Sayfa 920/1001 İlkİlk ... 420820870910918919920921922930970 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,353 - 7,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bunu siz diyorsunuz yada aklın yolu birdir diyen birçokları ama ya bazıları aynı düşünmüyorsa !..
    Biri geliyor ve her gün bir adamın koluna işiyor gidiyor. Adam sinir oluyor ama koluna işeyen adama borcu olduğu için katlanıyor. Bir gün biri adama bir akıl veriyor diyor ki, gel kolunu keselim böylece adam havaya işesin.

İşte o koluna işenmesin diye işeyen adamın suratına yumruğu çakmak yerine (ihracatı arttırıp cari açığı kapatmak borcu makul seviyeye indirmek) , kolunun kesilmesine razı olanlar varsa bu da onların tercihidir. Sonuçta herkes gücü kuvveti ve kapasitesine göre kararlar alır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Devlet bir günde DTH larını Türk Lirasına çevirir. Atıyorum 200 milyar dolar mı var o 3,80 den 760 milyar TL. Olur.Ertesi gün devalüasyon yapar ve der ki bugün dolar/tl kuru 6 lira. Daha ertesi gün de tekrar bu mevduatı Dövize çevirdim der mi der. alın size 200 milyar dolar olan DTH 100 milyar dolar oldu. N e biçin zihni sinir projesi yaptım değil mi. Sonuçta 100 milyar dolar buharlaşmış olur.
    Yurt dışına olan 480 milyar dolar borcu ne yapacağız. Böyle bir hamle ile o borç ta devaluasyondan dolayı ödenemez hale gelecek.

Kendimize şunu soralım bize deseler ki hiç öyle dertli yollara girme kabul borcunu sıfırlıyoruz ama bizden bundan sonra 1 usd dahi borç alamayacaksın.

Olur mu?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet örnek var ama Arjantin maymun biz de balık. Maymun ağaca tırmandı orada açlıktan kıvranıyor bekliyor. Balık maymunu örnek alıp denizden çıkıp ağaca mı tırmansın?
    birşeyin mantıklı veya ülke için uzun vadede iyi olmaması devletin/reisin onu yapmayacağı anlamına gelmiyor. tamamen günü kurtarmaya yönelik gidiyor herşey.

milletin parasına çökmekten çok daha kötü şeyler bile olabilir. kefen cepte gezin her an şehit olmak sizede nasip olabilir denen ülkede "acaba dolarıma çökerlermi" diye düşünmek biraz lüks kaçıyor bence.

ciddi parası olup en azından bir kısmını hala yurt dışına çıkarmamış insan kaldığını zannetmiyorum.

Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Devlet bir günde DTH larını Türk Lirasına çevirir. Atıyorum 200 milyar dolar mı var o 3,80 den 760 milyar TL. Olur.Ertesi gün devalüasyon yapar ve der ki bugün dolar/tl kuru 6 lira. Daha ertesi gün de tekrar bu mevduatı Dövize çevirdim der mi der. alın size 200 milyar dolar olan DTH 100 milyar dolar oldu. N e biçin zihni sinir projesi yaptım değil mi. Sonuçta 100 milyar dolar buharlaşmış olur.
    2001 krizinde bir kamu bankasındaki vadeli mevduatımı vadesinden önce bozup döviz almak istedim..yassağ hemşerim dediler..yukarıdan talimat öyle gelmiş, bozamadım..

Zora düşüldüğünde dediğiniz şeyleri yapmaktansa, döviz çekimlerinde günlük kısıtlamalar getirmek ve belli bir kısmına uzun vadeli Eurobond vermek daha mantıklı olur herhalde..

5.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    birşeyin mantıklı veya ülke için uzun vadede iyi olmaması devletin/reisin onu yapmayacağı anlamına gelmiyor. tamamen günü kurtarmaya yönelik gidiyor herşey.

milletin parasına çökmekten çok daha kötü şeyler bile olabilir. kefen cepte gezin her an şehit olmak sizede nasip olabilir denen ülkede "acaba dolarıma çökerlermi" diye düşünmek biraz lüks kaçıyor bence.

ciddi parası olup en azından bir kısmını hala yurt dışına çıkarmamış insan kaldığını zannetmiyorum.
    Böyle bir hamlenin günü kurtarmak için dahi uygun olmadığını düşünüyorum. Oy oranları tüketici güven endeksi ile korelasyona sahip. TGE'de döviz kuru ile bir korelasyona sahip. Bakmayın faize yüklenildiğine asıl etki eden ve çekinilen döviz kuru. Evet misal olarak iktidar partisi %70 ile iktidardadır, devalüasyon yapar oyu %55'e düşer yine seçilir. Ama oy oranları bıçak sırtının dahi altında seyrediyorsa bu sizin nickiniz gibi harakiri benzeri bir hamle olur.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Böyle bir hamlenin günü kurtarmak için dahi uygun olmadığını düşünüyorum. Oy oranları tüketici güven endeksi ile korelasyona sahip. TGE'de döviz kuru ile bir korelasyona sahip. Bakmayın faize yüklenildiğine asıl etki eden ve çekinilen döviz kuru. Evet misal olarak iktidar partisi %70 ile iktidardadır, devalüasyon yapar oyu %55'e düşer yine seçilir. Ama oy oranları bıçak sırtının dahi altında seyrediyorsa bu sizin nickiniz gibi harakiri benzeri bir hamle olur.
    hala oy sandık gibi şeylerle iktidar değişeceğini sanıyorsanız zaten tartışacak bişey yok demektir. size hayırlı günler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    DTHlar devlet için (ekonomi için) sıfır maliyetli döviz stoku...

Devlet DTHlara el koymaz. TL ye çevirmez (ya da maliyeti olur) diyoruz...

Peki DTH sahiplerinin önemli bir kısmı dövizleri teslim almak için bankalara giderse ne olur?

Bir KHK hak etmez mi bu davranış?

Sanal paralar gibi bankalarda hesap olarak kaldıkça sorun yok DTH larda...

8. Ülke de artık sadece oy almak ya da almamak meseleleri yok bence. Eğer gerçekten FED bu yıl 4 faiz artışı yapar ve QT.ler yapılmaya devam ederse ülkenin döviz bulması imkansız hale gelecek. Bu çifte açıkla devalüasyon ,el koyma v.b şeyler lüks haline gelecek.Yani bunu yaparsam acaba oy alamazmıyım diye düşünemeyecek kimse. Umarım bu duruma gelmez ülke ama ya gelirse.
    Y.T.D.

Sayfa 920/1001 İlkİlk ... 420820870910918919920921922930970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •