Sayfa 224/323 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

Alıntı Originally Posted by ordulu_2017 Yazıyı Oku
    Sayın hocam prkme son durumuna bakmanizi istirham etmiştik. İnanın buna ihtiyacımız var. Minnettar olurum. Saygılarımla hocam.
    Sn. ordulu 2017. Sayfa 145'te sayılmış, 2 zirve daha var denmiş.

Ekleyecek bir şey yok.

Sakin olup sabırla bekleyiniz sevgili kardeşim.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    PRKME...

2 ay önceki sayım...

SON DURUM...

GÜNLÜK grafiklerde saydım.

İlk seçenekte yine 2 zirve kalmış çıkıyor. Ancak Kısa vade 3.20'ye kadar düşebilir.

İkinci seçeneğe artık ihtimal vermiyorum. Günlük grafikte 12 dalgalık bir trendin ilk zirvesi yapılmış çıkıyor.

Bu imkansız. Çünkü aşağıda vereceğim dolar bazlı sayım bunu desteklemiyor.

DOLAR BAZLI SAYIM...

KISA- ORTA VADE...

4 dalgalık trendin 2 zirvesi yapıldı. 1.547 üstünde 2 zirvesi kaldı.

UZUN VADE...

2013 zirvesi 2.70 USD'den beri düşüş trendinde.

9 dalgalık trendin 5 dibi yapılmış. 0.50 USD altında 4 dibi daha var.

Dipler gıdım gıdım oluyor. Bu nedenle 0.40 USD gibi bu düşüş bitebilir.

2009 dibi 0.22 USD ama burayı görmez diye düşünüyorum.

DUHUL : 1999

Alıntı Originally Posted by VOLBOR Yazıyı Oku
    Sn Mohikan üstad selamlar

müsait olduğunuzda ANELE nin son durumunu bir analiz edebilirseniz çok sevinirim

başarılar ve kolaylıklar dilerim
    ANELE...

KISA VADE...

Klasik 5 dalgalık trend 3.05 ile bitmiş. Hatta ikili dip yapmış.

3.05 aşağı geçilmezse düşüş burada bitmiş oluyor.

UZUN VADE...

GÜNLÜK grafikte 8 dalgalık sayım bitmiş.

HAFTALIK grafikte ise 5 dalgalık sayımın son 1 zirvesi kalmış.

Bana göre günlük grafikte 1 dalga eksik sayılmış olabilir. yani 9 dalga olabilir, o zaman 4.10 üstünde 1 zirvesi kalır.

Zaten çanak hedefi de 4.70 görülüyor.

Son düzenleme : mohikan; 06-04-2018 saat: 14:52.

3. Sayın Mohikan geçmiş sayfalarda analiz etmiştiniz denizli camı rica etsem eliotta değişiklik varmı .Teşekkür ederim

Alıntı Originally Posted by kaan3858 Yazıyı Oku
    usda hakkın ödenmez ALLAH razı olsun şu yogun gününde zaman ayırıyorsun bizde sana duamızı eksik etmiyoz acilen abim flap yorumu tşklerr işin ras gitsin abi birde dengeyi güncellermisin tşkler bölündüde
    ALLAH hepinizden razı olsun değerli kardeşim.

FLAP...

KISA VADE...

3 dalgalık bir düşüş trendi başlattı.

Uzun vade trend çizgisi olan 6 TL görülebilir.

UZUN VADE...

10 dalgalık trendin 7 zirvesi yapıldı.

27 TL üstünde 3 zirvesi kaldı.

Ama ne zaman yapar, 3 ay sonra mı? 3 yıl sonra mı? bilemeyiz.

DENGE...

8 dalgalık bir trendin ilk zirvesi 4.45 ile yapılmış. 7 zirve daha kalmış.

Düzeltmesini yapıyor. 3.60 geçilirse yeni zirvesini yapar.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku

GARAN...

10 gün önce USD bazlı sayımda verdiğimiz rakama geldi.

Konuşmaya gerek yok. Görüyorsunuz.

6.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Konuşmaya gerek yok. Görüyorsunuz.

hocam fenere ultra bir sayım yapsanız boğa yönlü ne olur bu fener bugun primli

7.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Yaşım bu forumdakilerin çoğuna ağabeylik yapacak kadar var değerli kardeşim. 51 yaşındayım.

1999'dan beri Hisse net üyesiyim.

Ben eskiden başka forumda da yazardım.Orada yazan Kuzu namlı bir ağabeyimiz var, onun öğrencisi diyebilirsiniz.

2013 yılından beri bu faiz konusuna işaret ediyorum.

2013 baharında faizler dip yaptığında pek çok akraba ve arkadaşıma ev aldırdım.

O zamanlar ev kredisi faizi aylık % 0.7'e düşmüştü. Bir daha o rakamları görmedi. Şimdi en düşüğü% 1.2, bileşiği %15-16'ları buluyor.

Ama BIST bu faiz artışına iyi direndi.

Bunun nedeni şudur:

2001 krizinde dış borcun çoğu devletindi, özel sektör borcu ise 2001'de 42 milyar USD iken şimdi 308 milyar USD oldu.

Yani dolar bazında 7.5 misli arttı. Devlet son 15 yılda kalkınma için gerekli olan finansmanı kendi üstünden özel sektörün üstüne yıktı.

Bize ne yahu özel sektör borcundan, ödeyemeyen batsın, ben devletin borcuna bakarım diyebilirsiniz.

Ama kazın ayağı öyle değil. Özel sektör borcunu ödeyemediği zaman faturası bankalara çıkar. Bankalar zor duruma düşünce özel sektör borcu otomatikman kamu borcu haline gelir. 1994, 2001 krizleri hep bu şekilde olmuştur.

Bankalar batmaya başlarsa domino taşı gibi reel sektörü de vurur ve bir kısır döngüye girmiş oluruz.

Şimdi özel sektörün borçlanma limiti dolduğu için devlet yükün altına girmeye başladı.

Devlet kendisinin düşük olan kamu borcu nedeniyle yüksek özel sektör borcunu, KGF, teşvikler vs gibi yöntemlerle kefil olmaya hatta finanse etmeye başladı.

Bu da borsa için can suyu yerine geçip BIST'in çöküşünü önledi.

Son olarak Koç Holding için 50 krş demişsiniz ama bu rakamın görülme ihtimalini bile mümkün görmüyorum.

KOÇ bu ülkenin üretiminin, ihracatının, GSMH'sinin ortalama %10'unu oluşturur.

KOÇ'un böyle bir rakama gelmesi ancak kıyamet koparsa mümkündür.

Herhangi bir krizde 10 TL altına indiği her rakamdan uzun vadeli KOÇ HOLDİNG alınır diye düşünüyorum.
    Kesinlikle katılıyorum üstad... koç holding 10 altı her fiyattan alınır. Ben de şu konjoktürde beklemiyorum ve çok uzak bir olasılık. Dünyadaki taşların da yerinden oynaması lazım. Koç örneğini özellikle verdim. Kim ne derse desin Türkiye'nin devi. 50 krş orada tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekmek içindi. Yoksa o fiyatlarda böbreğimi satıp alırım ...

8.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bugün sizi biraz geçmişe götüreceğim.

İlk alıntı 2 yıl önce Mayıs 2016'dan...

2. alıntı 1 yıl önce mayıs 2017'den...

Normal ülkelerde!! faiz ile borsa ters korelasyon içindedir.

Bizde ise borsa 70-110 bin hareketini faizler 10.8-11.8 bandında yatay giderken yaptı.

1 yıl önce 12 olan hazırlık dalgası bu 6 ay içinde 21'e çıktı

Ekim sonunda 12.20 kırılıp 3. dalgalar başlayınca 21 dalgalık bir trend başlamış oldu.

Bankaların bu ortamda nasıl kar yaptığına gelince; KGF, borç erteleme, kredi yüzdürme, hazine garantili teşvikli krediler derken denizin sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Son atımlık barutları da seçim öncesi kullanacaklar.

Ondan sonrasını da ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim.

Güzel değerli bir yorum dikkat çekmek istedim.
    bizim vatandaşımız çok SAF ve halen F/K yalanlarına inanıyor
    F/K nın ifşasını burada anlattım : http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21580

diğer başlıklarımda da bir çok konu anlattım. ancak gelin görün ki bizim vatandaşa borsada işlem yapmayı TAHTA sahiplernin eline mal verirken tahta yapıcıyı yüksekten maliyetlendirecek nitelikte işlem yapmayı halen anlatamadım .

çünkü bizim insanımız her gün ADAYA düşünce yanınıza alacağınız 3 şey nedir hayallerinden öteye geçmeyen abuk sabuk programlar izliyor.okumuyor izlemiyor araştırmıyor.belli bir KESİM ise akşam eve gö türecek para bulamıyor zaten işi yok dolarla ekonomiyle.büyük oyuncular derseniz onlar zaten 2017 malı boşaltıp TRİBUNDE izlemeye veya en kötü altın stoklamaya başladı.

hep söylerim hatta son örneğini de verdim OZGYO örneği 1,5 tL idi 10 tl yi geçti 1 ayda? peki nasıl? halen bunun bilmem kimin işi diyen ve buna inananlar var.işin GERÇEĞİ ise kademeli MAL satıp manipulatörü yüksek maliyete mahkum etmekten çekinmeyen akıllı oyunculardı.NE YAPTI bu oyuncular her 1 kuruş artışa minik minik lot lar ile ancak çok emir ileterek Karşılık verdiler BU neye sebep oldu peki? tahtayı hareketlendirenin daha yüksek ortalama ile mal almasına ÇEKTİKÇE mala bulanmasına ve ÇOK sayıda emir ile ALGORİTMASININ mantık hatası vermesine ayrıca tahtaya GÜNLÜKÇÜ gelmemesine SEBEP oldu peki 5 tl ye kadar mal verilmiş manüpulatör ne yaptı? hisseyi 10tl yaptı.

bunu uygulayamayan günde 1000 adet emir göndermeyen amatörler borsadan uzak durmalı veya işlem strajesi içeren YABANCI kaynaklara yönelmeleri GEREKLİ. veya algoritma programları bulup ücretsiz nette çok var. belli bir kademede gerekirse 5 lot sat kodu yazmaları gerekli ..
    örnek Vakıf bank 10 tl diyelim 11tl olması için kaç kademe geçmesi gerekli 100 adet değil mi? peki kardeşim sen her kademede 1000lot u bölüp nasıl satabilirsin?
    cevap: 10 lot 10 lot ..
    peki hangi kurum sana ücretsiz bu olanakları sağlar CEVAP: hiç birisi sadece özel müşterilere veya 1 adet emir e 100adet zincir bağlayıp PC kurdu olmuş kimseler bunu yapabilir.veya ALGORTİMALAR bunu yapar.

neyse konuyu dağıttık işlem stratejisi ile..

####
    şuan ARACI kurumlar müşterilerine MAL aldırmak için bir yerlerden EMİR almışlar sanki birileri TEMMUZ ayına kadar kucağımıza 75000 endekse kadar mal verecek gibi duruyor..bunu yazıyordum hep bugün eski bir arkadaşı gördüm..bana tek söylediği konu:temmuz ayı agustos ayında dolar 5tl yi görebilir oldu.dikkatli ol dedi.bOrsa saĞLAM çökebilir dedi ona da kulakLARI DELİK bir akrabası söylemiş.
    Benim TEKNİKlere uyduğu için ses çıkartmadan dinledim bunları.
    çünkü sistem bir şekilde aslında UYARI veriyor zaten ANLAYABİLENE:diyor ki hergün televizyon "mal almalısın çünkü ucuzuz peki NEYE GÖRE? diyorlar ki F/K oranları bakımından ucuzuz?/soru işaretini boşuna KOYMADIM/" yukarıdaki linkte sondan 3 gönderi F/K YALANLARININ artık birilerinin PAZARLAMA stratejisi yalanı olduğunu anlattım kısacası
    bir nevi MYTHBUSTER olduk.
    EVET yanlış değil bir YALANI daha avladık.ispatları ile mevcut ..

#####
    Sayın mohikan bilgi paylaşıldıkça çoğalır deyip sizden bir XU100 teknik çalışması istesek ayıp olur mu 2022ye kadar ki süreçte?

#####
    ayrıca geçen hafta bir arkdaşa çay içmeye ofisine gittim.normalde pek bilgi paylaşmam ona çünkü karakteri çakallıktır ancak iyi yanıma geldi ve bir Grafik çizdim beni hiç sevmeyen adam tüm mal varlığını ben oradan çıkarken ALTIN a yatıracağını söylerken şok geçirdim bende onu sevmezdim ancak iyi niyet işte ..bir baktık abi deyip aramaya başladı.muhabbete gel vs..
    bazen Paylaştığınız bir bilgi sizin BAKIŞ açınızı ve göremediğiniz şeyleri ORTAYA çıkartabiliyor devamında ise ALTIN için EYLÜL ekim paylaşımı yaptım çünkü çok önemli bir nokta daha fikrimi desteklemişti.
    #####
    son olarak Grafikler ASLA TESADÜFİ oluşmazlar SENARYO bellidir BİRİLERİ oyununu oynar VE GRAFİKLER GERÇEKLEŞİR:

Sayfa 224/323 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •