Sayfa 425/637 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Daha yatirim yapmadan krizde nasil aliriz konusulmaya baslamis.
    Benim tecrubelerime gore en az 2-3 krize yakalanmadan yatirimci olunmaz.
    Krizde kendinizi izleyin, gozlemleyin iyi taniyin.
    Bu cok onemli bir husus yatirimcilik yolunda.
    Belki de ilk krizde havlu atacaksiniz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Kendime yeni bir strateji geliştirdim. ;)

Portföyün yüzde 50’si çok uzun vade beklentimin büyük olduğu bir hissede.

Yüzde 30’u ile bilançodan bilançoya yatırım yapıyorum. Beğendiğim 10-12 hisseye bölüp diğer bilanço sezonuna kadar tutuyorum.

Yüzde 20’sini de teknik olarak güzel duran hisselerde günlük-haftalık trade ediyorum.

X lira mı kazandım. Hemen ana parayı ayırıp bu x’i 6’ya bölüp Aselsan, Soda, Kordsa, Poltk, Petkim ve Uluse alıyorum.

Kar ile satışı hangi anda yaptıysam tahta o an kaç liraysa fiyat önemsemeden alıyorum bu altı hisseyi.

Böylece bu hisseler bana bedavadan geldi mantığıyla satmamacasına biriktirme niyetindeyim.

Bakalım zaman ne gösterecek...

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Sn Dudu, siz yaşadığınız ilk krizde neler oldu, nasıl hissettiniz biraz paylaşsanız da biz gençler de biraz aydınlansa

Daha önce sormuştum, kitap olur demiştiniz. Kitabın giriş cümlelerini, ön sözünü alabilir miyiz?

4.  Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    Fishon.hocam. soda ile brisa ya devam mı.yoksa temettü verimliliği yüksek olan hisselere gönlünde kayma varmı.
    Hocam başlığı takip etmişsen biliyorsun Soda benim ilk göz ağrım BRISA da gözüme kestirip aldığım bir hisse oldu. Kısa süre önce ilk aldığım fiyattan geriledi o yüzden tekrar alım önceliği verdim. Fakat gönlümde yatan uzun dönemli temettü veren şirketler. Şu an bir iki bin liralık bir portföyüm olduğu için temettüden gelecek bir şey de olmaz. Portföy biraz olgunlaşsın 1 yıl sonra filan temettü öncelikli kriterlerimden biri olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by Fishon Yazıyı Oku
    Sayın el turco eğer özel olmayacaksa bir maașınıza denk temettü alacağınız bu yıl hissedeki toplam meblağınız kaç maașınıza denk gelmektedir?
    Bunu portföyünüzün temettü verimi %kaç diye sorsak daha kolay olmaz mı?

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Sn. Dudu ben kararlıyım uzun dönem yatırımcısı olacağım Kriz dönemlerinde almasam bile elimdekileri satmam diye düşünüyorum.Bu ayda alımlarıma devam ediyorum.Şu anda elimde AYGAZ, EGEEN, EREGL, PETKM, SODA, TTRAK, ULUSE var.Bu şekilde çok bölünüyor para bence.Hisse sayısını 16-20 den buraya düşürürken çok zorlanmıştım. Buradan 3-5 civarına düşürmeyi planlıyorum ancak çok daha fazla zorlanacağım sanırım Sizler yol gösterirseniz sevinirim.
    Herkese sormak istiyorum internette İndirgenmiş Nakit yöntemi diye hisse fiyatı belirlemek üzere bir yöntem var.Bu ne kadar güvenilir veya doğrudur?

7. Temettü sezonuna girerken portföyümün son hali;

Soda %38.00, Tüpraş %26.50, Petkim %23.50, Kordsa %8.50, Brisa %3.50

Bu sene güzel temettü alacağım, ucundan emekli sayılırım artık.

Portföyümün nihai hali bu değil; Soda, Tüpraş, Petkim 3 büyükler olarak kalmaya devam edecek ama ileride portföyün %60'ından fazla olmayacak şekilde ayarlamaya çalışacağım. Bunun içinde gelen temettüleri ve gelecek dönem yapacağım birikimlerimi başka şirketlere aktaracağım.

Potansiyel adaylarım; Alkim, Sodaş, Hektaş, Ereğli veya İsdemir, Aselsan, Aksa, Sasa.

Potansiyel adaylar ile mevcutta ki Kordsa ve Brisa'nın toplamı %40 olacağı için bu şirketlerin her biri %3-4 küçük yüzdelere sahip olacak.

Mevcut portföy ve potansiyel adaylara bakarsanız, Aselsan hariç geriye kalan 12 şirket farklı sektörlerde de olsa hepsi bir şekilde Kimya ile alakalı. Kimyanın bu kadar hayatımızın içinde yer aldığını daha önce hiç farketmemiştim. Bilmiyorum kimya mühendislerinin iş potansiyelleri nasıl ama Türkiye şartlarında kurumsal şirketlerde iş olanakları başka mühendislik branşlarına göre daha iyi gözüküyor.

8.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Temettü sezonuna girerken portföyümün son hali;

Soda %38.00, Tüpraş %26.50, Petkim %23.50, Kordsa %8.50, Brisa %3.50

Bu sene güzel temettü alacağım, ucundan emekli sayılırım artık.

Portföyümün nihai hali bu değil; Soda, Tüpraş, Petkim 3 büyükler olarak kalmaya devam edecek ama ileride portföyün %60'ından fazla olmayacak şekilde ayarlamaya çalışacağım. Bunun içinde gelen temettüleri ve gelecek dönem yapacağım birikimlerimi başka şirketlere aktaracağım.

Potansiyel adaylarım; Alkim, Sodaş, Hektaş, Ereğli veya İsdemir, Aselsan, Aksa, Sasa.

Potansiyel adaylar ile mevcutta ki Kordsa ve Brisa'nın toplamı %40 olacağı için bu şirketlerin her biri %3-4 küçük yüzdelere sahip olacak.

Mevcut portföy ve potansiyel adaylara bakarsanız, Aselsan hariç geriye kalan 12 şirket farklı sektörlerde de olsa hepsi bir şekilde Kimya ile alakalı. Kimyanın bu kadar hayatımızın içinde yer aldığını daha önce hiç farketmemiştim. Bilmiyorum kimya mühendislerinin iş potansiyelleri nasıl ama Türkiye şartlarında kurumsal şirketlerde iş olanakları başka mühendislik branşlarına göre daha iyi gözüküyor.
    Tebrik ederim sizi.SODA ve PETKM bende biriktiriyorum diğerleri kriterlerime uymuyor.Onun dışında saydıklarınızdan EREGL biriktiriyorum.HEKTS bu sene temettü vermeyecekmiş zaten pahalı diye yatırım yapmama kararı almıştım.SASA da potansiyel adaylarımdan.

Sayfa 425/637 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •