Sayfa 237/1023 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Baska bir ornek

Guney Afrika Randi (Zar) 2016 dan bu yana dolar karsisinda yuzde 35 deger kazandi. Neden bu ornegi veriyorum. Cunku Guney Afrika da bizim gibi gelismekte olan ulkeler toplulugundan bir tanesi. Yani dolar diger paralara karsi deger kazanmiyor. Dolarin derdi TL

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben uzun süre yaşamadım ama iki kere gidip kaldım gezi amaçlı, birkaç şehrini gezdim, Macaristandan misafirlerim de geldi buraya.
    Hiç öyle fakir fukara bir halleri yok gayet iyi bir ülkeydi.
    İsviçreyle lüksemburgla falan karşılaştırınca refahı düşük gelebilir ama bu ülkeye fakir demek de ayıp olur.
    Siz fakir ülke görmemişsiniz.
    Avrupa standartlarina gore fakir bir ulke. Siz zenginleri ile tanismissiniz muhtemelen.

Muhtemel Budapesteye gittiniz. Budapeste turistik yer. Ben baska sehirlerinde yasadim ve gozlemledim

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ayni anda yukseldigi gibi gun gelecek dolarin ve borsanin ayni anda dustugunu goreceksiniz. Cunku

Dolar yukselince endeks dolar bazinda ucuzluyor ve bu yuzden alim geliyor

Dolar dustugunde bu kez endeks dolar bazinda pahalanip pekala dusebilir.

Bunlar gayet normal seyler.
    Faizi açıklamamışsınız

%15 mevduat faizi alsam (sıfır risk)
    Borsada aynı kazancı elde edebilmem için 114+(114x0,15)=131K endeks lazım değil mi? 1 sene içinde
    1 yıl içinde 131K beklentiniz var mı?

Yani şunu demek istiyorum Dolar endeksi ucuzlatırken,faiz de pahalılaştırıyor
    Yanılıyormuyum?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4.  Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    işten yeni geldim iki yudum bir şey yiyip yatacam da aklıma bir şey takıldı. iki gün üst üste aynı değerde gibi kapatırsa oradan aşağı düşmez gibi şeyler yazılıyor. doğruluk payı var mı?
    doğruluk payı yok. sistemler değişiyor ve hızlanıyor bu bir özzellikle teknik analizde de çok yanılmalar oluyor artık robotlar işin içine girdikçe.

aynı kapatma ne demek, % kaç oynama kabul ediliyor?? 4.049 ile 4.039 aynı kabul edilir mi? aynı nedir? grafikte defalarca çok yakın 2-3 gün bir birine çok yakın kapatıp düştüğünü de yükseldiğini de yüzlerce örnek üzerinde gösterebilirim. ayrıca kim neden nasıl bu kadar kesin konuşabilir ilerisi için anlamış değilim...

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Faizi açıklamamışsınız

%15 mevduat faizi alsam sıfır risk
    Borsada aynı kazancı elde edebilmem için 114+(114x0,15)=131K endeks lazım değil mi? 1 sene içinde
    1 yıl içinde 131K beklentiniz var mı?

saygılar/başarılar
    Enflasyon yukseldikce hem faizler hem de borsa yukselir. Yani hepsi dogru orantilidir. Cunku amac para kazanmak degil parayi korumaktir esasta. Hani derler ya faiz haramdir. Aslinda degildir. Cunku faiz aslinda bir kazanc degildir. Faiz bir kalkandir. Paranin rakamsal degeri degisir ama alim gucu degismez. Faiz senin alim gucunu korur.

Avrupada ve ABD de faizler dusuktur, cunku enflasyon dusuktur. Son 1.5-2 yilda enflasyon ve faizler yukseldigi icin borsalarda yukselmistir.

XU100 de beklentim ise maksimum 125k.

6. ABD nin kucağından inip ÇİN in kucağına biniyoruz. Yeni çekik gözlü patronumuz hayırlı olsun!

Moğolistan ziyareti herhalde bunun için planlandı.

"Ruslar bize net teklifte bulundu. 'Çin, Rusya, Türkiye arasında kredi havuzu oluşturalım' dediler. Türkiye için 60-70 milyar dolara çıkabilecek yeni bir kaynağın oluşması için çalışma teklifinde bulundular.

Amerikan varlıklarından çıkan Çin parasının Rusya, Türkiye gibi ülkelere girmesi söz konusu. Yerel para birimlerinin kullanılması başta olmak üzere yeni kredi imkanlarının tanımlanacağı, Çin varlıklarının Türkiye ye daha hızlı gireceği bir dönemin kapısı açıldı"

https://www.aydinlik.com.tr/cin-ve-r...ari-nisan-2018

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Enflasyon yukseldikce hem faizler hem de borsa yukselir. Yani hepsi dogru orantilidir. Cunku amac para kazanmak degil parayi korumaktir esasta. Hani derler ya faiz haramdir. Aslinda degildir. Cunku faiz aslinda bir kazanc degildir. Faiz bir kalkandir. Paranin rakamsal degeri degisir ama alim gucu degismez. Faiz senin alim gucunu korur.

Avrupada ve ABD de faizler dusuktur, cunku enflasyon dusuktur. Son 1.5-2 yilda enflasyon ve faizler yukseldigi icin borsalarda yukselmistir.

XU100 de beklentim ise maksimum 125k.
    İşte burda benim devreler yanıyor..
    Polemik amaçlı değil ancak şunu söylememe izin verin sıfır riskli %15 mevduat faizi varken neden borsaya yatırım yaparak strese gireyim ki?
    Herkes benim gibi düşünürse neden hisselere talep olsun/borsa yükselsin ki?

saygılar/başarılar

8. Bize küçükken borsa-dolar pek sevmezler birbirlerini diye öğrettiler
    Yalanmış
    Borsa ile faizler kanlı bıçaklıdır diye öğrettiler
    Buda yalanmış meğer

Neyse
    Sil baştan hepsini yeniden öğreneceğiz artık

saygılar/başarılar

Sayfa 237/1023 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon

Yer İmleri