Sayfa 966/1001 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Sayın üstadlar bu 4.13 lü ihaleler mi vardı ne vardı ? bir kaç ay önce sanki forumda yazmışlardı. Bilen var mı ?
    Herhalde az önce bahsettiğim ihaleleri kastediyorsunuz. 20/11 ihalesinde 21/05 vadeli 4.13625'ten 100 milyon dolar satımı yapıldı. Kur aralığı 4.1280-4.1540 oldu.

21 Mayıs günü geldiğinde TCMB'nin açıklanan referans kuruna bakılacak. 4.13'ten düşük ise bankalar TCMB'ye aradaki kur farkını TL olarak ödeyecek. Referans kur 4.16'nın üstündeyse de TCMB bankalara aradaki farkı ödeyecek. Bunun gibi pek çok ihale ve pek çok vade var. Diğerleri şurada. Bu değerlerin hiçbir önem ve anlamı yok. Hem aynı yönde, hem ters yönde yüzlerce işlem var piyasada. Taraflardan biri TCMB diye hiçbir şey değişmiyor. Hem ortada gerçek bir dolar da yok; sadece kur farkı kadar TL el değiştiriyor.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar 150 milyon dolarlık TL bazlı bir forward işlemine takılmış ama eşeğin büyüğü ahırda (TL depo karşılığı döviz depo ihalelerinde) bağlı değil mi?
    "TCMB piyasaya verdiği dolar borcu geri alamazsa ne olacak?" demişsiniz. Geri ödemesi gerekenler Türk bankaları değil, Türk bankalarının o dolarları ters yönde swapladığı Londra bankaları. Bu nedenle ben ciddi bir risk görmüyorum.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. O zaman her türlü Mayıs 21 civarları doların minimum 4,13 - 4,15 i var. Büyük ihtimalle demek istiyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    O zaman her türlü Mayıs 21 civarları doların minimum 4,13 - 4,15 i var. Büyük ihtimalle demek istiyorum.
    Ben de onu demek istediğinizi anladığım için "Kesinlikle öyle bir anlamı yok. Hiçbir ihtimal belirtmiyor" demek istiyorum

Forward kur, güncel spot kura faiz yedirilmiş, bugünden ileri taşınmış spot kurdur. Başka hiçbir anlamı yok. Bir dolar tahmini kesinlikle değil. Mesela bugünden tam 1 yıl ileri vadeli dolar kuru 4.30 civarında. Bu, dolar 4.30 olacak demek değil. Piyasada size 4.32'den 1 yıl vadeli dolar satacak veya 4.28'den 1 yıl vadeli dolar alacak yüzlerce banka mevcut. Çünkü o kuru yüksek gösteren tek şey: 1 yıllık faiz farkı. Vadeye ne kadar uzun bakarsanız, gelecek tarihli kur da o kadar yüksek gözükür. Ama bu, kurun oraya gideceği anlamı çıkartmaz.

Kurallara AYKIRIDIR.

4. Bilen insanın hali de bir başka oluyor canım

Sağolun Başkan bey bizleri aydınlattınız.

5.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Bilen insanın hali de bir başka oluyor canım

Sağolun Başkan bey bizleri aydınlattınız.

Rabo görüşü:

Kurallara AYKIRIDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku

"TCMB piyasaya verdiği dolar borcu geri alamazsa ne olacak?" demişsiniz. Geri ödemesi gerekenler Türk bankaları değil, Türk bankalarının o dolarları ters yönde swapladığı Londra bankaları. Bu nedenle ben ciddi bir risk görmüyorum.
    Türki bankası TL'yi tcmb'ye veriyor doları alıyor, bu doları londra bankalarına verip tekrar TL alıyor, aradaki marjdan da kar ediyor. Ek olarak ta tcmb Londra'daki swap faizini kendi istediği yüksek seviyeye çekmiş oluyor. Tamam.

Ama Türk bankalarının kendilerinin döviz likiditesi ile ilgili bir ihtiyaçları olur da aldıkları dövizin bir kısmını oraya veremezler mi?. Tcmb verdiği dövizi denetliyor mu?. Yani Türk bankasının gecikme yaşanmış bir döviz kredisi geri ödemesini geçici olarak buradan fonlaması yasak mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Usd/try 3,8608 +0,0164 +0,43%
    gau/try 164,303 +0,783 +0,48%
    usd/zar 11,7887 -0,0492 -0,42%
    eur/try 4,7806 +0,0358 +0,75%
    eur/usd 1,2379 +0,0039 +0,32%
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ama Türk bankalarının kendilerinin döviz likiditesi ile ilgili bir ihtiyaçları olur da aldıkları dövizin bir kısmını oraya veremezler mi?. Tcmb verdiği dövizi denetliyor mu?. Yani Türk bankasının gecikme yaşanmış bir döviz kredisi geri ödemesini geçici olarak buradan fonlaması yasak mı?
    Yasak değil de. Neden? TCMB 1 birim swap yapıyorsa, Londra'da 100 birimlik swap piyasası mevcut. Hem de her vadeye. Her miktarda. TL'si olan Türk bankası istediği saniye gidip Londra'dan dövizi yine elde eder. Son 30 yılda swap piyasasının "kapandığı" hiç olmadı.

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 966/1001 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •