Sayfa 422/637 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,369 - 3,376 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    İlk paragraf kesinlikle çok önemli.. Endeksin riskine ek olarak ne kadar risk aldın ve bunun sonucunda ne kadar getiri elde ettin? Kısaca portföyünün Sharpe Ratio'su ne durumda? Endeks düşerken ne olacak? Yapılan şey sürdülebilir mi, yoksa şans mı?

Bunları diyorum ancak öte yandan hala doğru hisse seçimi sonrası temettü yatırımcılığı stratejisinin izlenmesi bana en makul yol geliyor(tavsiye içermemektedir, isteyen temettü yatırımcılığı isteyen algoritmik işlemler isteyen de al-sat yapsın) ancak gerçekçi olunmalı. Umarım bu yüksek beklentiler hayal kırıklığına ve daha farklı şeylere yol açmaz.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Sayın miriel ingilizcem çok iyi değil branşım da ekonomi değil ondan sharp ratıo falan pek anlamıyorum ama endeks üstü risk dediğinizde kısaca barbut attığınızı anladım,kısaca tavsiyemi söyliyeyim atmayın.Bu zaman kumar zamanı değil.Sabahta yazdım misal güneş sigorta aldım sabah 1.80 lerden.Açın bakın 20 yıllık grafiğine , bölünme bedelsiz falan olmadan 12 yıl önce de 1.80 lerdeydi o yüzden aldım.Kağıt sigorta camiasına göre en ucuz kağıt, son beş yıldır zarardayken geçen yıl kara geçti ,devlet kağıdı, vakıf emekliliğin yüzde 37 si bunun ,yılbaşından beri gavurların en çok topladığı ilk on kağıt içinde falan filan akşam kaçtan kapadı 1.73.Bu kadar lafı güneş sigortayı pazarlamak için yazmadım,yani borsada mantık falan aramayın panik satış olmadığı zamanlarda bile rasyonel akıl çalışmayabilir değil ki 2008 gibi kriz zamanlarında çalışsın.O yüzden her şey trend olayıdır.Bakın o kadar olumsuz düşünmeme rağmen ben de sabah ve dün güneş aldım.Neden çünkü borsacılar genelde kumarbaz ruhlu adamlardır ,ayda 1 net faiz getirisi hiç bir borsacıyı kesmez.Herkes çok akıllıdır ve doğal olarak aklının ekmeğini yemek borsacının hakkıdır.Böyle çalışır borsacının ruhi ve fiziki sistemi.Ben de dahil böyleyiz işte bunu kabul etmek lazım.Günlük aylık ve yıllık kumarlara sözüm yok sadece çöküş zamanlarında borsa içinde olmayacak kadar aklımız olsa yeter onu bile beceremiyoruz ona kızıyorum.Ha sen ne yaptın diye sorarsan 1994 de borsada değildim 2001 de çok az 2008 de baya yakalandım borsaya durum budur arkadaşlar)))))

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın miriel ingilizcem çok iyi değil branşım da ekonomi değil ondan sharp ratıo falan pek anlamıyorum ama endeks üstü risk dediğinizde kısaca barbut attığınızı anladım,kısaca tavsiyemi söyliyeyim atmayın.Bu zaman kumar zamanı değil.Sabahta yazdım misal güneş sigorta aldım sabah 1.80 lerden.Açın bakın 20 yıllık grafiğine , bölünme bedelsiz falan olmadan 12 yıl önce de 1.80 lerdeydi o yüzden aldım.Kağıt sigorta camiasına göre en ucuz kağıt, son beş yıldır zarardayken geçen yıl kara geçti ,devlet kağıdı, vakıf emekliliğin yüzde 37 si bunun ,yılbaşından beri gavurların en çok topladığı ilk on kağıt içinde falan filan akşam kaçtan kapadı 1.73.Bu kadar lafı güneş sigortayı pazarlamak için yazmadım,yani borsada mantık falan aramayın panik satış olmadığı zamanlarda bile rasyonel akıl çalışmayabilir değil ki 2008 gibi kriz zamanlarında çalışsın.O yüzden her şey trend olayıdır.Bakın o kadar olumsuz düşünmeme rağmen ben de sabah ve dün güneş aldım.Neden çünkü borsacılar genelde kumarbaz ruhlu adamlardır ,ayda 1 net faiz getirisi hiç bir borsacıyı kesmez.Herkes çok akıllıdır ve doğal olarak aklının ekmeğini yemek borsacının hakkıdır.Böyle çalışır borsacının ruhi ve fiziki sistemi.Ben de dahil böyleyiz işte bunu kabul etmek lazım.Günlük aylık ve yıllık kumarlara sözüm yok sadece çöküş zamanlarında borsa içinde olmayacak kadar aklımız olsa yeter onu bile beceremiyoruz ona kızıyorum.Ha sen ne yaptın diye sorarsan 1994 de borsada değildim 2001 de çok az 2008 de baya yakalandım borsaya durum budur arkadaşlar)))))
    Sayın Hakem,

Ikidir böyle oluyor kusuru bakmayın.

Sharpe Ratio, aldığınız bizim risk başına ne kadar getiri elde ettiğinizi ölçen bir oran.

Ben bu "kumarcı" mantığa karşıyım

Alıntı Originally Posted by Miriel
    Gözlemlediğim kadarıyla; hisse senedi bir ortaklık belgesinden ziyade ticari amaçlı al-sat yapılan bir meta olarak düşünülüyor.

Kriz beklememizin, tepede satıp dipte almak istememizin bir sebebi ve hatta ana sebebi de bu sanırım. Ne dersiniz, görüşlerinizi almak isterim?

Sn.Dudu meseleye ortaklık olarak baktığı için diyorki ben kiminle ortak olacağım ve benle karını paylaşacak mı? Ancak başka biri de diyorki A,B ve C indikatörlerine göre fiyat yarın şuraya çıkacak bugün alayım, yarın satayım.

Forum arşivinde "Nasıl Para Kaybedilir" isimli bir başlık var, okuyunca ürktüm şahsen. Borsada al-sat uğruna kararan hayatlar, yitirilen paralarla dolu bir başlık. Umarım böyle şeyler yaşanmaz..
    [device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sayın Hakem,

Ikidir böyle oluyor kusuru bakmayın.

Sharpe Ratio, aldığınız bizim risk başına ne kadar getiri elde ettiğinizi ölçen bir oran.

Ben bu "kumarcı" mantığa karşıyım

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Estağfurullah ne demek kusura bakmayın maksat karşılıklı fikir alışverişi.Ben de kumar mantığına karşıyım sayın miriel kesinlikle doğru değil de borsa öyle bir yer değil.Zamanlama borsada hemen hemen her şey.Emlakta dövizde faizde pek öyle değildir.Emlakta maketten almadıysan ,dövizde çok nadir zamanlara denk gelmediysen,faizde hemen hemen hiç çöküş yaşamazsınız.Sadece az kazanılır ,alternatif yatırım araçlarına göre az kazanırsınız falan.Borsa öyle değil,o kadar faktör işin içinde ki misal asyabank aldın ,fetönün kağıtlarını aldın iktidarla kapışmadan önce muteber kağıtlardı sonu kötü oldu,zamanında demirbank ful devlet tahvili taşıdığından nakiti zayıf olduğundan battı,uzanların kağıtları ayrı hikaye.Hadi bu şansızlıklar olmadı 2007 de kağıt aldın 2008 e yakalandın ne alsan battın di mi. O yüzden borsa bir anlamıyla kumardır.Hep kriz senaryon olması gereken bir mecradır.Aslına bakarsanız da maalesef de kumardır bir yerde.

4.  Alıntı Originally Posted by creed345 Yazıyı Oku
    Arkadaslar slm. Katmr hissesiyle ilgilenen var mi ? Topicteki bir cok arkadas icin patron kriterinden sinifta kalacagini biliyorum. %100 bedelli %200 bedelsiz acikladi. Eger ilgileneniz varsa veya bos zamannda bir bakacak olan yorumlarini merak ediyorum.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tekrar saygilar

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Estağfurullah ne demek kusura bakmayın maksat karşılıklı fikir alışverişi.Ben de kumar mantığına karşıyım sayın miriel kesinlikle doğru değil de borsa öyle bir yer değil.Zamanlama borsada hemen hemen her şey.Emlakta dövizde faizde pek öyle değildir.Emlakta maketten almadıysan ,dövizde çok nadir zamanlara denk gelmediysen,faizde hemen hemen hiç çöküş yaşamazsınız.Sadece az kazanılır ,alternatif yatırım araçlarına göre az kazanırsınız falan.Borsa öyle değil,o kadar faktör işin içinde ki misal asyabank aldın ,fetönün kağıtlarını aldın iktidarla kapışmadan önce muteber kağıtlardı sonu kötü oldu,zamanında demirbank ful devlet tahvili taşıdığından nakiti zayıf olduğundan battı,uzanların kağıtları ayrı hikaye.Hadi bu şansızlıklar olmadı 2007 de kağıt aldın 2008 e yakalandın ne alsan battın di mi. O yüzden borsa bir anlamıyla kumardır.Hep kriz senaryon olması gereken bir mecradır.Aslına bakarsanız da maalesef de kumardır bir yerde.
    Hocam kusura bakmayın...Biz, bu başlıkta uzun vadeli yatırıma kafa yoran yatırımcılar olarak, bu işi kumar olarak görmüyoruz..yoksa al-sat trade eder dururuz.

Bu başlığın açılma sebebi, bilinçli-uzun vadeli yatırım...hayatta hiç bir zaman kumar ile yatırımı karıştırmadım...piyango bileti almam, loto bile oynamam...hepimizin içinde biraz kumarbaz bir yan olabilir, önemli olan bu dürtüleri kontrol edebilmek ve kendimizi kaybetmemek.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hocam kusura bakmayın...Biz, bu başlıkta uzun vadeli yatırıma kafa yoran yatırımcılar olarak, bu işi kumar olarak görmüyoruz..yoksa al-sat trade eder dururuz.

Bu başlığın açılma sebebi, bilinçli-uzun vadeli yatırım...hayatta hiç bir zaman kumar ile yatırımı karıştırmadım...piyango bileti almam, loto bile oynamam...hepimizin içinde biraz kumarbaz bir yan olabilir, önemli olan bu dürtüleri kontrol edebilmek ve kendimizi kaybetmemek.
    Kumarın tanımı sizce ne sayın cautıonary.

Kumarın sözlük anlamı nasıl sonuçlanacağı belli olmayan ihtimali bir şeye bağlı olarak mal alıp vermek.Borsaya benziyor mu takdir hepinizin arkadaşlar.

Neyse bu forumun mantığına ters düşüncelerim olduğu kesin.Sizlere bol kazançlar bu forumdaki son yorumumdu arkadaşlar.Başta sayın cautıonary olmak üzere tüm arkadaşlara bol kazançlar sevgiler ve saygılar.Ev almak doğru bir yatırımmıdır ,isyat ve güneş sigorta genelde hep yazdığım yerler özellikle son ikisine beklerim arkadaşlar)))))))))))

Sayfa 422/637 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •