Sayfa 413/637 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın miriel siz bakmayın herkes oyuncudur borsada o disiplinde yatırımcı yoktur.Varsa da bana denk gelmedi.Bakın en tecrübeli sayın dudu 2006 da ful nakte geçmiş.Borsada amaç parayı artırmaktır 2. amaç gene parayı artırmaktır 3. amaç parayı artırmaktır.Parayı artır da nasıl artırırsan öyle yap o yol doğrudur.Yoksa bir bakarsın bir sürü sağlam kağıt ve az paran olmuş))))))
    Sn hakem
    harun kahraman diye trader var 30 bin liradan 13 milyonluk portfoye ulasmiss 7 senede. Simdi uzun vade temettu yatirimi diyoruz ama bu ve benzeri kisiler bu kadar buyuk paralari nasil yapiyor. Parayi artirmak sart ya dogrusunu kim yapiyor harun mu yoksa uzun vadeli temettu yatirimcisi adayi olan biz ky ler mi . Syv

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

çoğu arkadaş gayri menkul işine sıcak bankmaz...mankul alıp satarak ya da biriktirerek çok daha iyi para kazanılabileceğine inanır...ama dünyanın bin türlü hali var...menkul-gayri menkul dengesi de korunmalı..
    Ben de hiç gayrimenkul yok, 2 tane arsam vardı onlarıda satıp borsaya gömdüm ama tüm samimiyetimle söylüyorum kimseye tavsiye etmem.

Güvende olmak için oturacağınız evinizin olması mantıklı. Gerçi ben güvenli tarafta kalayım desem, ev yerine (onun parası ile) %50 döviz mevduat - %50 fiziki altın (banka kasasında) alırdım.

Bu sürekli likit kalma prensibi Yahudi tüccarlarda varmış, bazen düşünüyorum bende de geçmişten gelen bir yahudi kanı var mıdır diye? Gerçi soyağacıma baktım e-devletten, hiç yahudi ismi görmedim.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın miriel siz bakmayın herkes oyuncudur borsada o disiplinde yatırımcı yoktur.Varsa da bana denk gelmedi.Bakın en tecrübeli sayın dudu 2006 da ful nakte geçmiş.Borsada amaç parayı artırmaktır 2. amaç gene parayı artırmaktır 3. amaç parayı artırmaktır.Parayı artır da nasıl artırırsan öyle yap o yol doğrudur.Yoksa bir bakarsın bir sürü sağlam kağıt ve az paran olmuş))))))
    Konuya farklı bir bakış açısı getirdiniz Sn Hakem, borsaya yatırımcı olma amacıyla başlamıştım ancak umarım oyuncu olmam.

4.  Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Sn hakem
    harun kahraman diye trader var 30 bin liradan 13 milyonluk portfoye ulasmiss 7 senede.
    İnanmayın derim, 7 senede 433.33 katına çıkartabiliyorsa parayı, 7 sene sonra 5,633 milyar TL'si, 14 sene sonra da 2,441 trilyon TL'si (642 milyar usd demektir ki dünyanın en zengin insanının varlığı 90 milyar usd) olması gerekir. İzleyelim bakalım, olmaz ise sallıyor demektir.

5. İsfin galiba kimsenin ilgisini çekmedi bende uzun vade kağıdı olabilir mi diye incelerken yüzde 20 primlenince spekülatif galiba diye askıya aldım ama takibinde olan bilgi paylaşabilirse sevinirim

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    İnanmayın derim, 7 senede 433.33 katına çıkartabiliyorsa parayı, 7 sene sonra 5,633 milyar TL'si, 14 sene sonra da 2,441 trilyon TL'si (642 milyar usd demektir ki dünyanın en zengin insanının varlığı 90 milyar usd) olması gerekir. İzleyelim bakalım, olmaz ise sallıyor demektir.
    Milyon kişi içinden birine milli piyango çıkıyor...milyoner oluyor...hayranlık duyuyor musunuz? mesela vay anasına, ne numara çekti, piyango ona çıktı..bravo.

parasını 10 sene de 500 katına çıkaran adam düpedüz kumar oynamıştır...şansı yaver gitmiş...onun gibi davranan 999 kişi bir nane yapamamış..belki de batmış, elindeki avucundakini masada bırakmış.

bana binde bir ihtimalle paramı 100 katına çıkarmak mı? yoksa %80 ihtimalle yıllık oratalama %20 getiri mi deseler...tabii ki ikincisi derim...zaten matematiksel olarak da ikincisinin daha avantajlı olduğu net.

7. Krizlerin etkilerinin eskisi kadar derin yaşanılmayacağını, kriz oluşturacak durumların global piyasallarda çok kolay bir şekilde sindirildiğini düşünüyorum. Uzun soluk düşüşlerin yaşanılma olasılığı gezi olaylarıyla beraber yaşanılan benzeri olaylarda gözlemlediğimizi, bu tip durumlarda eğerki kişi uzun vadeli yatırımcı ise her zaman kendini tatmin edebilecek bir meblağ ile alım yapacak nakit parasını kenarda tutuması gerektiğini yaşayarak gördüm. Aksi taktirde panikleyip gelecek hayellerinden parasının eridiğini görüp al sat yapmaya başlayıp yanlış bir hareketinde vazgeçebilir. Kısacası hangi yaşta olursa olsun her zaman kişinin düşüşte kendi gözünü doyurabileceği ölçüde belli bir stratejide alım yapmaya yetecek nakit parası olabilmelidir. Ben yüzde 30 olarak belirledim kendime. Nacizane. Saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by Ponkida Yazıyı Oku
    Krizlerin etkilerinin eskisi kadar derin yaşanılmayacağını, kriz oluşturacak durumların global piyasallarda çok kolay bir şekilde sindirildiğini düşünüyorum.

...

Nacizane. Saygılar.
    Benzer görüşe sahip ekonomistler var, dedikleri şu; geçmişteki krizlerden öğrendiklerimiz sayesinde finansal krizler artık eskisi gibi ani çöküşlerle değil de zamana yayılmış bir şekilde yaşanacak.

Sn Cautionary bu görüşe ne der mesela merak ediyorun.

Saygılar.

Sayfa 413/637 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •