Sayfa 2/2 İlkİlk 12
Arama sonucu : 15 madde; 9 - 15 arası.

Konu: Uzun vade 5 yıllık süreç için...

1. Cehaletimin verdiği cesaret ile 5 sene öncesine göre zarar edenin çok nadir olduğunu farkettim. Günlük, haftalık değişikliklerle ilgili bir kar beklentim yok. Al ve sat yapmak gibi bir düşüncem de yok, nadir bir durumda belki...bu süreçte bana hedef, yol göstermeniz çok faydalı olavak tabii ki, Tilkiii teşekkürler, hayırlısı olur umarım.

G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Erhan acikgoz, ozellikle bu sorumu cevaplamanizi istiyorum,birim olarak ister ister saniye ister 1 yil istersede bu iki zaman arasinda herhangi bir sure alin. Aldiginiz sure bazli ortalama banka mevduat faizinin iki kati veren bir (suan icin yiilik yuzde 28, aylik 28/12 gibi diyelim)bir formulunuz yada bilanco temelli hisse secim kuraliniz mevcut mu ? Yada boyle bir sey olabilir mi?

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Tavsiyeye ihtiyacınız varmı gerçekten çoktan seçiminizi yapmışsınız bile ?

bir adet fast web mali analiz alın orada eğitim kısmıda var onuda alın sonra bu bilancolara göre aldıgınız eğitime göre hisselerinizi biriktirin

arçeliği neye dayanarak aldın tahmin edeyim. evde filan kullanıyoruz ya arçelik güzel marka ondan aldın.

aselsan neye dayanarak aldın ben söyleyyim. benim bir arkadaş var 5 yıl önce aselsan almış şimdi 2 ev parası kazandı yaw devlette arkasında bu şirketin milli servetimiz silah tank tüfek yapıyor iyi işler yapıyor öyle duydum öyle söylediler.

iş c borsacı arkadaşlar söyledi iş bankasıymış ondan bir tanede banka olsun dedim.

bu gerekçelerin hepsi saçmalık

muhtemelen doğru tahmınlerde bulundum çünkü yazma tarzınızdan bile anlaşılıyor aslında acemiliğiniz iş c dediğiniz kagıt aslında isctr ama halk dilinde hep iş c diye dillendirildir aselsan banko zaten mılletın azından olan bir hisse bir tek arçelik sizin seçiminizmiş gibi duruyor.

Neyse lafı uzatmayalım hocam dayanağınız karlılık olmalı.

borsanın denklemi çok basittir aslında anlayana.

kar eden karını arttıran şirket nedir ? büyüyen şirkettir büyüyen şirketin değeri otomatik olarak büyümesi gerekmiyor mu ? büyümesi için ne lazım ? kar lazım sadece kar etmek yeterlimi ? hayır karını bi sonrakı dönemlerdede arttırarak gitmesi gerekir çünkü enflasyon dediğimiz bir olgu daha var dolayısıyla her yıl yıllık karını bir önceki döneme göre en azından enflasyonun üzerinde arttırmasına odaklanmalısınız. sadece sabit kar eden veya enflasyon düzeyi kadar kar eden şirkette istenilen değer kazancını saglayamayabilir. o sebeple

1-kar eden şirket seç
    2-Karını her yıl bir önceki döneme göre %15 ve üzerinde arttıran şirketi seç
    3-BU karı düzenli şekilde arttırmayı başarabilen şirketleri seç
    4-Karını dağıtıp dağıtmamasına kesinlikle bakma
    5-İstisnalar hariç bist 100 içerisinden seçim yapmaya çalış
    6-GYO BANKALAR SERMAYA GİRİŞİM YATIRIM ORTAKLIKLARI şirketlerine hiçbirşekilde girme.
    7-SANAYİ ŞİRKETLERİNDE VE FARKLI SEKTORLERDEN SEÇİMLER YAP
    8-İstikrar istikrar istikrar bu cümlemi unutma istikrarlı kar ;)

Bu tip forum basliklarinin bana tek faydasi, "Borsada risklerin arttigini ve asagiya dogru sert bir donus vaktinin yaklastigini gostermesi".

Basarilar dilerim....

Freesky

4. Oncelikle tebrikler. Uzun vade icin nacizane tavsiyem bankalardan uzak durmanizdir. Bankalar genelde belli aralikta salinir durur. Misal granti bankasinin acin 5 senelik grafiklerine bakin 6tl ile 10tl arasinda gitmis gelmistir. Oysa aselsan surekli bir yukselis egrisindedir. 10 senelik vade icin suan goreceli olarak kucuk ama.buyume planlari olan ve iyi yonetildigini dusundugunuz sirketlere ortak olmanizi oneririm. Benim ilk aklima gelenler Lokman Hekim Hastaneleri ve Kron Telekom. Ikiside minicik ama.buyumeye calisan hisseler. Lokman goreceli olarak gec girmeme ragmen 1 senede bana 100% e yakin getirdi ki daha yeni basliyor bence. Asil 5 senede parlayacak. Kront ise CEO amerikaya yerlesti orda is kovaliyor. Suan o kadar kucuk ki orda alacagi 5-10 milyon dolarlik isler bile sirkete ciddi katki yapacaktir

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Steve olumlu yönlendirmenşz için çok teşekkür ederim.

G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Erhan acikgoz, ozellikle bu sorumu cevaplamanizi istiyorum,birim olarak ister ister saniye ister 1 yil istersede bu iki zaman arasinda herhangi bir sure alin. Aldiginiz sure bazli ortalama banka mevduat faizinin iki kati veren bir (suan icin yiilik yuzde 28, aylik 28/12 gibi diyelim)bir formulunuz yada bilanco temelli hisse secim kuraliniz mevcut mu ? Yada boyle bir sey olabilir mi?
    var mumkun tabiki.

arşivimden. yaptıgım calısmalar

bir çoğu twitter adresimde var zaten

Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Bu tip forum basliklarinin bana tek faydasi, "Borsada risklerin arttigini ve asagiya dogru sert bir donus vaktinin yaklastigini gostermesi".

Basarilar dilerim....

Freesky
    freesky benzer düşünce içerisindeyim 2018 i iyi görmüyorum
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. Hayırlı olsun bol kazançlar dilerim.5 yıllık getirileri çok tatmin edici olan hisseler mevcut ama asıl mesele bundan sonra ki 5 yılda da benzer getirileri olacak mı bunu öngörebilmek,ben şahsen bu konuda hep pozitifimdir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •