yoksa sanayi şirketleri yazılıyor. Ben de iki hisse yazayım. Halkb ve Ekgyo. İkisi de kamu şirketi. Halkb en büyük beşinci banka, Ekgyo ise sektörünün en büyüğü. İkisi de karlı, göstergeleri iyi, zengin ve eski şirketler. Batma ihtimalleri yok. Hisseler likit ve BIST30'dalar. İkisinin de hissesi diplerde sürünüyor. Bedavadan biraz pahalılar.
    Gündemi takip edenler halkbankın üzerindeki kara buluttan haberdardır zaten o nedenle bu fiyatta, bunu da eklemek zorundayım.
    İlgilenenlere temel göstergelerini ve uzun vadeli fiyat grafiklerini incelemelerini öneririm. Akıllarına yatarsa değerlendirsinler. Özellikle ölücüler ve iyi şirket hissesini ucuza kapatmak isteyenler bir baksın. Uzun vadede değerlerini bulurlarsa çok yüksek potansiyel kar bırakacaklardır.
    Ekgyo geçen sene temettü vermedi. Kira geliri alıyor ama temettü vermiyor. Eğer GYO yatırımı yapılacaksa temettü ödeyen tercih edilmelidir. Aşağıda Net aktif değeri / piyasa değeri rasyosuna göre sıralanmış GYO şirketleri bulunmaktadır.

KOD Şirket İsmi F/DD
    MRGYO MARTI G.M.Y.O. 0.35
    ISGYO İŞ G.M.Y.O. 0.38
    HLGYO HALK G.M.Y.O. 0.40
    KLGYO KİLER G.M.Y.O. 0.41
    PAGYO PANORA G.M.Y.O. 0.43
    RYGYO REYSAŞ G.M.Y.O. 0.45
    SNGYO SİNPAŞ G.M.Y.O. 0.46
    TRGYO TORUNLAR G.M.Y.O. 0.50
    PEGYO PERA G.M.Y.O. 0.51
    OZKGY ÖZAK G.M.Y.O. 0.52
    AKSGY AKİŞ G.M.Y.O. 0.56
    SRVGY SERVET G.M.Y.O. 0.58
    OZGYO ÖZDERİCİ G.M.Y.O. 0.59
    YGYO YEŞİL G.M.Y.O. 0.62
    VKGYO VAKIF G.M.Y.O. 0.67
    TSGYO T.S.K.B. G.M.Y.O. 0.68
    ALGYO ALARKO G.M.Y.O. 0.73
    DZGYO DENİZ G.M.Y.O. 0.74
    AVGYO AVRASYA G.M.Y.O. 0.78
    YGGYO YENİ GİMAT G.M.Y.O 0.80
    EKGYO EMLAK G.M.Y.O. 0.81
    AKFGY AKFEN G.M.Y.O. 0.85
    AGYO ATAKULE G.M.Y.O. 0.92
    KRGYO KÖRFEZ G.M.Y.O. 1.14
    DGGYO DOĞUŞ G.M.Y.O. 1.18
    YKGYO YAPI KREDİ KORAY G.M.Y.O. 1.33
    MSGYO MİSTRAL G.M.Y.O 1.36
    NUGYO NUROL G.M.Y.O. 1.69
    ATAGY ATA G.M.Y.O. 2.39
    IDGYO İDEALİST G.M.Y.O. 2.79
    AKMGY AKMERKEZ G.M.Y.O. 3.54
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Ben böyle düşünmüyorum işleri bu kadar zorlaştırmaya gerek yok.Uzun vadede doğru firma seçimi ve biraz sabır ile biriktire biriktire kazanmak çokta zor değil.Asıl kaybetmek için özel çaba sarf etmek lazım.Şunu diyorsanız ben bu yöntemle %100ün üzerinde kazanırım sen ancak %50 kazanırsın buna bir şey diyemem kanıtlamak kolay değil bunu.
    Ben de başlangıçta sizin gibi düşünüyordum ... Ne kadar zor olabilir ki ? Önemli kağıtlar alıp sabır gösterdin mi nasıl kaybedilebilir ? Zamanım zaten çok ...Grafiklere , kazançlara baktığında çok anlamasan bile kaybetmek imkansız gözüküyor... Bir çok aklı başında hesabını kitabını bilen ama borsayı henüz tanımayan yatırımcı sizin gibi düşünür... Bu çok normal... Çünkü başlangıçta her şey planladığınız şekilde gidecek gibi gelir ... Sabır tek çözüm gibi görülür... O an zekanız , alt yapınız yetecek gibi düşünürsünüz... Ama görülecek ki kazın ayağı öyle değil... Allah ömür verirse 10 sene sonra ve siz bu süreyi umduğunuz gibi borsa da geçirebilirseniz bakış açınızı ,elinizde ne olduğunu ve borsa hikayenizi bu başlıklarda tekrar konuşuruz... 20-25 yaşlarımda denizcilik fakültesinde okurken beni tüm hararetleriyle borsayla tanıştıran , iktisat ve ekonometri emekçileri ( 8-9 senede mezun olabilen ) arkadaşlarımın hiçbiri şu an borsa ile ilgilenmiyor... Hepsinin 1-2 evladı var güzel bir ailesi var ve hayat o taraftan devam ediyor... Diğer yatırım araçlarında işlem yapmayla ilgili bi şey diyemem ama borsa kolay bir yer değil...

Bir de şuna dikkat edin ben mesajlarımda yöntemden bahsetmiyorum. Kendinizi geliştirin, başka türlü hikayeniz devam etmez , kısayol yok diyorum ... Ben forumdaki bir çok kişiden daha boğa bir yatırımcıyım ... Amacım yeni başlayanları karamsarlığa itmek değil önemli konuları işaret etmek... Çünkü mücadele düşündüğünüz kadar basit değil .

Bol kazançlar ... Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Brisa bilancosunda son ceyrekteki genel yonetim giderleri ilk 3 ceyrek kadar olmus..
    Sadece bir ceyrekte genel yonetim giderlerini iki katina cikmasi konusunda sn. Cauti bir sey dusunuyor mu acaba?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Brisa bilancosunda son ceyrekteki genel yonetim giderleri ilk 3 ceyrek kadar olmus..
    Sadece bir ceyrekte genel yonetim giderlerini iki katina cikmasi konusunda sn. Cauti bir sey dusunuyor mu acaba?
    Syg,
    GA kalemi kolay tahmin edilebilecek bir kalem değil, altında pek çok kalem var. Şirketten doğrudan açıklama ile, ya da belki faaliyet raporu dip notlarında bilgi vardır. Yine de bir tahmin yapayım, yeni fabrika binası nedeniyle ofis ya da ekipman taşınması vs işleri olmuş olabilir.

Benim için 2017 bilançosunun çok önemi yoktu. Yeni yatırım etkilerini yavaş yavaş göreceğiz. 2018 yılında ilk iki çeyrek bilançosunu yakından takip edeceğim, bir umut ışığı görmezsem sene sonuna doğru vedalaşabilirim kağıtla.

Bu bilançocun nispeten kötü gelmesi güzel bile oldu benim için...2x hissem var, kademeli bir şekilde 10x e çıkacağım...düşmesi işime gelir şimdilik. Bu bilanço nedeniyle endeskten kötü bir performans gösterebilir, güzel alım fırsatları gelebilir diye düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Ben de başlangıçta sizin gibi düşünüyordum ... Ne kadar zor olabilir ki ? Önemli kağıtlar alıp sabır gösterdin mi nasıl kaybedilebilir ? Zamanım zaten çok ...Grafiklere , kazançlara baktığında çok anlamasan bile kaybetmek imkansız gözüküyor... Bir çok aklı başında hesabını kitabını bilen ama borsayı henüz tanımayan yatırımcı sizin gibi düşünür... Bu çok normal... Çünkü başlangıçta her şey planladığınız şekilde gidecek gibi gelir ... Sabır tek çözüm gibi görülür... O an zekanız , alt yapınız yetecek gibi düşünürsünüz... Ama görülecek ki kazın ayağı öyle değil... Allah ömür verirse 10 sene sonra ve siz bu süreyi umduğunuz gibi borsa da geçirebilirseniz bakış açınızı ,elinizde ne olduğunu ve borsa hikayenizi bu başlıklarda tekrar konuşuruz... 20-25 yaşlarımda denizcilik fakültesinde okurken beni tüm hararetleriyle borsayla tanıştıran , iktisat ve ekonometri emekçileri ( 8-9 senede mezun olabilen ) arkadaşlarımın hiçbiri şu an borsa ile ilgilenmiyor... Hepsinin 1-2 evladı var güzel bir ailesi var ve hayat o taraftan devam ediyor... Diğer yatırım araçlarında işlem yapmayla ilgili bi şey diyemem ama borsa kolay bir yer değil...

Bir de şuna dikkat edin ben mesajlarımda yöntemden bahsetmiyorum. Kendinizi geliştirin, başka türlü hikayeniz devam etmez , kısayol yok diyorum ... Ben forumdaki bir çok kişiden daha boğa bir yatırımcıyım ... Amacım yeni başlayanları karamsarlığa itmek değil önemli konuları işaret etmek... Çünkü mücadele düşündüğünüz kadar basit değil .

Bol kazançlar ... Sevgiler... Saygılar...
    Toplam portföyümün %35i borsada. En yüksek oranda elimde bulunan hissenin toplam portföye oranı %4,5. Bu sebeple firma batıp gitse yok olsa kaybedeceğim para %5 olacak. Piyasalar tepe taklak olsa dünya krize girse gün gelecek krizden çıkacak. 5-10 yıl sonra yine burada olursak sonuçları sizinle paylaşırım. Ben hala görüşünüze katılmıyorum.

Sayfa 378/637 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •