Tanıdık geldi mi?
Tanıdık geldi mi?
Adam kaya gibi domates çıktı ha
Pazarda yok böylesi
Direkman market malı
Valla ben adamı desteklemiyor sayilmam
Niye
Tüm ekonomik acmazlar
Tarihcede
Kaba kuvvetle neticelenmedimi
Kimse uzulmesinde
Belki de en iyisi bu be kimsenin burnu kanamadan yani finansal safra ağırlıkları atarak hafifleyip kurtulmak kanburdan
Amerika diyo avrupaya ben az fakirliyim ama siz çok
E bunda ne mahsur var
Teknoloji uretmiyon , gece hayatını hızlı yaşıyon
Geliyon Antalya otele yiyip pisliyip gidiyon standart avrupa ortadiregi hayati
E bilader sen normalden çok bile Lüküs yasiyon zati
Niye şikayet ediyon
Ustteki Filmi izleyemedim cok uzun diye
Ula düşünüyom bazen
Kiziyoz avrupayada somurgeci filan diye de
Sanki biz gitmedik hatta ilk biz gittik Afrika'ya Asya ya
Tabi zink diye agir geçirirsen bunun ömrü olur 100 yıl maks
e kimse enayi degil.
Sonra devir alır alttakiler
Fransız ingiliz vs azcık daha yumuşak gecirince 300 yıl . Bu daha adaptif olmuş
Her Kimse bu abd gibi . Ama çaktırmadan gecirince
Aa oo tu kaka
Yapabiliyosan yap abi
Yapamadığın için agliyon
Yoksa herkez çok çok durustte
Bizde inaniyoz
Bilemedim bu denklemin çözümünü
Ben olsam almam ya avrupa araba maraba amerikan sınırı içine. ne alacam
Daha yazardım da
Ya neyse
Son düzenleme : Moruk; 04-03-2018 saat: 07:24.
İran`da değer kaybeden riyali elden çıkarmak isteyen İranlılar, döviz büroları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.
DHA
İran, artan talebi karşılamak için belirlediği kısıtlı sayıdaki döviz bürolarına döviz sağlamaya çalışsa da artan talebi önleyemedi. İran'da değer kaybeden riyali elden çıkarmak isteyen İranlılar, döviz büroları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.
Sabahın erken saatlerinde sıra alabilmek için döviz bürolarına akın eden İranlar, vatandaşlık numarasıyla ancak devletin belirlediği miktarda döviz satın alabiliyor.
DÖVİZ KARABORSAYA DÜŞTÜ
Karaborsadaki döviz fiyatları, devletin döviz firmaları aracılığıyla sattığı fiyatların yüzde yedi üstüne çıkınca bazı İranlılar döviz bürolarından aldıkları dövizi kara borsada satarak kâr elde etmeye çalışıyor. Devletten aldığı bin doları karaborsada satan bir İranlı yaklaşık 240 lira kâr elde edebiliyor.
Polisin düzenlediği operasyonlarda karaborsada döviz alış verişi yapan yüzlerce kişi geçtiğimiz günlerde tutuklanırken, bazı döviz büroları da kapatıldı.
MB FAİZ ORANINI YÜZDE BEŞ ARTTIRDI
Döviz fiyatlarındaki dalgalanmayı kontrol etmeye çalışan İran Merkez bankası, yıllık faiz oranını iki haftalık süreyle yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseltti. Vadeli altın satımı MB'sinin piyasadaki likiditeyi çekmek için başvurduğu bir diğer seçenek oldu.
İran Merkez Bankası ayrıca çarşamba gününden itibaren Amerikan doları üzerinden ithalat siparişi verilmesini de yasakladı. Yasak kararının gerekçesinde ABD'nin koyduğu kısıtlamalar sonucu İranlı ithalatçıların dolar ihtiyacını bankalar yerine döviz firmaları aracılığıyla temin etmesiyle dolar talebinde oluşan artış gösterildi.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani iktidarıyla beş yıldır istikrarlı bir seyir izleyen İran riyali, son aylarda yaklaşık yüzde 20 değer kaybına uğradı.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Bizde de darklı bir durum beklemiyorum
bir halt olacağı yok.
Arkadaşlar 600 dolar yine ödemem gerek borç nedeniyle...
Bu 600abd dolarını 3 parça halinde piyasadan yapacagım...
Mebla büyük olunca insan korkuyor...
istatistiksel olarak kaçtan alayım yardım
3,78 den 200
3,76 dan 200
3,74 den 200 uygun mu?
ironi = inori
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
Bu sefer ki söylentiye göre 250cc'ye kadar olan motosikletlerde ötv yüzde8'den yüzde 22'ye çıkarılacakmış. 6 ay önce motosiklet gümrük vergilerine avrupa meneşeili olanlar hariç yüzde20 daha ek gümrük vergisi getirilmişti.
Amaç ithalatı her yönden kısmak. Cari açık iyice büyümesin.
2017 yılındaki 47milyar dolar cari açığın 32milyar doları enerji, 10milyar doları altın ithalatı.
Geldik 2018'e ocak ayında 2,3milyar dolarlık yine altın ithalatı var. Bu altınlar savaş sebebi ile mi depolanıyor yoksa teminat için mi tahmini olan?
Son düzenleme : Turnike; 04-03-2018 saat: 22:30.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Fener yenilmeye doymuyor maç 3-2 bitti![]()
Yer İmleri