Sayfa 94/1023 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    28 Mart 2014 Belediye başkanlığı seçimleri önce borsa birden yükselmeye TL değer kazanmaya başlıyor, saat 16.00 sularında yatırım uzmanı arıyor diyor ki; yeni bir anket yayınlandı mevcut iktidar çok güçlü bir şekilde BB seçimlerini kazanacak..

Ben çok şaşırıyorum bu mümkün değil diye itiraz ediyorum ve o zaman full dolar pozisyonum var sağlam bir zarar yazmaya başlıyırum...

Yatırım uzmanına dedim ki " bu şartlarda seçim kazanıyorlarsa bende Dolarlarımı tutacağım ama ülke ekonomisi çok kötü olacak benim amacım sadece kendimi korumak ve erimemek".

Öngörüm çok doğru çıkmış ama keşke çıkmasaydı hepimiz kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz.
    25 mart 2014'te dolarda büyük çöküş ve bistte şahlanma oldu. o gün ben %90 dolardayım.acemilik yapıp nisanda dolarları sattık 2,12'den. daha sonra kafamı çok vurdum. neyse o zaman ettiğim zararlar bana ders oldu. bundan sonra bildiğim yoldan gidiyorum. TL yi sadece alım fırsatları yakalamak için tutuyorum. onuda %16 en yüksek faizden bağladım.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    muhalefet partisi olarak artık ne kadar muhalefetliği kaldıysa sadece CHP var. onunda tepe yönetiminin değişmesi gerekiyor. Bay kemal şu haliyle 2. Bahçeli. diğer partileri nasıl emperyalizm dizayn ettiyse CHP'yide kendilerine göre dönüştürdüler.
    muhalefet sadece partilerden ibaret değil..bir düşünce kuruluşu mesela.. bir politikanın yanlışlığını söylüyor. ama dikkate alınmıyor hatta aşağılanıyor, "otur oturduğun yerde" deniliyor.. kılışdarın gitmesini bende istiyorum.. ama parti kadro olarak sayısız uyarıda bulundu son 15 yılda.. çoğunda haklı çıktı.. benim chp için önerim abd dekine benzer bölgesel önseçimlerde iki-üç parti adayının başkanlık için yarışması.. ya da tüm parti üyelerinin oy vermesi genel başknalık seçimlerinde.. mevcut sistemde delegelerin yaptığı seçim halkın beklentilerini karşılamıyor..halk acımasız bir polemikçi ve tartışabilen ve tarihi çok iyi bilen vizyoner bir lider istiyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    projesi yokmuş..muhalefet çalışmıyormuş..

bunların hepsi hikaye.. projede var, öngörüde var..uyarı da var.. hepsi var. ama tüm bunları önemsemeyen, önemsememeye yemin etmiş bir zihniyet ve yandaşları var..suriye politikasından cemaatlerin devlete sızmasının engellenmesi uyarılarına kadar sayısız uyarı yapıldı.. bu uyarılar yapılırken iktidar "cemaat devlete sızmış, buna kargalar bile güler" demişti..

şimdi muhalefetin bir çok projesini bir kenara koyalım.. sadece bu cemaat pisliğinden dolayı üllkenin uğradığı zararı düşünün.. neden oldu bu kadar zarar.. kibirden..nobranlıktann..

muhalefetin projesi yok söylemi yanlıştır zira kendi düşüncelerini haklılaştırmak için mazeret üretiyor yandaşlar.. bir çok konuda aslında yanlışlar ancak muhalefetin projesi yok demek onlara kolay geliyor..

şimdi muhalefetin heyecansız olduğu söyleniyor.. doğrudur.. şahsen benim artık zerre umrumda değil.. geminin batmaması için bizler elimizden geleni yaptık.. yandaşların cocuklarına nasıl bir ülke bırakmak istediklerini düşünmesi lazım.. eger özgür, müreffeh bir ülke istiyorlarsa artık biat etmeyi bırakmalı ve rasyonel düşünmeye başlamalılar..
    Nerdeyse tamamına katıldığım bir gönderi...
    Sizi ayakta alkışlıyorum bu gönderiniz için

Katkı anlamında:
    Özellikle Sn K.K çok pasif
    Heyacan yaratamıyor...
    Karşı tarafın söylemlerini kıramıyor...
    Yoksa muhalefet daha ne yapsın?
    Silah alıp dağa mı çıksın?
    Muhalafet değil belki de lider sorunu var diyebiliriz

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4. Dolaylı vergi sorunu çözülmeden ekonomik sorunlar çözülmez. Dolaylı vergi oranı %70+ lerde. Değil mi Zeybeykçi? Değil mi Şimşek? :-)

Ekonomi 101 dersi... Bunu iktisat 1 inci sınıf öğrencilerine sorsanız size söylerler... Ben artık kötü niyet arıyorum ekonomi yönetiminde. Truva atları var içeride...

Benzinin litre fiyatı 1.5 dolarda sabitlendi

http://www.haberturk.com/benzinin-li...mberght_manset

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    şimdi ayıp olacak ama bir sorum var:
    merkez bankası faiz arttırırsa dolar cidden düşer mi?
    kafama takılıyor soracam soracam vazgeçiyorum hep.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    25 mart 2014'te dolarda büyük çöküş ve bistte şahlanma oldu. o gün ben %90 dolardayım.acemilik yapıp nisanda dolarları sattık 2,12'den. daha sonra kafamı çok vurdum. neyse o zaman ettiğim zararlar bana ders oldu. bundan sonra bildiğim yoldan gidiyorum. TL yi sadece alım fırsatları yakalamak için tutuyorum. onuda %16 en yüksek faizden bağladım.
    Bende o dönemde çok al sat yaptım, toplamda doğal olarak kaybettim ama sabır etmek ve neye inanıyorsan o yönde hareket etmek gerekiyormuş..

Tabi ki teknik analizlere de uyarak...

Ama maddi ve manevi olarak hepimiz kaybettik....
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    muhalefet sadece partilerden ibaret değil..bir düşünce kuruluşu mesela.. bir politikanın yanlışlığını söylüyor. ama dikkate alınmıyor hatta aşağılanıyor, "otur oturduğun yerde" deniliyor.. kılışdarın gitmesini bende istiyorum.. ama parti kadro olarak sayısız uyarıda bulundu son 15 yılda.. çoğunda haklı çıktı.. benim chp için önerim abd dekine benzer bölgesel önseçimlerde iki-üç parti adayının başkanlık içinyarışması.. ya da tüm parti üyelerinin oy vermesi genel başknalık seçimlerinde.. mevcut sistemde delegelerin yaptığı seçim halkın beklentilerini karşılamıyor..halk acımasız bir polemikçi ve tartışabilen ve tarihe çok iyi derece vakıf vizyoner bir lider istiyor..
    Of of offfff
    Ne güzel bir gönderidir bu...
    Tebrik tebrik tebrik

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    bir de patates işi çok kötü olmuş. biz burada ucuzdan yiyemiyoruz onlar satamıyor. sistemik sorun var belki de.

Sayfa 94/1023 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •