Sayfa 481/637 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,841 - 3,848 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    likit olduğu için u-30 tercih ediyorum...u-30, u-100 hemen hemen paralel hareket ediyor....yine likidite sorunu yaşamamak için her zaman en yakın vadede işlem yapıyorum.

zaten bu endeks shortlama işi hedge amaçlı olduğu için kısa vadeli...belki bir haftalık, en fazla 1 aylık filan...bu nedenle yakın vade işlem daha mantıklı.

hisse short lamak çok riskli...hiç tavsiye etmem...paralı bir kaç adam inat eder..endeks düşer senin short ladığın hisse düşmez..örnek thy.
    Aslında hisse shortlamak gibi bir düşüncem olmadı. Sadece uzun pozisyonda olduğumuz hisseler sanayi hisseleriyse korumayı da ona göre yapmalı yani sınai endeksi shortlamalıyız diye düşünüyordum ya da şimdilik bu seçenek bize sunulmadığı için buna en yakın seçenek olan xu100 shortlamak diye bir düşünceye sahibim. Bir de uzak vadeyi seçmek daha makul geliyor çünkü amacımız sürekli bir koruma durumunda kalmak. Bir nevi kendimizi sigortalamak. Kısa vade seçmek yerine uzak vadeli short pozisyonun oranı üzerinde oynanabilir belki de. birebir yerine %50 gibi. Ya da %30. Bunlar hep strateji tabi tek bir doğrusu yok.
    Yine de tecrübem yok bu konuda, siz belli ki daha tecrübelisiniz. Benimkisi sadece akıl yürütme.

2. Ve evet THY çok ilginç hareket ediyor. Varantına falan bulaşanların baya canını yakmıştır. USA'deki gibi bir piyasa olsa ve hemen hemen her hissede call ve put opsiyon seçenekleri olsa belki o bahsettiğiniz paralı adamların borusu o kadar da ötmeyecek ve biz bunlardan da faydalanabileceğiz.

3.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Aslında hisse shortlamak gibi bir düşüncem olmadı. Sadece uzun pozisyonda olduğumuz hisseler sanayi hisseleriyse korumayı da ona göre yapmalı yani sınai endeksi shortlamalıyız diye düşünüyordum ya da şimdilik bu seçenek bize sunulmadığı için buna en yakın seçenek olan xu100 shortlamak diye bir düşünceye sahibim. Bir de uzak vadeyi seçmek daha makul geliyor çünkü amacımız sürekli bir koruma durumunda kalmak. Bir nevi kendimizi sigortalamak. Kısa vade seçmek yerine uzak vadeli pozisyonun oranı üzerinde oynanabilir belki de.
    Yine de tecrübem yok bu konuda siz belli ki daha tecrübelisiniz bu konuda. Benimkisi sadece akıl yürütme.
    evet..tecrübe önemli...önce altyapı, sonra işlem pratiği...2006 filandı vadeli işlemler başlayalı, o zamandan beri işlem yapıyorum vadelilerde.

en azından bu stratejiyi anlamlı buldun, bunu bile bulamıyorduk daha önce

4.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Ve evet THY çok ilginç hareket ediyor. Varantına falan bulaşanların baya canını yakmıştır. USA'deki gibi bir piyasa olsa ve hemen hemen her hissede call ve put opsiyon seçenekleri olsa belki o bahsettiğiniz paralı adamların borusu o kadar da ötmeyecek ve biz bunlardan da faydalanabileceğiz.
    varant kesinlikle önermem...bu piyasalar heniz yeterince olgunlaşmadı türkiye de...bu nedenle en fazla endeks ya da bir kaç hisse long-short işlemi yapılabilir....ama varant filan şu an için kumar gibi benim gözümde.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    varant kesinlikle önermem...bu piyasalar heniz yeterince olgunlaşmadı türkiye de...bu nedenle en fazla endeks ya da bir kaç hisse long-short işlemi yapılabilir....ama varant filan şu an için kumar gibi benim gözümde.
    Olgunlaşmadığı konusuna kesinlikle katılıyorum. Kumar konusuna katılmayabilirim .
    Varant işlemi yaptığımdan değil tabi. Çünkü hisse alıyorum diye tüm çevrem bana kumarcı gözüyle bakıyor. Yazık çoluğunun çocuğunun rızkını kumara yatırıyor düşüncesine sahipler. Teşekkürler görüşleriniz için.

6. Merhaba. Böyle bir başlık açan başta Cautionary beye ve verdiği değerli bilgiler içinde diğer bütün forum sakinlerine teşekkür ederim. Başlık sahibinin teşviki ile bende kısaca hikayemi anlatmaya çalışmak istiyorum.
    Yaşım 35, beyaz yaka değilim asgari ücretin biraz üstünde çalışan bir işçiyim. 2012 yılında evlendiğimde evliliğimin ilk bir yılı sefalet içinde geçti. Ayrıntıya girmicem çok karışık tı durumlar. Az da olsa borcum vardı ve de işsizdim. Günü birlik işlerde çalışıyordum. Kazandığım para kiraya ve faturalara anca yetiyordu. Haftalarca hergün makarna yediğimiz bile oldu desem abartmış olmam. Eşe dosta yemek yemeye giderdik ziyaret ayağına. Ne günlerdi. Eşimin geceleri mutfakta ağladığına çok şahit oldum, aklıma geldikçe kalbim titrer hala. Onun hakkını ödeyemem yinede bana üzüldüğünü belli etmemeye çalışırdı. Hem evliliğimizin ilk yılı hemde eşimin hamileliği ve maddi sıkıntılar. Bela geldimi üstüste gelir derler ya, asgari ücretli bir iş dahi bulamadığım o 1 yıl sonunda asgari ücretin biraz üstünde bir iş bulmuştum nihayet. İşe girdikten 2 ay sonra kızım dünyaya geldi. Bereketiyle gelmişti kızım. Zorlu geçen o 1 yıl; eşim ve benim bekarlığımızda ki başı boş harcama alışkanlığımızı ezmişti adeta. Sıkıntılarımız son bulmuştu bulmasına ama bir gariplik vardı. Artık para harcayamıyorduk. İhtiyaçlarımızı karşılarken bile harcadığımız paraya üzülür hale gelmiştik. Para harcarken sevinirken artık para harcamaya üzülür olmuştuk. Bir musibetin bin nasihattan iyi olduğunu tecrübe ettik. Eşim rahatsızlığından ötürü çalışamıyor olmasına rağmen aylık gelirimizin neredeyse yarısını kenara koyuyorduk. Hafta sonları beraber apart temizliği yaparak mutfak masrafımızı çıkarıyorduk. Tabi bu arada okadar sıkıntıya rağmen eşimin düğünde takılan altınlarına kesinlikle dokunmamıştık 2015 in sonlarında yanlış hatırlamıyorsam 25 bin lira değerindeki altınları bozdurup bir okadarda biriktirdiğimiz parayıda üstüne koyup 10 bin lira borçlanıp 60 bin tlye 1+1 apart aldık. Apartın kirası ile oturduğumuz evin kirasını karşıladık 2 yıl boyunca. 85 bine müşteri çıkınca sattık 3 ay önce. O para şuan mevduatta. Bu arada biriktirdiğimiz 30 bin lira ile 10 hisseden oluşan sağlam şirketlerden oluşan bir portföy e yatırım yapalı 2 ay oldu ve düzenli olarak maaşımın yarısıyla yakşaşık 1.500 lira aylık alım yapmayı planlıyorum. Mevduattaki parayı portföyün verimene göre kademeli olarak portföye sokabilirim. Yada kelepir bir apart bulabilirsem o şekilde de değerlendirebilirim. Duruma göre artık.
    8-10 yıl sonra kendimi emekli edebilirmiyim bilmiyorum. Ama en azından ailemin yaşam standartlarını yükseltmek istiyorum.
    Ayrıca Portföy biraz zararda. Acemilikten olsa gerek. Ben alıyorum hisse düşüyor, düşüyor alıyorum yine düşüyor ;))
    Bu işin sırrı sabretmek okuduğum kadarıyla, oda bende fazlasıyla var. Ama borsa garip bir dünya ne olacak zaman gösterecek.
    Bu güzel faydalı konuya nacizane dahil olmak istedim. Başınızı ağrttıysam özür dilerim. Herşey gönlünüzce olsun. saygılar.

7. Sevgili Emirgan,

beni bu başlıkta en mutlu eden şeylerden biri de, çağrıma uyarak ilk gönderisini bu başlığa yapan arkadaşlar.

öncelikle hoşgeldiniz diyelim, zamanla sorularınızın cevabını bulacaksınız diye umuyorum...ama sabırla öğrenmeye devam etmek lazım.

Not: Her yerde olduğu gibi forumlarda da haset insanlar mevcut maalesef...Bu güzel başlığa 1 yıldız ı reva görenler var...sağ üst tarafta bu konuya oy ver bölümü var...şu an 4 yıldız görünüyoruz...başlığı faydalı buluyorsanız, üşünmeyin ve 5 yıldızı verin lütfen..şimiden teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Olgunlaşmadığı konusuna kesinlikle katılıyorum. Kumar konusuna katılmayabilirim .
    Varant işlemi yaptığımdan değil tabi. Çünkü hisse alıyorum diye tüm çevrem bana kumarcı gözüyle bakıyor. Yazık çoluğunun çocuğunun rızkını kumara yatırıyor düşüncesine sahipler. Teşekkürler görüşleriniz için.
    Yok ya olur mu hiç borsa ve kumar ne alaka çevrenizdekiler borsayı bilmediklerinden öyle düşünüyorlar bence ))))))))

Sayfa 481/637 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •