banklalarda alış satış makası ile ilgili ressam hocamız yorum yapmıştı geride kaldığı işin bulmak imkansız, samanlıkta iğne aramak istiyen bulsun, belki kendi bu mesajı okursa yorumlar,. bankalar ne yapmak istiyor? alış nerede satış nerede? (!) döviz bürolarındada durum nasıl? onlarda makas nasıl? onlarda ayni dümen suyunamı yattılar?, bunu nasıl yorumlamalıyız, tüm üstadlardan yorum bekliyorum, acil![]()
hareketli günlerde makas açılır bu bir. genelde 16:30dan sonra makas açılır bu iki. bankalara çok birşey demek mümkün değil. eğer zarar edilmek istenmiyorsa fx hesabı açılması daha mantıklı olur. kaldıraçsız alınır satılır.
döviz bürolarında makas her daim çok fazla zaten. zorunlu olmadıkça bulaşmamak lazım. zaten bu büroların ne haltlar çevirdiği belli değil.
bu saatten sonra asıl soru doların nereden döneceği, dönüşün ağır ve derin olacağını düşünüyorum. yoksa kaldırmaz. faiz artışı? suriyede nihai çözüm ve masaya oturma? her şey olabilir. 2003ten bugüne usd try nin 4.30 civarı bir enflasyon fark hedefi hesaplamıştım. 4.05-4.20-4.50-5.0? bakalım nereden dönecek...
![]()
Yanlış hatırlamıyorsam kurdaki her 10 krşluk artış enflasyona 1 puan olarak yansıyordu
Hareket 3,73 den başladı desek +3 puan nur topu enflasyonumuzmu oldu şimdi?
Yoksa kurdaki %10 luk artış mı 1 puan yansıyordu tam emin olamadım şimdi
saygılar/başarılar
Son düzenleme : Tengri Han; 05-04-2018 saat: 20:09.
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Dövizden yüzde 17'lik etki geliyor
Meltem Topaloğlu ve Mustafa Utku Özmen, kur artışının ve ithal fiyatlardaki değişimin TÜFE ve alt kalemlere iki yıl sonunda olan birikimli etkisini hesaplamışlar. Buna göre, kur artışının TÜFE'ye iki yıl sonundaki birikimli etkisi yüzde 17.4 düzeyinde. Yani döviz kurunda, sepet bazında yüzde 10 artış olduğunda, bu artış TÜFE'ye iki yıl içinde birikimli olarak 1.7 puanlık bir etki yapıyor.
Doğrusu buymuş
saygılar/başarılar
sağda solda ohal kalkacak lafları dönüyor doğru mu bu?
Yuhh
İşlenmiş gıda da kurun etkisi 2,7 puan mış
Yani sepet kur %10 artarsa 2 yıl içinde birikimli olarak 2,7 puan artıyormuş işlenmiş gıda fiyatları
saygılar/başarılar
Yer İmleri