daha önce yazdım mı bilmiyorum (sanırım yazmadım) T.C DEVLETİNİN "İMAR BANKASININ HAZİNE BONOSU SATMA YETKİSİ YOKMUŞ" açıklaması.. İMAR BANKASININ DEVLET KAĞIDI SATMA YETKİSİ OLSA BİLE (Kİ BİZLER BİLMİYORUZ) YAPILACAKTI.

özet olarak; dibslerin BU KUSURDAN DOLAYI mahkeme kararlarının devletin aleyhine çıkması istendi.. zira böyle olursa UZANLARIN YETKİSİZ BONO SATMASI ÖN PLANA ÇIKACAKTI yani bir nebze davanın kazanılma şansı bile olabilirdi (devlet açısından)

tabi önden akıllılar şöyle düşünecek " bu açıklama olmasaydı siz temelli telef olmuştunuz" işe o sanıldığı gibi değil. O ZAMAN AKIL ALMAZ OLAN DEVLETİN İŞLEDİĞİ "ANAYASAL SUÇ" ORTAYA ÇIKACAKTI..

peki bu neyti "mülkiyet hakkı" yani mülkiyet hakkının ihlali .. bedelini ödeyen kişiye devlet iç borçlanma senedi sahipliğinin art niyetli ve kasıtlı olarak verilmemesi.. bu durumda ola ki "manyak" yani doğru ,dürüst, hukuku gerçekten uygulamak isteyen bir yargıç ortaya çıkarsa faizlerin haricinde manevi tazminata bile hükmedebilirdi.

T.C DEVLETİNİ YÖNETENLER SAHİP OLDUĞU AŞAĞILIK ZİHNİYET TEZAHÜR BİLE EDİLEMEZ..

peki tasarruf sahipleri adına dava açan avukatlar bunu bilmiyormuydu,, birçoğu biliyordu.. neden üzerine gitmediler tahmin edersiniz

SYG,,