Sayfa 458/637 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Ağabey İşbankası kurumum. Blokaj vardı hisselerimde. Hisselerimden birisi %7 falan prim yaptı aniden, dur satayım nasılsa geri gelir dedim. MKK'ya girip blokajı kaldırmama rağmen satamadım. Aradım İşbankası'nı, ertesi gün kalkıyor dedi blokaj. Olur mu yaa, ben şimdi zarar edicem, ne demek ertesi gün falan filan diye şarlayınca 2 dakika bekleyin dedi bir üst amiri hanıma bağladı.

O da dedi ki, bu defalık ilk ve son kez olmak üzere açıyorum blokajınızı zarar etmeyin diye, ama bir daha olmasın. Blokaj ertesi gün kalkar.

Bu olay bir kaç yıl önceydi. Geçen başka bir sayfada bir arkadaş da bunu yazdı, o da satamamış blokajı çözdüğü halde. Şu anda kural değişti mi bilemiyorum.
    Ben anlamadım işbankasındaki bir hissenizin üzerine neden blokaj koydunuz.

2.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Dolar , Euro , sterlin kısaca döviz artar iken BIST düşmüyor . Nedeni ne sizce arkadaşlar ve ne zaman düşer bunlardan biri. Döviz mevcut konjoktur ile pek düşecek gibi durmuyor. BIST te sert ya da yatay bir düşüş bekliyor musunuz? Bende 3 ay önce temettü emekliliği için BIST te yavaş yavaş alimlara başladım .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu konuda tek doğru olmamakla beraber;

Sadece sanayi şirketleri için konuşacak olursak, özellikle malını satarken fiyatını döviz bazlı ayarlayan;

Döviz çok sert yükselirse, kısa vadede sanayi şirketlerinin düşmesini ama orta vadede döviz bazlı eski seviyesine geri gelmesini,

Döviz zamana yayılı yavaş yavaş yükselirse, sanayi şirketlerininde benzer korelasyon ile yavaş yavaş yükselmesini beklerim.

Yalnız bu söylediğim çok aşırı bir genelleme oldu.

Bankacılık ise tamamen konu dışı.

3.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Sadece sanayi şirketleri için konuşacak olursak, özellikle malını satarken fiyatını döviz bazlı ayarlayan;

Döviz çok sert yükselirse, kısa vadede sanayi şirketlerinin düşmesini ama orta vadede döviz bazlı eski seviyesine geri gelmesini,

Döviz zamana yayılı yavaş yavaş yükselirse, sanayi şirketlerininde benzer korelasyon ile yavaş yavaş yükselmesini beklerim.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben anlamadım işbankasındaki bir hissenizin üzerine neden blokaj koydunuz.
    Birincisi benden habersiz aciga satis yapamasinlar hisselerimi kullanip diye. (Bundan tam emin degilim ama bazi kurumlar izin almadan yapiyorlarmis)

Ikincisi de guvenlik amacli. Yatirim hesabinin sifresini ele gecirdiler diyelim ve bosaltabilmek icin hisseleri satmalari gerek. Iste bu durumda ayrica Mkk sifreni de bilip blokaji cozmeleri gerekiyor. Yani zor bi ihtimal belki ama yine de tedbirli olmak lazim diye dusundum.

Ucuncusu de gaza gelip hisselerimi satmayayim, al sat ya da sat al yapmayip uzun vadeli yatirimci olayim diyeydi. Ama sonradan bunun bana uymayacagini anladim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sn. dudu,
    ortaya sormuştum çok somut bir cevap alamadım bir de böyle şansını deneyim.

ANHYT için ne düşünüyorsunuz, temettü verimi yüksek değil ama karı ve fiyatı genelde artış trendinde.
    Temettü veya büyüme hissesi olarak biriktirmeye değer mi, güncel veri ve konjoktürle..
    Ben ANHYT ile bundan 6 ay kadar evvel biraz ilgilenmistim.
    Derli toplu bir sirkete benziyor.
    Sektoru iyi..
    Gelecegi parlak.
    Belli bir trendi var.
    Fazla bir bilgim yok ama kotu degil sanki..
    Sizin de arastirma yapmaniz gerekir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Birincisi benden habersiz aciga satis yapamasinlar hisselerimi kullanip diye. (Bundan tam emin degilim ama bazi kurumlar izin almadan yapiyorlarmis)

Ikincisi de guvenlik amacli. Yatirim hesabinin sifresini ele gecirdiler diyelim ve bosaltabilmek icin hisseleri satmalari gerek. Iste bu durumda ayrica Mkk sifreni de bilip blokaji cozmeleri gerekiyor. Yani zor bi ihtimal belki ama yine de tedbirli olmak lazim diye dusundum.

Ucuncusu de gaza gelip hisselerimi satmayayim, al sat ya da sat al yapmayip uzun vadeli yatirimci olayim diyeydi. Ama sonradan bunun bana uymayacagini anladim.
    Bunlari yapmak artik oyle kolay degil.
    Islemler terminale girilirken musteri numarasi ile giriliyor.
    Aciga satis ise bambaska bir sey. O ayri bir sekilde giriliyor herkes de goruyor aciga satis oldugunu.
    MKK sifresini eline geciren bir kisi blokaji kaldirsa da, hisseleri nasil satacak?
    Satsa parayi nasil cekecek?
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Ama dogru bir saptama..

Syg,

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bunlari yapmak artik oyle kolay degil.
    Islemler terminale girilirken musteri numarasi ile giriliyor.
    Aciga satis ise bambaska bir sey. O ayri bir sekilde giriliyor herkes de goruyor aciga satis oldugunu.
    MKK sifresini eline geciren bir kisi blokaji kaldirsa da, hisseleri nasil satacak?
    Satsa parayi nasil cekecek?
    Syg,
    Yatırım hesabı şifresini ele geçirenler için dedim ağabey, yani ben sana vereyim İşcep şifremi, hisselerimde bloke varsa satamazsın ama Mkk şifremi de bilirsen blokeyi çözüp satarsın, hesabımdan da Man adasına eft yaparsın falan. Yani çifte güvenlik olsun diye dedim.

Sayfa 458/637 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •