Sayfa 475/637 İlkİlk ... 375425465473474475476477485525575 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,793 - 3,800 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    İlk iki (ve son çünkü bilgim yok) kriterim Bist 100'de yer alması ve ucuz olmasıydı. Bist 100 arasından hisse fiyatları ucuz olanları çıkardım. Menderes ege bölgesinde bilinen bir şirket olduğu için olabilir mi diye düşünmeye başladım, emin olmak için de buraya yazdım. Anlaşılan seçimim doğru değilmiş. Ancak..temettü ödemeleri lot başına yapılmıyor mu? Bu durumda 1 lot yerine 10 lot almak/alabilmek daha iyi olmaz mı eğer şirket de güvenilir ise?
    Bist 100 arasından hisse fiyatları ucuz olanları nasıl çıkardığınızı da paylaşır mısınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    İlk iki (ve son çünkü bilgim yok) kriterim Bist 100'de yer alması ve ucuz olmasıydı. Bist 100 arasından hisse fiyatları ucuz olanları çıkardım. Menderes ege bölgesinde bilinen bir şirket olduğu için olabilir mi diye düşünmeye başladım, emin olmak için de buraya yazdım. Anlaşılan seçimim doğru değilmiş. Ancak..temettü ödemeleri lot başına yapılmıyor mu? Bu durumda 1 lot yerine 10 lot almak/alabilmek daha iyi olmaz mı eğer şirket de güvenilir ise?
    Sn. Medusa yanlış öğrenmişsiniz. Hissenin fiyatının ucuz olması gerçekten ucuz olması anlamına gelmez. Örneğin bir şirketin hissesi 100 liradan işlem görüyorsa 1 liradan işlem gören şirketten yüz kat değerli demek değildir. Borsanın en değerli şirketi garanti bankasıdır ve fiyatı 10-11 lira civarındadır. Tedavülde kaç hisse olduğuyla da ilgili yani bu değerleme işi.

Size önerim borsa kriz vb. gibi zamanlarda düştüğünde veya yükseleceğini düşündüğünüzde borsaya yatırım yapan fonlardan almanız, endeks fonları da var onlar da olur.

Doğrudan hisse alacaksanız da internette ücretsiz sayısız kaynak var, öğrenmeniz lazım.

Şimdilik şu kadar yazayım, çoğu finans sitesinde borsadaki şirketlerin hisse fiyatından hesaplanan piyasa değerleri gösterilir, şirketlerin değeri budur. Bir de defter değeri hesaplanır, PD/DD oranı ne kadar düşükse o kadar ucuz denebilir. Bunun dışında F/K oranı da vardır bu da kullanılır ucuzluğu hesaplamada. Ayrıca hissenin uzun vadeli (5-10 yıl) grafiğine bakıp fiyat geçmiş yıllara göre nerede buna da bakılmalı. Sadece bu kadar değil bir hissenin ucuz olup olmadığını belirlemek karmaşık bir iştir.

Doğrudan BIST30'dan ucuz hisse sorarsanız halkbank en ucuz bankalardan biri (dikkat, nedeni var), ekgyo da çok ucuzdur. Aklıma gelen bunlar. Burada genelde sanayi hisseleri önerilir ama bende bu ikisinden var.

Son olarak yatırım tavsiyesi değil yazdıklarım, para sizin, kar da zarar da sizin, kendiniz karar vermelisiniz.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. Medusa yanlış öğrenmişsiniz. Hissenin fiyatının ucuz olması gerçekten ucuz olması anlamına gelmez. Örneğin bir şirketin hissesi 100 liradan işlem görüyorsa 1 liradan işlem gören şirketten yüz kat değerli demek değildir. Borsanın en değerli şirketi garanti bankasıdır ve fiyatı 10-11 lira civarındadır. Tedavülde kaç hisse olduğuyla da ilgili yani bu değerleme işi.

Size önerim borsa kriz vb. gibi zamanlarda düştüğünde veya yükseleceğini düşündüğünüzde borsaya yatırım yapan fonlardan almanız, endeks fonları da var onlar da olur.

Doğrudan hisse alacaksanız da internette ücretsiz sayısız kaynak var, öğrenmeniz lazım.

Şimdilik şu kadar yazayım, çoğu finans sitesinde borsadaki şirketlerin hisse fiyatından hesaplanan piyasa değerleri gösterilir, şirketlerin değeri budur. Bir de defter değeri hesaplanır, PD/DD oranı ne kadar düşükse o kadar ucuz denebilir. Bunun dışında F/K oranı da vardır bu da kullanılır ucuzluğu hesaplamada. Ayrıca hissenin uzun vadeli (5-10 yıl) grafiğine bakıp fiyat geçmiş yıllara göre nerede buna da bakılmalı. Sadece bu kadar değil bir hissenin ucuz olup olmadığını belirlemek karmaşık bir iştir.

Doğrudan BIST30'dan ucuz hisse sorarsanız halkbank en ucuz bankalardan biri (dikkat, nedeni var), ekgyo da çok ucuzdur. Aklıma gelen bunlar. Burada genelde sanayi hisseleri önerilir ama bende bu ikisinden var.

Son olarak yatırım tavsiyesi değil yazdıklarım, para sizin, kar da zarar da sizin, kendiniz karar vermelisiniz.
    Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Anlayabileceğim şekilde açıklamışsınız.

Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    Merhabalar. Baştan sona okudum bu başlığı ve soru sorabilmek için üye oldum. Gelirim çok kısıtlı, dolayısıyla ucuz hisse almak derdindeyim. Malum, bilinen, iyi hisselerin fiyatları uçup gitmiş. Birkaç aydır araştırıyorum ve Menderes'i buldum. Ne temel ne de teknikten anlamam. O nedenle sizlere sormak istedim, Menderes'e uzun vadeli bir yatırım önerir misiniz?
    bir süre daha sadece takip etmek veya sadece OYAK-Sabancı-Koç hisselerinden sembolik olarak alım yapmak faydanıza olabilir. 10 yıldan fazla zamandır borsa yatırımı yapıyorum, menderes gibi hisseleri almayı boşverin duyunca ürperiyorum.

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    bir süre daha sadece takip etmek veya sadece OYAK-Sabancı-Koç hisselerinden sembolik olarak alım yapmak faydanıza olabilir. 10 yıldan fazla zamandır borsa yatırımı yapıyorum, menderes gibi hisseleri almayı boşverin duyunca ürperiyorum.
    Uyarılarınızı dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

6.  Alıntı Originally Posted by Medusa Yazıyı Oku
    Uyarılarınızı dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
    Şimdi yazdıklarınızı okudum;

Benim tavsiyem öncelikle en temelden hisse/pay senedi nedir sorusundan başlayarak okumanız, sonrasında da bu konuyu detaylıca irdelemeniz olur.

Saygılar

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Reel getiriyi nasıl hesaplıyoruz şimdi enflasyonu mu baz alıyoruz? Risksiz yatırım olan mevduatı mı? Döviz yada altın mı?
    Yada kişiye özel harcama dağılıma göre mi oran çıkarıyoruz.

Mesela 2013de lahmacunu 3tl ye yediğim yerde şimdi 6tl yıllık +%15
    Aralıkta 56 tl iki kişi kahvaltı ettiğim yerde 65 tl yıl sonu 70 olur en az . %25
    Arabam yok ama dolmuş fiyatları da artıyor geçen sene 1,75 se simdi 2tl %15
    Gecen yaz 4,15 den yunanistanda harcama yaptıysam bu yaz 5 tl %20
    Haftada 3-4 paket süt icerim geçen sene 3 ken 3.75 oldu %25

Kıyafet aynı yıllardır %0.
    Ucak fiyatları öyle %5 belki
    Kira %13 arttı
    Kabaca bakınca yıllık%18 enflasyonum var gibi

Yani yüzde 18getiri sağlarsam reel getiri 0ile portföyümü korumuş mu oluyorum

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Haftalık Hisse Yarışmamıza Kurallara uygun 3 hisse seçin
    Bir hafta yarışalım.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 475/637 İlkİlk ... 375425465473474475476477485525575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz