Sayfa 126/1023 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    geliri döviz olan için ülke cennet oldu ! her şey bedava onlar için yurtdışında çalışan arkadaşım doların daha da artması lazım diyor powerpc olmasından şüpheliyim 100 doları boz gir markete sepet DOLAR taşar valla
    Bu soylediginiz bir kac yil oncesinde mantikli idi ama artik degil. Neden derseniz sayet. Dolar ve Euro nun fiyati arttikca inanin yurticinde ki fiyatlarda cok hizli sekilde artiyor ve fark eden bir sey olmuyor. Turizmden gidaya, elektronikten beyaz esyaya kadar nneredeyse her sey doviz uzerinden maliyetlendigi icin fiyatlari artiyor.

Yaklasik 3 hafta once Turkiye ye geldigimde markete gittigimde sunu soyledim. Bu iktidar bu fiyatlar ile secimi nasil kazanacak? Benim gelirim Euro ve eger fiyatlar beni bile rahatsiz ediyorsa Turk lirasi uzerinden kazanc saglayan kisileri dusunemiyorum. Eskiden paranin bir degeri vardi ama bugun 50 -100 TL nin sadece adi var. Mesela ben bir cok urunu cok daha ucuz fiyata aliyorum yurtdisinda.

2. Dolar 3 gündür 4 üzerinde pati yapıyor. Adeta Tasması tutulan ve sahibini sürüklemek isteyen PİTBUL köpek gibi 4.5 ye doğru sertçe çıkacam izlenimi veriyor. Bakalım 4 üzerindeki hareketini ne zaman yapacak. Öğle sonu gelecek ABD verisi bu hareketi tetikleyebilir.

Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Tehlikeli olan doların yükselmesi değil! powerpc'nin ruhunun sana da geçmiş olması!

Bu durum yayılırsa sonu felaket olur!
    Benim Dolar ruhum powerpc den çok daha eskidir, o zamanlar sayın power pc ben Dolar dedikçe bana saydırır Tl nin nimetlerinden bahseder di. Ama kendisi zeki bir insan olduğu için durumu çabuk idrak edip keskin bir dönüş yaptı ve Dolar işinde beni bile fena solladı. Kısacası aklın yolu birdir, deve kuşu misali kafayı toprağa gömüp olayları görmezden gelmek eni sonu zarar verir.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu adamlar koltuktan giderlerse başlarına gelecekten çok fena tırsıyorlar ( aslında tırsmalarına gerek yok daha önce yapanların başına ne geldiki bunlara bir şey olsun ) o yüzden büyümeye odaklandılar, enflasyonu, döviz kurunu falan takmıyorlar bu durumda bende diyorum ki ; ` Dolarda yükseliş kaçınılmaz` .
    TUİK ellerinde olduğu için büyüme verilerinin ne kadar doğru olduğu da muamma. OHAL kalktığı an İflas açıklayan şirket sayılarında patlama gözleneceği için OHAL i uzattıkça uzatıyorlar. Hatta şirketlerin iflas açıklamasını ortadan kaldıracak yeni bir formülden de bahsediyorlardı. Sanayide nakit kalmamış ya evrakla yada takasla (ev araba vs.) sanayi dönüyor. Dolar ve Petrol yükselmeye devam ediyor. Bakalım balon ne zaman patlayacak.

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu soylediginiz bir kac yil oncesinde mantikli idi ama artik degil. Neden derseniz sayet. Dolar ve Euro nun fiyati arttikca inanin yurticinde ki fiyatlarda cok hizli sekilde artiyor ve fark eden bir sey olmuyor. Turizmden gidaya, elektronikten beyaz esyaya kadar nneredeyse her sey doviz uzerinden maliyetlendigi icin fiyatlari artiyor.

Yaklasik 3 hafta once Turkiye ye geldigimde markete gittigimde sunu soyledim. Bu iktidar bu fiyatlar ile secimi nasil kazanacak? Benim gelirim Euro ve eger fiyatlar beni bile rahatsiz ediyorsa Turk lirasi uzerinden kazanc saglayan kisileri dusunemiyorum. Eskiden paranin bir degeri vardi ama bugun 50 -100 TL nin sadece adi var. Mesela ben bir cok urunu cok daha ucuz fiyata aliyorum yurtdisinda.
    ben zaten tl geliri olanlara göre kıyasladım . en basit örnek şu birisi çalışarak 100k tl biriktiriyor diğeri 100k dolar biriktiriyor ! tl biriktiren bir kümes dahi alamazken dolar biriktiren güzel bir daire alabilecek duruma geliyor(ülke genelinde) !
    buda alım gücü farkını net ortaya koyuyor ezici bir üstünlük var !!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hadi sevinelim:

Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu. 2017 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen Çin 6.8 ile birinci sıradayken, Türkiye ekonomisi 7.4 ile zirveye oturdu.

http://www.gazetevatan.com/turkiye-i...54321-ekonomi/

7. Dolar düşmez,vatan bölünmez!

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi sevinelim:

Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu. 2017 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen Çin 6.8 ile birinci sıradayken, Türkiye ekonomisi 7.4 ile zirveye oturdu.

http://www.gazetevatan.com/turkiye-i...54321-ekonomi/
    Bu haber sonrası BIST çukuru patlar DOLAR yere serilir diyecem ! ama galiba bu habere sadece KADİR İNANIR dı o da canıyla uğraşıyor.

Sayfa 126/1023 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •