Aralık 2017 de , 9.30-9.40 bandından PETUN almıştım , ama 10.40 ve 10.70 ve en son 11 seviyelerinden olmak kaydıyla pozisyonlarımı realize etmiştim.... sonra 10.20 olsa da alsam diye her gün alış giriyordum ama 1 aydan fazla düşmemişti, bir an için unutmuştumki 16 Martta bir baktım PETUN 9.88 de .... ve düşürme bahaneleri açıkladığı düşük temettü rakamı.... F/K oranı 7 olan bir Gıda şirketi kaçmaz fırsat deyip direkt seans başında kuvvetli olasılıktır ki Mr SPEK in yazmış olduğu 1500 ve 2000 lot satışları cart cart çizdimdirekt ilk 5 dk da 7250 lot alış yaptım
Kuvvetli olasılıkki oradan tepki yapacaktı ama adamın mallarını çizince yapamadı
Bugünde 1600 lot daha aldım... Niye mi yazıyorum , hani spek benden bu malları geri almayı bekliyorsan avucunu yalarsın
Defter değeri son bilançoda 11.57 olan PETUN , her sene ortalama 1.40 tl kar ederken ve ben bunu 9.90 ortalama ile almışken bana yıllık kar getirisi %14 civarında yani tahvil faizlerinden daha iyi ..... Kaldıki yakında 0.49 brut temettü den sonra dahada cazip olacak.... O yüzden spek , yapacağın iskontolar , benim için artırım nedeni olacaktır..... hani sen kesin buraları okuyorsundur diye yazdım
![]()
----------------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
Yer İmleri