Sayfa 298/930 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sen de maşallah iyi trade etmişsin kalvin.Hayır onlar da beyana tabi değil.Ama senin de 30 bin sınırını geçtiğinden isyattan aldığın temettünün yarısını beyan etmen gerekiyor diye düşünülebilir .Çünkü tüm menkul ve gayrımenkul iradları deniyor.Gerçi irad denince kira faiz gibi şeyler anlaşılır.Borsadaki al sat karları irad sayılmaz onlar bu hesaba katılmayabilir.Ama gene de o konuda pek bir şey diyemiyeceğim kalvin.İrad tam anlamıyla nedir kazançsa beyan etmen lazım yoksa gelirse sen ordan faiz gibi temettü gibi bir gelir elde etmiyorsun dolar alım satımı gibi bir şey olarak değerlendirilmeli hesap dışı olmalı mantıken.Ama burası türkiye mantık ve türkiyenin mevzuatı pek yan yana gelmeyen kavramlar olabilir zaman zaman )))))))
    evet baya kazandık çok şükür ama gerçeği söylemek gerekirse yaşadığım stresi,heyacanı,baş ağrılarını işin içine koyarsak bi laf vardır bilirsiniz ( kç.dan ter aktı ) diye.ama para kazanırken hiç bir alım satımımda işyatta olduğum kadar rahat bir ruh halınde olmadım ve güvende hissetmedim kendimi,eskiden stres bilezikleri vardı kola takılan işyatı ona benzetiyorum stres alıcı,tak koluna stresını alsın rahat bir yaşam sür .

2. ilkez temettü kâğıdına giriyorum daha önce pek tasvip etmiyordum bu tip kazançları mesala bak nibaş benim takip ettiğim bir kâğıttı ieyhonun kardeşi 3 gün önce 92 den bugün 1,48 i gördü ben bu şekilde borsada olomayı seviyordum ve bu işi iyide beceriyorum açıkçası ama kafada saç azaldı çizmekten haber takip etmekten yarını düşünmekten .ben tadını aldım artık burdayım burda kendime bir plan strateji çizp bu yolda yürüyeceğim.

3. İsyat in dağıtacağı temettuler en geç bugün hesaba geçmesi gerekmiyor mu? İlk kez temettü alacağım. Menkul hesaba gelecek değil mi? Hesapta bir türlü göremedim de.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    İsyat in dağıtacağı temettuler en geç bugün hesaba geçmesi gerekmiyor mu? İlk kez temettü alacağım. Menkul hesaba gelecek değil mi? Hesapta bir türlü göremedim de.

Öğleden sonra geçer hesaba geçen yıl 2:10 gibi geçti diye hatırlıyorum

5.  Alıntı Originally Posted by SGEZER Yazıyı Oku
    Öğleden sonra geçer hesaba geçen yıl 2:10 gibi geçti diye hatırlıyorum
    Eyvallah. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum bende. Her sene yüzde 15 ve üstü kar payı verecekse küçük küçük biriksin işte . Temettü ile de alayım birazcık .

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6. Ben de geçen ttrak temettü ikindi gibi yattığını gördüm

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. akşam blomberg hd de Ali Çağatay’la Ana Haber programında konuk olan yatırım analistine bir soru geldi vatandaştan soru şöyle ( temettü kâğıtlarından alınan temettüyü yine aynı kâğıda yatırım yapsak avantajı nedir ? ) sorunun yanıtı ( yaşınıza bağlı olarak yatırım yapılabilinir.yaş ileri düzeyde ise uzun vade düşünüyor olabilirsiniz evet bu tarzda avantajlı olur / ama genç yaşta iseniz başka kâğıtlarda fırsatları kovalamak ta avantajlı olabilir ) yani tekrar aynı kâğıda yatırım yapmak yaşlanmaya yüz tutmuş artık emekliliğini düşünenler için uygun demek istedi ben öyle anladım.

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    akşam blomberg hd de Ali Çağatay’la Ana Haber programında konuk olan yatırım analistine bir soru geldi vatandaştan soru şöyle ( temettü kâğıtlarından alınan temettüyü yine aynı kâğıda yatırım yapsak avantajı nedir ? ) sorunun yanıtı ( yaşınıza bağlı olarak yatırım yapılabilinir.yaş ileri düzeyde ise uzun vade düşünüyor olabilirsiniz evet bu tarzda avantajlı olur / ama genç yaşta iseniz başka kâğıtlarda fırsatları kovalamak ta avantajlı olabilir ) yani tekrar aynı kâğıda yatırım yapmak yaşlanmış artık emekliliğini düşünenler için uygun demek istedi ben öyle anladım.
    bu konu yumurta tavuk paradoksu gibi. Aslında konunun yaşla ilgisi yok risk alma iştahı ile ilgisi var. Bir araştırma sonucu yaşı ileri olanların daha az risk alarak birikimlerini koruma isteğinde olduğu, yaşı genç olanların ise daha fazla risk alarak birikimlerini artırma isteğinde olduğunu ortaya koymuş. bu bağlamda ileri yaşta olanlar riske girmeden mevcut durumu korumalıdır diye sonuç çıkartmaktadırlar.
    Peki orta yaşlılar ne yapsın? ben gençliğimde de risk almazdım şimdi de risk almayı sevmiyorum. bakalım yaşlanınca ne yapacağız?

Sayfa 298/930 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •