Sayfa 356/917 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. Pazarlama gideri ile ilgili birkaç şirketteki rakamlara baktım. Kutpo ile aynı sektörde halka açık bir şirket olmadığı için bu giderin yüksek olabileceği sektörlerden şirketleri seçtim ve brüt kara oranladım. Brüt karın ne kadarını pazarlama giderinin yok ettiğine bakınca;

Kutpo %56
    Yataş %58
    Egser %19
    Adel %42
    Brisa %37

Mobilya gibi pazarlama giderinin yüksek olduğu sektörde yer alan Yataş bile Kutpo ile aynı oranda. Kutpo'da bu oranın kesinlikle %50'nin altında olması gerekir.Bu oranda %10 azalma net kara 10 milyon tl civarında katkı verir.

Elimde yüklü miktarda hisse olsa genel kurula katılıp bu konuda baskı yapardım ama şu anda bunu yapacak durumda değilim. Belki ileriki senelerde...

2.  Alıntı Originally Posted by sensitive Yazıyı Oku
    size dedim mahkemeye verelim diye bi kişi bile yazmamış mesaj atmamış
    herkes burda ağlıyor gelin icraat yapalım tık yok
    bu arkadaş ile pinokyoyu da şahit yazdıralım dedim.
    bu arkadaş yazmış işte şirket sahibinin umrunda değil diye, demekki içeriden birisi.
    kimse bana geri dönüş yapmadığına göre demek ki herkes halinden memnun nasıl biliyorsanız öyle yaşayın ozaman.
    ayrıca bilanço ile de ilgisi yok hissenin zarar eden nice şirket 3-5 kat prim yaptı asuzu global 2-3 senedir zarar açıklıyor 2 side 4 kata yakın çıktı. bu hisse 2-3 senedir kar açıklıyor hisse düşüyor, bilançoyu taksa şimdi en az 20 tl olmalıydı
    hisse de fiyat manipülasyonu olduğu belli gelin savcılığa verelim dedim tık yok,ne haliniz varsa görün.
    daha da yaz mam bu hissede
    pinokyo ve bu arkadaş sizlerin algısı ile oynayıp birilerinin ekmeğine yağ sürmeye devam etsin ki haklılar da
    yazın kardeşim yazın
    Komik olma kardeşim 😀kim kimi neden mahkemeye verecek...burada bilanço beklentisi ve gerçekleşmiş bir sürü beklentiyle insanlara hisse tasittiranlari verin mahkemeye isterseniz... benim de buradan fakire şu tavsiyem var. "yapamiyorsan, çekil" ytd...!!!

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Çok fazla dönemsellik olmayan şirkette bir çeyrekte %0 diğer çeyrekte %18 EFK (esas faaliyet karı) marjı olması çok anlamsız. 2017 yılında çeyrek bazında EFK oranları yüzde olarak;

2017/1 -0,28
    2017/2 17,34
    2017/3 18,27
    2017/4 4,50

Çeyrekler arasında bu kadar fark olan başka bir hisse bilmiyorum. Burda mali tablolara büyük ihtimalle patronun müdahalesi var ve bunu sürdürmesi bir noktadan sonra aleyhine olacaktır diye düşünüyorum.

4. Portföyün en uyuz hissesi olmayı başardın be kutpo.
    Millet gitti aya sen kaldın yalnız başına yollarda yaya.

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Portföyün en uyuz hissesi olmayı başardın be kutpo.
    Millet gitti aya sen kaldın yalnız başına yollarda yaya.
    İlk defa bir hissede karavana yaptık ortak.
    Yakın zamanda epey olumlu habere rağmen henüz yaşama döndürülemedi, yaşam destek ünitesinde.
    Demekki daha zamanı var, pd/dd değeri en kötüsü bile 1'e gelmesi gelmesi lazım.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Selamlar dün itibariyle ben de Kutpo bekleyenleri arasına katıldım (geçen yıl kısa bir giriş çıkışı saymazsak 1,5 yıldan sonra)
    Yıl sonu ve yılbaşında mağaza kapatmaları hoşuma gitmişti, zarar eden mağazaları kapatıyorlar diye algılamıştım.
    Şirketin son üç yılda elde ettiği kar stokları ve yatırımı finanse etti.
    Herkese hayırlı beklemeler.
    Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

7.  Alıntı Originally Posted by mescil Yazıyı Oku
    Selamlar dün itibariyle ben de Kutpo bekleyenleri arasına katıldım (geçen yıl kısa bir giriş çıkışı saymazsak 1,5 yıldan sonra)
    Yıl sonu ve yılbaşında mağaza kapatmaları hoşuma gitmişti, zarar eden mağazaları kapatıyorlar diye algılamıştım.
    Şirketin son üç yılda elde ettiği kar stokları ve yatırımı finanse etti.
    Herkese hayırlı beklemeler.
    Hayırlı olsun,
    Önümüzdeki dönemde de stoklar ve yeni yatırımlar şirketi ve hisseyi finanse ederse biz de memnun oluruz.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

8. Bizi de finanse etsinler, artık Kutpo'nun daha yüksek temettü verimliliğiyle uzun vadeli yatırımcılarını memnun etmesi gerekiyor.
    Hadi ben 1 veya 2 çeyrek taşıyorum genelde ama yıllardır yatırım yapanlar var.

Geçenlerde fuar giderinin düşüşünü soran bir yatırımcı vardı, fuarlara katılan ihracatçı firmaların fuar masrafları Turquality kapsamında büyük oranda bakanlık tarafından ödeniyor, Afyon'a gittiğimde bir mermerci arkadaş söylemişti. Kütpo da önce masrafı gösterip gider yazmış, sonra bakanlık ödemeyi yapınca düşmüş olabilir.

Umarım 2017'de yaptıkları bu hammadde ve mamul stoğu Kütpo'da 2018'de faydalı olur.

2016'da açıkladığı olağandışı 2. çeyrek rakamı stoktaki azalmadan kaynaklanmış gibi görülüyor, geçen sene ise mamul stoğu çok arttı. Bu stokları 2018'de tekrar eritebilme ihtimalleri varsa yatırımcılar için çok olumlu olur, eğer elde birikmiş ve satamadıkları mal ise maliyetlendirme yüzünden olumsuz.
    Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

Sayfa 356/917 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •