Sayfa 212/760 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Gentaş adi ve uyuz bir hisse. Ters köşe yapmayı sever. Dikkat.
    bende farkındayım dostum...piyasa da farkında...zaten en son gördüğü 1,92 fiyatının şu anda bayağı altında 1,69 da işlem görüyor...piyasa bu ihtimali görerek şu anda hisseyi ne çıkarıyor nede indiriyor...geçen yıl son çeyrekte aynı naneyi yemiş...iyi bir ciroya rağmen kötü bir kar açıklamış...işte bu ihtimali de bilerek bekliyorum...

yanlız 2016 yılında italyada yeni bir şirket falan almışlardı sanırım onun bazı giderleri olmuş...şirketi tanıyanlar 2017 yılında bu tür giderlerin olmadığını söylüyorlardı...açıkçası bende biraz bu ihtimale oynuyorum..süpriz güzel bir kar gelirse gentaşda da güzel bir çıkış bekliyorum...

ama blcyt ın öyle bir riski yok...zaten güzel bir bilançosunu açıklamış ve şimdi hakketiği fiyata doğru gitmek istiyor...son iki haftada bilerek böyle bir tercihte bulundum...sermayenin yarısı bilançoyu beklesin diğeri de bilançosunu açıklamış bir hissede olsun dedim...burası garanti ama öbür taraf risk alarak bekliyor (sermayem)...bakalım nasip ne olacak dostlar ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bende farkındayım dostum...piyasa da farkında...zaten en son gördüğü 1,92 fiyatının şu anda bayağı altında 1,69 da işlem görüyor...piyasa bu ihtimali görerek şu anda hisseyi ne çıkarıyor nede indiriyor...geçen yıl son çeyrekte aynı naneyi yemiş...iyi bir ciroya rağmen kötü bir kar açıklamış...işte bu ihtimali de bilerek bekliyorum...

yanlız 2016 yılında italyada yeni bir şirket falan almışlardı sanırım onun bazı giderleri olmuş...şirketi tanıyanlar 2017 yılında bu tür giderlerin olmadığını söylüyorlardı...açıkçası bende biraz bu ihtimale oynuyorum..süpriz güzel bir kar gelirse gentaşda da güzel bir çıkış bekliyorum...

ama blcyt ın öyle bir riski yok...zaten güzel bir bilançosunu açıklamış ve şimdi hakketiği fiyata doğru gitmek istiyor...son iki haftada bilerek böyle bir tercihte bulundum...sermayenin yarısı bilançoyu beklesin diğeri de bilançosunu açıklamış bir hissede olsun dedim...burası garanti ama öbür taraf risk alarak bekliyor (sermayem)...bakalım nasip ne olacak dostlar ??
    Sayın keko bilançoyu inceledim.
    1. 3 ortaklıktan en çok kar yapan iplik sanayi
    2. Satışların çoğunun yurtiçi olması.
    3. 10 m usd borç olması.
    4. Maddi duran varlıklarının fazla olması gördüklerim.
    Yurtdışı satış artsa hasılat çok olur gibi ne dersiniz ?

LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!

3.  Alıntı Originally Posted by katti Yazıyı Oku
    Sayın keko bilançoyu inceledim.
    1. 3 ortaklıktan en çok kar yapan iplik sanayi
    2. Satışların çoğunun yurtiçi olması.
    3. 10 m usd borç olması.
    4. Maddi duran varlıklarının fazla olması gördüklerim.
    Yurtdışı satış artsa hasılat çok olur gibi ne dersiniz ?

LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    dostum doğrusu iş yoğunluğundan bilançoyu ancak perşembe günü okuyabilmiştim...faaliyet raporunu okumadan hisse hakkında tam anlamı ile fikir sahibi olunmuyor...bu gün okumaya niyetim vardı ama bu hafta gerçekten de çok yorulduğum için hala da bunu yapamadım...bu hisseye sayın izci ve kitapçı dostumuzun olumlu görüşlerine güvenerek 2,00 maliyet ile girdim...bir de bir ara topiğe de göz atınca sayın kazankazanı ,talebe, mausoluse gibi tanıdık ve kaliteli simaları görünce doğru davrandığıma kanaat getirdim...

ileride kendimce faaliyet raporunu okuyup ve daha başka bilgileri de edinince burada düşüncelerimi paylaşırım...buranın eskileri ve yenileri mümkün olduğunca bilgi paylaşmamız lazım ki gözlerimizden kaçan noktaları görelim...

silverlineyi ise almadan önce bilançosunu okumuştum ama faaliyet raporunu okumamıştım...silverlineye girmeden önce albarakadan oraya geçmeye niyetim vardı ama silverline daha önce harekete geçince mecbur hareket başladıktan sonra geçtim...gerçi daha sonra albarakadan da alacağımı aldım ( %7)....
    silverlinede aldıktan çok sonra faaliyet raporunu okumuş ve fikirlerimin törpülenmesine neden olacak bilgilere ulaşmış idim..şu anda benzer bir durumdayım çünkü hala faaliyet raporunu okumadım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. başka bir ricam da bana değer vererek hisse alan yani beni takip eden arkadaşların ben alırken almaları gerekiyor hisse çok yukarılara gittikten sonra alımlar elbette risk içerecektir...bazen hisselerin aşırı satış baskısından görünümleri bozulabiliyor veya daha sonra farkına vardığımız olumsuzlukları sonradan görebiliyoruz...o tür durumlarda da ister istemez satış yapıyoruz...işte bizi takip eden dostlarımızın bu satış vakitlerinde alış yaparken çok dikkatli olmaları lazım..sonra da aha keko sen hissedesin diye aldık şimdi bak ne haldeyiz demeyiniz...

bilmediğimiz ve beklemediğimiz bir olumsuzluk olmadığı sürece tutmaya çalışacağız...bu yolculukta satış eşiklerinde satış yapmaya çalışacağım ve alış eşiklerinde de almaya çalışacağım...bu şekilde belki lot miktarımızı artırırız...geçmişte %110 kazandığımız hisseler dahi oldu...hisseler görünümlerini bozmadıkları sürece tutmaya çalışırız...ama bir sıkıntı da çıkarır iseler satıp çıkmasını da biliriz...

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    başka bir ricam da bana değer vererek hisse alan yani beni takip eden arkadaşların ben alırken almaları gerekiyor hisse çok yukarılara gittikten sonra alımlar elbette risk içerecektir...bazen hisselerin aşırı satış baskısından görünümleri bozulabiliyor veya daha sonra farkına vardığımız olumsuzlukları sonradan görebiliyoruz...o tür durumlarda da ister istemez satış yapıyoruz...işte bizi takip eden dostlarımızın bu satış vakitlerinde alış yaparken çok dikkatli olmaları lazım..sonra da aha keko sen hissedesin diye aldık şimdi bak ne haldeyiz demeyiniz...

bilmediğimiz ve beklemediğimiz bir olumsuzluk olmadığı sürece tutmaya çalışacağız...bu yolculukta satış eşiklerinde satış yapmaya çalışacağım ve alış eşiklerinde de almaya çalışacağım...bu şekilde belki lot miktarımızı artırırız...geçmişte %110 kazandığımız hisseler dahi oldu...hisseler görünümlerini bozmadıkları sürece tutmaya çalışırız...ama bir sıkıntı da çıkarır iseler satıp çıkmasını da biliriz...
    Sizi sosyal medyadanda gurubunuxda gormek isteriz.

Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by suatt38 Yazıyı Oku
    Sizi sosyal medyadanda gurubunuxda gormek isteriz.

Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dostum sizin gibi değerli dostlarin arasinda bulunmaktan mutluluk duyarim..geçmiştede bu tür teklifler oldu..ama işlerimin yoğunluğundan vede hala fasbook ve tweter hesaplarimin olmamasindan dolayı bu tür etkinliklere katılamıyorum..benim teknoloji ile pek aram yok...burda üyelik almam bile bir kac günü buldu...

7. Trade yaparken kaçırdım, başka hisse aldım. Sizlere bol kazançlar.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

8. ...........FK NEDİR VE BORSADAKİ HİSSELERDE NE KADAR OLMALIDIR ??............

Arkadaşlar borsada çok acemi olan arkadaşlar var...onlar için küçük bir tanım yapayım...aldığınız bir varlığın kendini kaç yılda amorti edeceğini gösteren rakamdır fk...geçmişte bir evin 10 yıllık kira geliri ne ise o evin veya dükkanın ederi o olmalı diye tarif edilirdi...

örneğin aylık 1 000 tl kira getirisi olan bir dükkan veya evin ederi =1 000 *12 ay =12 000 tl yıllık geliri...*10 yıl =120 bin tl....geçmişte evler ve dükkanlar bu şekilde değer buluyordu ama son zamanlarda evlerin ve dükkanların kredi imkanları sayesinde ve nakit bolluğundan bu miktar son yıllarda 20 lere çıkmıştır...yani artık evler ve dükkanlar neredeyse 20 yılda kendini amorti edebiliyor..

şimdi borsadaki hisseler uygulayacak olursak sanayi şirketlerin bir çoğunda bu miktar 8 dedir...geçen gün işbankasına baktığımda 6,5 ta olduğunu gördüm...yani hisseler 8 fk sına çıktığında değerine çıkmış oluyor...bunu en güzel geçen haftalarda erbosta gözlemledim..

erbos son çeyrek bilançosunu beklerken bir ara fiyatı 104 leri gördü (fk sı 10) bilanço açıklandığında hisse tam da değerine ulaştığı için hızla satış yedi ve ta 80 lere kadar indi ( fk 8)...bir çeşit güvenli alış bölgesine çekildi...demek ki hisseler için 8 fk lık değeri aşağı yukarı olması gereken değerdir...

banvitte 254 milyon yıllık kar açıkladı....normalde fk 8 göre hisse en az 20 tl de en fazla da 25 tl de işlem görmeliydi...ama hisse kısa süreliğine 20 nin üzerine çıkıp satış yedi ve şu anda da 18,84 civarlarında işlem görüyor...bunun nedeni de eğer gelecekte hisse o karları yapacağı net ise fk 8 değerine çıkmalı...ama Banvit son çeyrekte çok iyi bir ciroya rağmen ancak 37 milyon kar açıkladı buda yıllıkta (37*4=148 milyon) kar yapma riskini ortaya çıkardı...bu risk olduğu için piyasa 8 fk ya bile çıkarmıyor...çünkü piyasa bu günü değil yarını fiyatlıyor....Banvit her yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde güzel karlar açıklıyor..işte asıl belirleyici bilançolar onlardır..

şimdi gelelim blcyt a..2017 yıl sonu itibari ile 15 milyon kar açıkladı...8 fk ya göre olması gereken değeri 15*8=120 /45 milyon ödenmiş sermayesi =2,66 tl dir...ama hisse o fiyata bile gidip gitmemek için geleceğe bakar..yani gelecekte o karı yapamayacağını sezinlerse veya bu konuda bir şüphesi varsa o fk oranına bile çıkmaz...tıpkı banvitte olduğu gibi...

ama bizim blcyt ı incelediğimizde 2017 yılında hem cirosunu hem de karını neredeyse ikiye katladığını görüyoruz...üstelik son çeyreğe 61 milyon döviz açığı ile girmesine rağmen diğer çeyreklerden daha iyi bir kar getirmeyi başardı ( 4 milyon ) buda 2018 birinci çeyrekte dövizin nisbeten daha sakin olduğu bir çeyrekte karının daha da artmasına zemin hazırlayabilir..

işte piyasa bu ihtimali de gördüğü için bana göre en azından 8 fk ila 10 fk aralığında bir değer biçebilir ...buda aşağı yukarı 2,66 ila 3,33 tl dir...eğer 2018 ilk çeyrekte beklendiği gibi 4 tlden daha fazla bir kar açıklarsa o vakit de ( mesela 6-8 tl gibi ) blcyt ın 4,27 tl ve üzerine dahi çıkabilir...

bu yüzden de ilk etapta blcyt ın çıkmak isteyeceği fiyat 2,66 tl olarak görüyorum..sonrasında ise 3,33 tl olabilir...eğer ilk çeyrek bilançosu da çok güzel gelirse 4 tl lerin üzerine bile çıkabilir..

tabi bunların hepsi bir ihtimaldir...kesin çıkacak diyemeyiz...hisseleri hareket ettiren temel beklentileri ise bu hisseden de bunu bekleriz... umarım beklediğimiz gibi hareket eder..

Sayfa 212/760 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •