Sayfa 176/323 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

1.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    EKGYO...

TL BAZLI...

10 dalgalık bir düşüş trendinin başladığını var sayarsak henüz ilk dibi yapılmış oluyor.

Şimdi yapmakta olduğu tepki dalgası (pembe iv) olup düşen trend çizgisi olan 2.71'e dayanmak üzere.

Tepki en fazla 2.77'ye çıkabilir ve buraya kadar sayım bozulmaz.

USD BAZLI...

12 dalgalık trendin ilk dibi yapılmış.

Şimdi kırılan uzun vadeli desteği (0.72 USD) denemek istiyor.

Tepki dalgası 0.82 USD'ye kadar çıksa da sayım bozulmaz.

TTKOM...

USD BAZLI...

TL bazlı uzun vade sayımının bittiğini söylemiştik.

Bu nedenle sadece uzun vadeli Dolar bazlı sayımını yapalım.

HAFTALIK grafikte 12 dalgalık trendin 3. dalgaları başlamış ve 3 dip yapılmış.

Uzun vadeli 9 dibi daha olup , halka arz edildiği 2008'deki dibi olan 1 USD altını göreceği kolayca görülüyor.

Sayımın bozulması için 2.46 USD yukarı geçilmelidir.

Ustadim....EMLAK GYO....tekrar saymaniz mumkunmu ????

2. Doktorum...uzun zamandir ONS sayimi yapmadiniz....mumkunse ....

3. Mohikan hocam ODAS sayimi yaparmisiniz?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Emek vererek temel analize göre nasıl yatırım yapılacağını gösteren iyi bir hikaye.
    Gereksiz muhabbbet yerine , ya da ''Hocam X,Y,Z hissesi ne olur ?'' gibi sorular yerine böyle paylaşımlarla gelin.
    Biz de böyle hisseleri sayalım.
    Topiğe bu şekilde katkı veren arkadaşlara kapımız her zaman açık...
    Sizi tebrik ediyorum.
    Teşekkürler mohikan hocam....Hocam sermaye piyasalarına 90 lı yılların başın da girdim.1994 krizi,1998 Rusya krizi,2001 krizi, 2008 küresel krizi ve 2008 den bugüne ara çalkantılarla gelinen süreçleri yaşadık.Bu kriz dipleri ve devamın da oluşan tepe oluşumu dalgaların da şerbetlendik.
    Benim gördüğüm öğrendiğim; Hikayesi olacak bir şirkete ne kadar dip noktadan yatırım yapılırsa daha iyi kazanma ve başarı oranı o kadar yüksek oluyor.Tabi bunun için temel, teknik analiz bilmek ve tecrübe sahibi olmak gerekiyor.1990-2000 arası bir adım yol alamadım,kendimi hiç bir şey bilmediğim,yetersiz olduğum hal de biliyorum havalarına girdiğim için.
    Hatalı yol yürüdüğümü anlamam 10 yıl geçtikten sonra 2000-2002 yılları arasın da ,kendimi iki yıl bir nevi sermaye piyasaları konusunda iki yıllık bir eğitime tabi tuttuktan sonra anlayabildim ve piyasaya bakış açımı ve yatırım stratejisini değiştirdim.
    Kendimin 2000 yılı öncesi 10 yıl ve şimdi topikler de arkadaşlar da gördüğüm en büyük eksiklik...
    1-Kendimizi piyasa konusun da yetiştirmememiz
    2-Biraz al sat yaptık mı,yukarı yönlü bir piyasa yardımı ile biraz kazandık mı,hemen bu işi bildiğimizi zannetmemiz
    3-Bilgi ye, bilene saygı duymamamız( size de olduğu gibi,sayımlarınıza burun kıvıranların durumu)
    4-Tecrübe sahibi olmadan havalara girmemiz...
    Bazen bir topik açayım,yatırım nasıl yapılırdan,en çok yükselecek senet nasıl seçilire kadar tecrübelerimizi aktarayım diyorum.
    Ama topiklerde ki sataşmaları,saygı sınırını aşan çirkinlikleri görünce vazgeçiyorum.

ÖRNEK; 2017 Nisan ayların da BERA holding hisselerini 5 yıllık düşüşün sonun da dip oluşumu ve şirkette ki karsız sektörlerden çıkıp,daha karlı sektörlere geçiş stratejisi ile,bölünmemiş hali ile 1.57 ortalamayla maliyetlendim.Hisse de takaslardan uzun zamandır mal toplandığını takip ediyordum.Topiklere pek yazmam.2017 Temmuz sonu falandı.Kurumun birisi takasın da ki malı sağ cebinden başka ceplere,başka kurumlara dağıttı.Topiğinde şurdan aldım burdan sattım, şu kurum aldı bu kurum sattı,kakara kikiri yazıları devam ederken bu satışla topiği takip edenlerin karamsarlığa kapıldığını gördüm.

Faydamız dokunsun diye ilk kez topiğine 30 temmuz 2017 tarihin de şu yazıyı yazdım.Hisse bölünmemiş hali ile 2.50 civarı idi.

"Yav kimsenin mal çıktığı falan yok.Yukarı yönlü iş yapan,üstelik 4.5 milyon lot aldı dediğiniz grubun tek kurumdan işlem yaptığına inanacak kadar bilgisiz olamazsınız.Bir hissede pozisyon alınıyor ve hisse yukarı sürülüyorsa bu en az 7-8 kurumdan aşağı kurumla olmaz bu işler.
    Yol boyunca belli noktalarda bir iki kurumdan satış gösterip sattıkları malı 7-8 kurumdan bu satışları karşılarlar.Bu arada korkup dökülenlerin malını da bir güzel toplarlar.Benim gördüğüm Bera da olan budur.Cuma gün 5 kurumda eksi sadece 139 bin lot.
    Ama 10 kurumda artılar.
    Osmanlı mal sattı dediğiniz gün hisse bir önce ki gün kapanışına göre %3 yukarda kapattı.
    Size şunu sorayım Osmanlının sattığı 800 bine yakın hisse 5-6 kurumca karşılanmış.Bu karşılayanlar arasında siz varmısınız? veya cuma gün kaç lot mal aldınız? Sonuç da farklı kurumlardan karşılayan da Osmanlı menkul dahil hissede pozisyon alan grup.

Ayrıca şunu düşünün bu şirket faaliyet ve yönetim olarak 2013-2014 yılında mı daha iyi konumdaydı,yoksa şimdi mi daha iyi konumda.Hisse endeksin 60 bin olduğu 2014 fiyatlarının hala altında işlem görüyor.Endeks olmuş 107000....
    Şirkette beklentiler yeni oluşuyor ve yeni başladı.Bu da hissenin daha yolunun uzun olduğunun göstergesidir.
    Bu hisse de günü birlik indi çıktı ile işim olmaz ama sabredebilen hisse defter değeri olan 7 tl nin %78 fibo değerine tekabül eden fiyatlarda işlem gördüğü günleri de görür.
    Ama dediğim gibi sabredebilen.Ara ara elbette düzeltmeler oluşabilir ama bana göre ana yön artık yukarı...
    5 yıldır düşüşde olan hisse en azından halka arz seviyelerine bir çıksın ondan sonra yeni bir değerlendirme yapılır.
    Tabi ki herkesin bakış açısı ve görüşü kendine...
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup alım satım tavsiyesi değildir"

Bu yazım üzerine imalı cevap yazmalar ve özelden mal pazarlıyorsun herhalde dayı biz bunu yemeyiz gibi mesajlarla karşılaştım.Bir Allah ın kulu bu yazdığın görüşü hangi bilgi ve saikle yazdın diye sormadılar.Şurdan döndü,şu kurum aldı,bu kurum sattı yazmaya devam ettiler.Bera topiğine ilk ve son yazım oldu.Bir daha da girmedim.Hisse o günler de 3 tl ye kadar çıktı.Oradan dipten tüm çıkışın %61 ni 2.20 ye kadar geri verdi.Düzeltmesini yaptıktan sonra Çaycı G..... tahta da görünmesi ile birlikte tavan serisine başladı ve soluğu kısa süre de 8.20 de aldı.
    Bu örneği de şundan verdim.

1-Hisseyi dipten alacaksın ve trend süresince,eğer saniyelik takip etrmiyorsan ve profesyonel değilsen ara al satlara girmeden trend sonuna kadar tutmaya çalışacaksın.
    2-Borsa trendi sonlara yaklaştığı zaman trend sonlarına yaklaşmış hisselerin birinden çıkıp ötekine girmeyeceksin.Çünkü bir iki değişimden sonra mal bir şekil de elin de kalacak ve zarar edeceksin.
    3-Eğer teknik ve temel analizden anlamıyorsan veya donanımın yetersizse mutlaka donanımlı olanlardan destek alacaksın.

Bu günler de gördüğüm; borsa da oluşan iki yıla yaklaşan trend de bir çok hisse de zirve oluşumları var,mal yediriliyor.Bir çok hisse zirve oluşumunu tamamlamış.

Borsa da gerçek mana da geri dönüş başladığın da bir çok arkadaş acayip feveran etmeye,ağlamaya başlayacak.
    İki yıldır kazanamayan adam bundan sonra hiç kazanamaz.Kazanan da bundan soınra ettiği karların bir kısmını borsa dışına almaya başlamalı ki, iler de düşüş geldiği zaman dipten mal alacak elinde sermaye bulunsun.
    Elbette hala prim yapacak hisse yok mu ,elbette var ama bunların sayıları artık çok azaldı.
    Yazdıklarım normal boğa piyasalarından para kazanmaya çalışan yatırımcılar için.Her iki yöne traderlik yapan profesyonel yatırımcılar bu yazdıklarımının dışındadır.İşi iyi kavrayan piyasa hangi yöne olursa olsun para kazanır.

Alıntı Originally Posted by galatali Yazıyı Oku
    Sn. Türkşad

Merak ettiğim konu ise Yünsa' nın bu kârı ve beklentisi ile şirketin ederi sizin gözünüzde nedir acaba ?

Cümleten Iyi geceler diliyorum saygilarimla..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn Galatalı şirketin 7.2 milyon usd ve 14 milyon euro döviz borcu var.Bu yükümllüklerin tl karşılığı 90 milyon tl civarı.
    Biz 200 milyon tl civarı bir piyasa değeri hesaplamıştık.Mevcut borçlarını daha da azaltmaları ve karlılığı arttırarak devam ettirmeleri kaydı ile ve piyasa şartları da müsade ederse şimdilik maksimum 240 milyon tl bir piyasa değeri tolere edilebilir.

Fakat daha önce de yazdığım gibi 2.40 civarından 7 tl ye çıkmış hisse fiyatının yönünü bundan sonra hisseyi yönlendirenler belirleyecektir.
    Son düzenleme : Türkşad; 04-03-2018 saat: 23:58.

THY...

Zirve dalgalarını bozuk para gibi harcadı.

19.50 üstünde 2 zirve kaldı. Nihai zirvesi 20 veya biraz üstü olacak.

Önce 17 veya biraz altını görecek.

DUHUL : 1999

GARAN...

2 senaryo var. İlki NORMAL, ikincisi ise BOĞA yönlü.

Tüm banka ve BIST 30 hisselerinde 2-3 zirve kaldığı için bana göre NORMAL senaryo işleyecektir.

NORMAL SAYIM...

12 Dalgalık trendin 12.75 üstünde son 2 zirvesi kalmış.

BOĞA SAYIMI...

18 dalgalık trendin 12.75 üstünde 8 zirvesi kalmış.

KARDEMİR D...

2 senaryo var.

Birincisinde 9 dalgalık trend 3.49 ile bitmiş görünüyor.

Haftalık sayım ve USD bazlı sayımlar bunu desteklemiyor ve daha zirveleri var diyor.

İkinci senaryoda ise 15 dalgalık trendin 8 zirvesi yapılmış 7 zirvesi kalmış.

Bu sayım ise BIST ile uyuşmuyor. BİST'ten pozitif ayrışması gerekiyor.

HAFTALIK grafikte 6 dalgalık trendin 2 zirvesi kalmış.

DOLAR BAZLI sayımda ise 12 dalgalık trendin son zirvesi için gözünü 1.1035'e dikmiş.

BIST...

NORMAL SENARYO...

Hem BIST 100 hem BIST 30 15 dalgalık trendin sonlarına gelmiş.

BIST 100'de 14 zirve, BIST 30'da 13 zirve yapılmış.

BIST 100 ve BIST 30'un sayımlarında 1 zirve farkı çıkıyor.

BIST 30'da sayım sonucu GARAN gibi 2 zirve kalmış olarak çıkıyor.

BIST 100'de ise 1 zirve kalmış. Bu durumda BIST için nihai zirve en fazla 125.000 gibi görünüyor.

ULTRA BOĞA SENARYOSU...

Dünya borsalarına bakarsan bu senaryo imkansız ötesidir.

BIST 100'de 20 dalgalık trendin 10 zirvesi kalmış.

BIST 30'da 21 dalgalık trendin 11 zirvesi kalmış.

Sayfa 176/323 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •