Sayfa 474/637 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,785 - 3,792 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. sevgili hobolo,

seçimleriniz ve attığınız adımlar acemi şansı değil, bilinçli bir yatırımcı olduğunuzu gösteriyor...zaten iyi başlayan genelde iyi devam ediyor...bu noktada tebriği hak ediyorsunuz diyebilirim.

nacizane tavsiyem şu...portföy oluşturmaya başladığınızda, elinizdeki bir hisse %50 prim yaptığında mutlaka x lot hisseye, x lot daha eklemek...hatta bu her %25 atışta da yapılabilir...ama para duurmları her zmaan ayarlanamayabilir, bu nedenle en geç %50 artış sonrası x lot daha alın derim...şahsen maliyetim 3 tl olan bir hissede ben de 10 tl den ek alım yapamazdım.

benim yöntemim şu....bir hisseye 10x tl para ayıracaksam...alımlarımı 10 parçada yapıyorum...her %10 luk yukarı ya da aşağı harekette x lot alım yapıyorum...aşağı yönlü 3x alım yaptıktan sonra alımlarımı kesip kal- ya da çık kararını veriyorum.

yani, 10 tl den ilk alımımı yapmışsam..11 tl, 12 tl, 9 tl, 8 tl, 7tl den alım yaptıktan sonra...6 tl ye düşerse artık alım yapmayıp kal-çık kararını vermeye çalışıyorum....ama yukarı yönlü 11-12-13-14-15 her seviyeden alım yapıyorum...yani zarardayken paçalı mutlaka bir seviyede kesmek lazım...yukarı yönlü paçalda sorun yok, sonuçta maliyet aşağıda kalıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    lütfen gençler ve çocuklara bir şeyler öğretmeyi daha çok düşünün...
    tebrikler ve düşünceleriniz için teşekkürler
    Ben de desteğiniz için teşekkür ederim. Eğitim vermeyle ilgili düşüncelerim var. Umarım bir kısmını gerçekleştirebilirim.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    seçimleriniz ve attığınız adımlar acemi şansı değil, bilinçli bir yatırımcı olduğunuzu gösteriyor...zaten iyi başlayan genelde iyi devam ediyor...bu noktada tebriği hak ediyorsunuz diyebilirim
    Cesaret verici sözleriniz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Borsada yatırım işi gerçekten bilgi, zaman ve tecrübe isteyen bir iş.

Erken emeklilik fikirlerimi ilk olarak yabancı forumlardan edindim. Amerika ve Kanada'da bu işi kovalayanların çok büyük bir kısmı düzenli olarak düşük maliyetli S&P 500 indeks fonlarını alıp geçiyorlar. Açıkçası ben de benzer bir yolla yatırım yapabilmeyi çok isterdim. Fakat oralarda binde dört olan yıllık işletme bedeli bizde yüzde iki civarında. İşletme bedeli bu şekilde soygun olmasaydı BIST 100 indeks fonu alıp geçerdim herhalde. Bunu yapamadığımız için en güzeli dediğiniz gibi duygularımdan bağımsız ve sistematik bir şekilde alım yapmak olacak.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Bir sorum olacak. Biraz dolarım var. Her ay birikimlerimle hisse alayım diyorum, bir hisse var aklımda. Her ay 500 TL gibi alacağım. Sizce hangi aracı kurumu kullanayım? En güvenlisi hangisi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bu arada sayın human01 temettü veren sanayi şirketlerine neden ortak olmalıyız topiği çok ıssız,kimseye mantıklı gelmedi o fikir sanırım.Siz de yazmaz oldunuz ))))))))
    Dostum yeni gördüm....soda da meskulum biraz

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Merhabalar. Baştan sona okudum bu başlığı ve soru sorabilmek için üye oldum. Gelirim çok kısıtlı, dolayısıyla ucuz hisse almak derdindeyim. Malum, bilinen, iyi hisselerin fiyatları uçup gitmiş. Birkaç aydır araştırıyorum ve Menderes'i buldum. Ne temel ne de teknikten anlamam. O nedenle sizlere sormak istedim, Menderes'e uzun vadeli bir yatırım önerir misiniz?

6.  Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    Merhabalar. Baştan sona okudum bu başlığı ve soru sorabilmek için üye oldum. Gelirim çok kısıtlı, dolayısıyla ucuz hisse almak derdindeyim. Malum, bilinen, iyi hisselerin fiyatları uçup gitmiş. Birkaç aydır araştırıyorum ve Menderes'i buldum. Ne temel ne de teknikten anlamam. O nedenle sizlere sormak istedim, Menderes'e uzun vadeli bir yatırım önerir misiniz?
    Geliri sonsuz olanlar pahalı hisse seçmiyorlar. Dolayısıyla gelir ile ucuz hisse seçme arasında bir ilişki bulunmamaktadır. Örneğin Demirören Hürriyet'i seçti. Demirören'in geliri düşük diye mi Hürriyet'i seçti. Sanmıyorum. Buna ek olarak bir kaç ay araştırıp 420 tane hisseden bu şirketi nasıl seçtiniz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    Eskiler demiş ki "ucuz etin yahnisi yavan olur"
    Ayda 10 tane menderes alacağına 1 tane hektas al daha iyi...
    Sadece örnek olarak söyledim. Yatırım tavsiyesi değildir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

İlk iki (ve son çünkü bilgim yok) kriterim Bist 100'de yer alması ve ucuz olmasıydı. Bist 100 arasından hisse fiyatları ucuz olanları çıkardım. Menderes ege bölgesinde bilinen bir şirket olduğu için olabilir mi diye düşünmeye başladım, emin olmak için de buraya yazdım. Anlaşılan seçimim doğru değilmiş. Ancak..temettü ödemeleri lot başına yapılmıyor mu? Bu durumda 1 lot yerine 10 lot almak/alabilmek daha iyi olmaz mı eğer şirket de güvenilir ise?

Sayfa 474/637 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •