Sayfa 314/808 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414 ... SonSon
Arama sonucu : 6459 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. MADDE 396– (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.

(2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir.

(3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.

(4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumlulu

2. I – Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı

Madde 395 – (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.

(2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez, bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir [1]

(3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dahil şirketler birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.

(4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.

3. eskiden denetimde görev yapan adı aklımda kalmadı fakat memduh,du galiba konuşma arasında elimde hisse var fakat pek anlamam bu işlerden dedi faka bucım herşeyini bilirm fakat laf arasında biraz daha sabır dedi ve ayrılmıştı ..biraz sabır acaba tiyomu oldu..

bakalım bu kadar hisseyi baskılayan lar 15. maddeye nazaran eteklerindeki taşları dökeceklerdir..
    bundan önce yönetim ve iki ve üçüncü şahıslar alım yapmamış..
    ZIR-DELİ Y.T.D

4. Yayı cok geriyorlar ve cok uzun suredir geriyorlar global bir çalkantı nın ayak sesleri geliyor bu yuzden ellerini biraz çabuk tutarlarsa iyi olur

5. Resmen yönetime yeni girenler i kontrol altına alıp kendi aleyhinde işlem yapılmasını engellemek için bizim İ.T koydurmuş garanti....

6.  Alıntı Originally Posted by beşiktAŞK Yazıyı Oku
    Resmen yönetime yeni girenler i kontrol altına alıp kendi aleyhinde işlem yapılmasını engellemek için bizim İ.T koydurmuş garanti....
    zaten yeni girenleri yönetim kurulunun istegiyle yer verildi adı bagımsız sadece..?
    ZIR-DELİ Y.T.D

7. Kendi uyuyormu ki bunlara başkasını kontrol altına alsın.GOLTS-BSOKE başta sektörde bir sürü yerde gizli kapaklı yatırımları olduğunu cümle alem bilmiyor sanki.Sanki tüm sektörü yıllardır konrol atında tutmaya çalışan benim.

Sayın Beşiktaşk herşey elinde zaten öyle bir durumda daha bir memnun olur.Operasyonu yaparken daha rahat eder öyle bir zamanda.Yoksa piyasalar almış başını gitmişken hangi patron şirkete fren olsun diye bu yatırım işine kalkışır.Zaman kazanmaya çalışıyor zaten.Eğer bu iptaldi o şu bu bunlar bile orta oyunu değilse şaşarım.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 28-03-2018 saat: 21:04.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,092
    Maşallah taş gibi ağır...[emoji4]
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Sayfa 314/808 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları