Sayfa 156/1023 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yenisin galiba...

Ya da yazılanları okumuyorsun...

Aklı başında olan kimse o iddiada değil bu başlıkta.

Hep söylüyoruz.

Dolar tercihi, hemen her şeyi dolarla hesap edilen bu ülkede, elimizdeki üç beş kuruşu kaybetmeme amaçlı.
    Nispeten yeniyim ama yeni olmak bu gözlemi yapmama engel değil. Zaten bana bu yazdıktan 3 post aşağıda birisine

"Dolara yatırım kurun yükselmesiyle para kazandırmaz insana.

Bunu bilmiyor musun?"

Yazma gereği hissetmeniz beni haklı çıkarıyor. Ben forumdaki herkes böle düşünüyor demedim ama kesinlikle böyle bir havada var.

Dolarcılar TLciler diye bir saçmalık var, benim hayatımda başka yerde duymadığım. Bir insan kendisine hangi yatırım aracı kazandırcaksa ona yatırım yapar. Belki TL bazlı bir araç yıllık %20 getiriyordur ona girer, belki dolar bazlı başka bir araç %10 verirken birde dolar endeksi yükselir TL yatırımdan çıkar ona geçer. Veya en mantıklı olanı yapar ikisine birden girer riski dağıtır.

Zaten en mantıklı olan riski dağıtmaktır, mümkünse uluslararası diversifikasyon yapmak gerekir. Hıyar gibi bütün parayı altına, dolara, tlye, borsaya koymak olabilecek en riskli iştir. Jim Rickards'ın çok güzel portfolyo tavsiyeleri var neyden ne kadar oran olması lazım yazmış kitabında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    O soruyu soran da yeniydi bu başlıkta...

Ona da açıklamak durumunda kaldım.

Ama sen münazara yapma niyetindeysen o başka...

Bu başlıkta genel eğilimin, dolara bakışın temelini iletmeme karşın hala tatmin olmamış havasındasın.

Hıyarlığa gelince...

Burada didaktik havalara giren hemen herkese ben de yakıştırıyorum bu ismi...

Yatırım tercihi ise kişiden kişiye değişir.

Karışmamak lazım.

Ha bu arada gelip yatırım danışmanlığı kapsamında sorular soranlar da var tabi...

İstersen onlara yardım edebilirsin hayrına...

Özelden.

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    O soruyu soran da yeniydi bu başlıkta...

Ona da açıklamak durumunda kaldım.

Ama sen münazara yapma niyetindeysen o başka...

Bu başlıkta genel eğilimin, dolara bakışın temelini iletmeme karşın hala tatmin olmamış havasındasın.

Hıyarlığa gelince...

Burada didaktik havalara giren hemen herkese ben de yakıştırıyorum bu ismi...

Yatırım tercihi ise kişiden kişiye değişir.

Karışmamak lazım.

Ha bu arada gelip yatırım danışmanlığı kapsamında sorular soranlar da var tabi...

İstersen onlara yardım edebilirsin hayrına...

Özelden.
    bu başlık forumun geri kalanından izole değil bende yorumumu forum için genel olarak yaptım zaten.

kimseye yatırım tavsiyesi vermek gibi derdimde yok. alın abicim isterseniz paranızın hepsiyle dolar, kredi çekin alın banane.

forumda insanlar bilgi paylaşır diye düşünerek yazdım, hata ettim.

4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur aşağı kur yukarı. Geçin bu işleri.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    Yani forumda şöyle bir hava var doları 3 den alıp 4'ten satan para kazandığını sanıyor. Hayır kardeşim sen bi bok kazanmadın en fazla paranın değerini korudun, eğer dolar enflasyonu kadar faiz aldıysan.

Eğer dolar cinsinden yatırım yapıp getiri aldıysan işte o zaman para kazandın demektir, mesela ABD borsası artarken para koyup kazandıysan.

Düz dolar alıp satan sürekli trade edip hiç terste kalmaz ise anca o zaman para kazanmış olur. Yani bildiğin forex trader'ı olmak lazım. Onun dışındakiler anca paralarının değerini koruyorlar farkında değiller.
    Forumda oyle bi hava yok bu başlığın ilk 3-5 mesajını okursaniz burada dolar alanlarin niyeti acık ve net beyan edeilmistir
    bir halt olacağı yok.

İlk mesajda imiş
    bir halt olacağı yok.

7. Yüksek meblağlı birikimlerin sahipleri özellikle belirli bir yaştan sonra güven arar. Ve ne yazık ki güven sadece hard currency yani sıkı para birimlerinde mümkündür.

Bu nedenle forumda trade amaçlı dolar tutanların dışında belirli bir olgunluğa erişmiş ununu elemiş eleğini asmış üyelerin birikimlerini kaybetmemek için döviz aldıkları açık olarak görülüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yüksek meblağlı birikimlerin sahipleri özellikle belirli bir yaştan sonra güven arar. Ve ne yazık ki güven sadece hard currency yani sıkı para birimlerinde mümkündür.

Bu nedenle forumda trade amaçlı dolar tutanların dışında belirli bir olgunluğa erişmiş ununu elemiş eleğini asmış üyelerin birikimlerini kaybetmemek için döviz aldıkları açık olarak görülüyor.
    örnek Ben.

Sayfa 156/1023 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •