Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 72/1014 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 569 - 576 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bildiğiniz açık pozisyon varsa lütfen insaniyet namına paylaşın. Minnacık mimarlık ve proje ofisinin ilanına yüzlerce CV geldi inşaat mühendisliği mezunu ve birkaç yıldır iş bulamamışlar!

Toplamda kaç şantiye var acaba Türkiye'miz de bilginiz var mı? 500-750 arası büyük proje yapılıyor; hadi diyelim 1.000 olsun. Yüzbinin üstünde inşaat mühendisinin sadece 1.000'i dediğiniz grupta; gerisi 1.800-2.500 maaşla çalışıyor çok az bir kısmı da 2.500-4.500 maaşla...

Her sene de 10 bin civarında yeni inşaat mühendisi mezun oluyor ve iş iş diye çırpınıyor!

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kendim inşaat mühendisiyim, deneyimli (5 yıl üzeri) şantiye şefi maaşları 8-10 bin TL, büyük ölçekli projelerde dana deneyimli proje müdürleri (15+) 15 bin TL rahat kazanıyor.

2500 TL'ye 18-24 ay iş bakan odtü'lü tamamen hikaye.

2.  Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Bildiğiniz açık pozisyon varsa lütfen insaniyet namına paylaşın. Minnacık mimarlık ve proje ofisinin ilanına yüzlerce CV geldi inşaat mühendisliği mezunu ve birkaç yıldır iş bulamamışlar!

Toplamda kaç şantiye var acaba Türkiye'miz de bilginiz var mı? 500-750 arası büyük proje yapılıyor; hadi diyelim 1.000 olsun. Yüzbinin üstünde inşaat mühendisinin sadece 1.000'i dediğiniz grupta; gerisi 1.800-2.500 maaşla çalışıyor çok az bir kısmı da 2.500-4.500 maaşla...

Her sene de 10 bin civarında yeni inşaat mühendisi mezun oluyor ve iş iş diye çırpınıyor!
    Başka bir sıkıntı daha var. Sanayi bölgelerinde gözümle görüyorum. Suriyeli meslek yüksek okulu mezunları 800-1000TL maaşla, yine suriyeli mühendisler 1500-2500TL arası maaşla çalıştırılmaya başlandılar. Bu yavaş yavaş satıh satıh yayılıyor. Tabiiki çalışanların çoğu gerek meslek okulu mezunları gerekte mühendisler sigortasız istihdam ediliyor. Bu durum da işsizliği tetikliyor diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Başka bir sıkıntı daha var. Sanayi bölgelerinde gözümle görüyorum. Suriyeli meslek yüksek okulu mezunları 800-1000TL maaşla, yine suriyeli mühendisler 1500-2500TL arası maaşla çalıştırılmaya başlandılar. Bu yavaş yavaş satıh satıh yayılıyor. Tabiiki çalışanların çoğu gerek meslek okulu mezunları gerekte mühendisler sigortasız istihdam ediliyor. Bu durum da işsizliği tetikliyor diye düşünüyorum.
    Nitelikli adam iyi para kazanıyor. Özellikle iyi bir şirkette başlarsa önü açık. Ancak son dönemdeki üniversite mezunu patlaması sonrasında
    memlekette diploması olan ama kendi boş olan çok insan görüyorum

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

4. Bu yorumunuzu maalesef gerçek rakamlar doğrulamıyor:

Sn Discretus da yazmıştı; SGK tavanını geçen brüt ücretli sayısı sadece 400 bin kişi. Yani brüt 13 bin net 8.500 lira üstü maaşla çalışıyor.

İstihdam edilmesi gereken nüfusa oranı 1%'in altında (400 bin/52 milyon)

Toplam çalışan sayısına oranı ise sadece 1.5% (400 bin/27.2 milyon)

Bu 400 binin dağılımına gelince:

100 bin doktor (160 bin doktorun 100 bini 8 bin veya üstü alıyor)
    50 bin subay
    50 bin kamu ve özerk kurum yönetici
    50 bin banka yöneticisi
    150 bin diğer tüm meslekler

Gelişmiş ülkelerde bizdeki 1%-1.5% luk bu oran 50% üstünde!

Özetle ekmek aslanın ağzında değil midesinde artık!

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Nitelikli adam iyi para kazanıyor. Özellikle iyi bir şirkette başlarsa önü açık. Ancak son dönemdeki üniversite mezunu patlaması sonrasında
    memlekette diploması olan ama kendi boş olan çok insan görüyorum

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

5. Emlaktaki balonun bir benzeri de bu özel okul/üniversitelerde şişiyor yıllardır.

Özel ünilerin çoğu liselerden bile beter durumda. Çoğunda amca/emmi rektör yapılmış.

Emlaktaki balon patlar, fiyatlar normale döner de; bu okullarda kaybolan yılların telafisi nasıl olur bilmem.

6. Adam ayıp olması diye şu kadar alıyorum demiyor...Ne diyor, uzman, 5-10 yıl deneyimli, itü-boğaziçi-otdu-ytü gibi ünilerden mezun, en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen...bu nitelikteki biri 10k filan alıyordur diyor...daha ne desin

Şimdi her konuda olduğu gibi, beyaz yaka maaşları da kısmet işi biraz...aynı okuldan mezun, aynı nitelikteki iki mükendisin biri 10 yıl sonra 5k alırken, diğeri de 10k alabilir...ilk girdiğin firma, şartlar, şans vsvs. etkiliyor sonucu.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, pek çok sektörde, 10 yıl sonra, şu an dolar bazı alınan paraların anca yarısını alabilecek, benzer deneyim ve benzer niteliklere sahip biri...2000 yılında bir şube müdürürnün aldığı paranın, dolar bazında çeyreğini alıyordur şu anki müdür (benzer nitelikteki bir şube için).

7. Bu kafa devam ettikçe...iyi okullardan mezun, kafası iyi çalışan kesim fırsatını buldukça yurt dışına kaçar...türkiyenin en zeki, akıllı adamı olsan, dünyada geleceği en parlak 100 genç arasına girsen, alacağın ücret ile karın tokluğuna yaşarsın...ünilerde, bilim yapmaya çalışanların aldığı ücret ortada.

biraz yetenek sahini, ikinci ligde top koşturan bir futbolcu bile türkiyenin en başarılı bilim adamından çok kazanır...böyle düzen mi olur, iki adamın ülkeye kattığı değere bak, karşılığında aldıkları paraya bak...tabii ki her şey para değil, ama pek çok şey de para olmadan olmuyor...huzurlu bir aile hayatı için bile belli bir miktar parasal gelir şart, yoksa samanlık seyran olmuyor maalesef.

bu kafa devam ettikçe bu ülke kolay kolay ilerlemez....kimse bilimle, akademik çalışmalarla uğraşmaz, ticaret yapıp köşeyi dönmeye çalışır, çok azimli ve kendi işine adamış olanlar da yurt dışına gider zaten..türkiyede kalmaz.

8. Konut fiyatlari yukselis trendinde iken kira artislari fiyatlara pek ayak uyduramadi.

Peki konut fiyatlari duserse kiralarda dusmeye basliyacakmi?....Pek sanmiyorum....

Ben sahsen yurtdisi ve yurt icinde butun dengeleri sarsacak ongorulmedik buyuk bir siyasi yada ekonomik olay meydana gelmemesi sarti ile konut fiyatlarinda onemli bir dusus beklemiyorum.....istanbulda Konut fiyatlar TL bazinda neredeyse bir yildan beri hemen yatay seyrediyor. Aslinda yillik enflasyon ve doviz kurlarina hesaba kattigimizda sirasiyla %10 ve %30 gibi bir reel dusus var diyebiliriz.

Sahsen enflasyondan arindirilmis Reel bazda 2020 ye kadar istanbul konut fiyatlarinda yatay bir seyirde hareket edecegini dusuniyorum. Bunun biraz asagisida yukarisida olabilir tabi.

Yeni yapilmis sifir siteler, A segmenti konutlar ve sehir merkezinden oldukca uzak bolgelerde yapilan konut fiyatlarinin asagi yukari fiyat hareketleri benim icin afakidir. Olcu degildir. Esas dikkate aldigim kriter zengin fakir semti farketmeksizin ikinci el piyasasi iyice oturmus konutlardir. Bu tur konutlarda gorebildigim kadari ile bu kotu ekonomik sartlarda bile piyasa fiyatinin altindan %10 indirimle satanlar musteri bulabiliyorlar....

Su anda gayri menkul yatirimi dusunseydim istanbul cevresinde ilerde sanayinin kayacagi ve hizli trenin gececegi bolgelerde imarli yada imara acilacak bolgelerde arsa yatirimini tercih ederdim.

Sayfa 72/1014 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •