Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 354/918 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon
Arama sonucu : 7338 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. F/K sı çok yüksek PD/DD abartılı hisseler var, hiçbir zaman böylesi hisselere cesaret edemedim. Kendi inancım, araştırmam ve doğrularıma göre KÜTAHYA PORSELEN doğru adres. İşlem fiyatı anlamsız olsa da önemsemiyorum. Çok fazla çanınızı sıkmayın. Bir gün çift hanelere geldiğinde geçmişte şöyleydi, böyleydi diyeceğiz. YTD.

2.  Alıntı Originally Posted by Phantom Yazıyı Oku
    F/K sı çok yüksek PD/DD abartılı hisseler var, hiçbir zaman böylesi hisselere cesaret edemedim. Kendi inancım, araştırmam ve doğrularıma göre KÜTAHYA PORSELEN doğru adres. İşlem fiyatı anlamsız olsa da önemsemiyorum. Çok fazla çanınızı sıkmayın. Bir gün çift hanelere geldiğinde geçmişte şöyleydi, böyleydi diyeceğiz. YTD.
    Çok güzel bir yorum olmuş hocam

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olması güzel ama tecrübelerimden öğrendiğim, Hukukun üstünlüğü yok Üstünlüğün Hukuku var

4. Sayın Sensitive'in hissede manipülasyon yapıldığı savına katılıyorum. Ama bunu ispatlamak için delil gerekmektedir. İşte onu bulmak çok çok zor. Ancak elinde delil olan varsa tabii ki savcılığa başvurmak lazım.
    Ama hissenin asıl sorunu korkudan kimsenin bulaşmaması! Şu anda F/K, DD/DD olarak BİST'İN EN UCUZ ÜÇ KAĞIDI ARASINDA ancak korkudan alıcı gelemiyor. Niye çünkü absürd bilançolar açıklıyor diye düşünüyorlar.
    Sayın 059 az önce tarihinde bir defa 2 sene önce agresif çıkış yaptı ve bunun tekrar etme olasılığı az diyor. Ya YANILIYOR ya da BİZİ YANILTMAK İSTİYOR. Eğer geriye doğru bakarsa en az 4-5 kez agresif çıkış hareketi yaptığını görecektir. Tekrar yapar demiyorum ama yanlış bilgi paylaşmanın anlamını da anlayamıyorum. (Hatırlatma olarak 2008 deki %1000 bedelsiz dönemini örnek verebilirim)

Sayın Uzun burun son paylaşımında doğru bir şey söylemiş ve benim yaptığımı önermiş. Küçük küçük al ve arsa yatırımı gibi düşün! Bir gün imar değişirse zengin olursun! Yok değişmezse arsa zaten orda duruyor! (Ama oda şimdi değil 1 yıl sonra diyor tabii ona katılamıyorum. Ne olacak PD/DD 0.50 mi olacak? ki maliyet bedelinden değerlenen bir sürü de yatırım amaçlı gayrimenkul varken!)
    Bu arada Patron'a tekrar bir önerim olacak TAHTACI YANLIŞ İŞLER YAPIYOR! Bu kağıt değerine gelse en çok kazanacak kendisi! Merak ediyorsa ona anlatırım.

ytd kendime bile hayrım yok

5. hukuk mu dediniz?
    ben denedim geçmişte, boyumun ölçüsünü aldım,,faturam 2000 tl karşı tarafın avukat parası,400 tl mahkeme masrafı 5 ay ertelenmiş ceza!hangi hukuk?hikayedir hukuk,adalet sarayları saltanat sarayları'dır bu ülkede.
    namussuzun,********in güçlü olduğu yerde HAK ve ADALET aramaya
    kalkışmayın,yanarsınız. sevgiler-saygılar

6.  Alıntı Originally Posted by kutupbaşı Yazıyı Oku
    hukuk mu dediniz?
    ben denedim geçmişte, boyumun ölçüsünü aldım,,faturam 2000 tl karşı tarafın avukat parası,400 tl mahkeme masrafı 5 ay ertelenmiş ceza!hangi hukuk?hikayedir hukuk,adalet sarayları saltanat sarayları'dır bu ülkede.
    namussuzun,********in güçlü olduğu yerde HAK ve ADALET aramaya
    kalkışmayın,yanarsınız. sevgiler-saygılar
    Bencede üstad, Avukat bir arkadaşımın söylediği bir sözü hatırlatarak bu konuya noktayı koyalım. KANUNLAR SUÇLULAR İÇİNDİR..

7. Elimde hisse olmadığı için bu şirket hakkında uzun süredir yazmıyordum. Daha önce yazdıklarım da muhtemelen eski forumda kalmıştır.

Şirketin bilançolarında herkesin hemfikir olduğu gibi bir tuhaflık var ve bunu büyük oranda pazarlama giderleri, kısmen de esas faaliyetinden diğer gelir-gider kalemi ile oynayarak ayarlıyorlar.Satış ve brüt karlılık rakamlarında çeyrek bazında büyük oynamalar olmamasına rağmen net karda çeyrek bazında büyük oynamalar görülüyor. Bir şirketin pazarlama giderlerinde çeyrek bazında 6-7 milyon tl lik oynama olması hiç normal değil. Keza esas faaliyetinden diğer gelir-gider farkının çeyrek dönemde 4-5 milyon tl farklılık göstermesi de normal değil. Hal böyle olunca bir çeyrekte 15 milyon diğer çeyrekte 3 milyon kar edebiliyor.

İthalata vergi gelmesi ve Çin'den gelecek porselenin pahalılaşması (kurların yukarı gitmesi sonucu) nedeni ile normal şartlarda 2018 yılında %20' nin üzerinde ciro artışı ile 50 milyon tl kar elde etmesi lazım ama yukarıda bahsettiğim soru işaretleri yüzünden kesin konuşmak zor.

8.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Elimde hisse olmadığı için bu şirket hakkında uzun süredir yazmıyordum. Daha önce yazdıklarım da muhtemelen eski forumda kalmıştır.

Şirketin bilançolarında herkesin hemfikir olduğu gibi bir tuhaflık var ve bunu büyük oranda pazarlama giderleri, kısmen de esas faaliyetinden diğer gelir-gider kalemi ile oynayarak ayarlıyorlar.Satış ve brüt karlılık rakamlarında çeyrek bazında büyük oynamalar olmamasına rağmen net karda çeyrek bazında büyük oynamalar görülüyor. Bir şirketin pazarlama giderlerinde çeyrek bazında 6-7 milyon tl lik oynama olması hiç normal değil. Keza esas faaliyetinden diğer gelir-gider farkının çeyrek dönemde 4-5 milyon tl farklılık göstermesi de normal değil. Hal böyle olunca bir çeyrekte 15 milyon diğer çeyrekte 3 milyon kar edebiliyor.

İthalata vergi gelmesi ve Çin'den gelecek porselenin pahalılaşması (kurların yukarı gitmesi sonucu) nedeni ile normal şartlarda 2018 yılında %20' nin üzerinde ciro artışı ile 50 milyon tl kar elde etmesi lazım ama yukarıda bahsettiğim soru işaretleri yüzünden kesin konuşmak zor.
    Evet maalesef bu kalemlerle istedikleri gibi oynayabilirler. Sadece bu irket değil, birçok şirket bu kalemlerle kar rakamlarını mümkün oldukça azaltıyorlar.
    Kütahya geçmişte incelemeye alınmış ve matrah artırımıyla durumu kurtardğını biliyorum, eskiler daha iyi bilir, sanırım 2016 yılıydı. Demekki hala ders almamışlar.

Buyrun 2017 yılı ile 2016 arasındaki fark...
    20 milyon fark olur mu yahu, el insaf, tamamen onların insafına kalmış.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 354/918 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •