Sayfa 482/637 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Düşen armut lardan toplamaya başladık...poltk 36.500, %7 aşağıdan x tl kadar aldık....sabırla beklemeye devam...güzel fırsatlar gelecek gibi...bu alım hedge pozisyondan gelen karlarla yapıldı.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yok ya olur mu hiç borsa ve kumar ne alaka çevrenizdekiler borsayı bilmediklerinden öyle düşünüyorlar bence ))))))))
    Kumarbaz ruhlu insanlar her şeyle kumar oynayabilirler...mesela bazıları hayatını bile riske atıp, kumar mevzusu yapabilir.

Kumar nedir, aşırı risk ile büyük getiri, büyük kayıptır kumar...Olay zihniyetle alakalı yani.

Borsada, yatırımcı gibi işlem yaparsan, yatırımcı olursun...kumarbaz gibi işlem yaparsan kumarbaz olursun...bu kumarı domino oynarken, ya da tavla ile de oynayabilirsin...ütmek tabiri çocuklar misket oynarken kullanılır, kumarın daha light versiyonu, giriş seviyesi.

hayatımda piyango bileti almadım, iddia bile oynamadım...ruhumda kumarbazlık yok galiba.

not: varant için neden kumar gibi dedim...piyasa likit değil...piyasa yapıcı bazen kotasyon vermiyor, alım-satım arası marjlar azalıyor...vsvs...oturmamış pşyasalarda ne kadar yatırımcı gibi işlem yaparsan yap, kontrol edemediğin riskler nedeniyle kumara dönüyor iş.

kumar demişken menderes bir taban daha yedi. bir haftada %35 eridi.

4.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    vallahi arkadaşın verilmiş sadakası varmış...bu başlıkta aman ha dedi tüm arkadaşlar.

bu arada brisa dan da 6,78 den xtl lik hisse alındı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    İnternette iyi pazarladilar

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Arkadaslar pay sahibi oldugum sirketin genel kurula katılmak icin araci kurumdan evrak almak gerekiyor mu? Yoksa direk gidebiliyor muyuz?

7. Hoş buldum. Teşekkür ederim.
    Puanlama mobilde gözükmüyor. En altta full site seçeneği yapınca gözüktü. Konunuz 5 yıldızdan fazlasını hakediyor. Herkesin eline sağlık

8.  Alıntı Originally Posted by Emirgan Yazıyı Oku
    Merhaba. Böyle bir başlık açan başta Cautionary beye ve verdiği değerli bilgiler içinde diğer bütün forum sakinlerine teşekkür ederim. Başlık sahibinin teşviki ile bende kısaca hikayemi anlatmaya çalışmak istiyorum.
    Yaşım 35, beyaz yaka değilim asgari ücretin biraz üstünde çalışan bir işçiyim. 2012 yılında evlendiğimde evliliğimin ilk bir yılı sefalet içinde geçti. Ayrıntıya girmicem çok karışık tı durumlar. Az da olsa borcum vardı ve de işsizdim. Günü birlik işlerde çalışıyordum. Kazandığım para kiraya ve faturalara anca yetiyordu. Haftalarca hergün makarna yediğimiz bile oldu desem abartmış olmam. Eşe dosta yemek yemeye giderdik ziyaret ayağına. Ne günlerdi. Eşimin geceleri mutfakta ağladığına çok şahit oldum, aklıma geldikçe kalbim titrer hala. Onun hakkını ödeyemem yinede bana üzüldüğünü belli etmemeye çalışırdı. Hem evliliğimizin ilk yılı hemde eşimin hamileliği ve maddi sıkıntılar. Bela geldimi üstüste gelir derler ya, asgari ücretli bir iş dahi bulamadığım o 1 yıl sonunda asgari ücretin biraz üstünde bir iş bulmuştum nihayet. İşe girdikten 2 ay sonra kızım dünyaya geldi. Bereketiyle gelmişti kızım. Zorlu geçen o 1 yıl; eşim ve benim bekarlığımızda ki başı boş harcama alışkanlığımızı ezmişti adeta. Sıkıntılarımız son bulmuştu bulmasına ama bir gariplik vardı. Artık para harcayamıyorduk. İhtiyaçlarımızı karşılarken bile harcadığımız paraya üzülür hale gelmiştik. Para harcarken sevinirken artık para harcamaya üzülür olmuştuk. Bir musibetin bin nasihattan iyi olduğunu tecrübe ettik. Eşim rahatsızlığından ötürü çalışamıyor olmasına rağmen aylık gelirimizin neredeyse yarısını kenara koyuyorduk. Hafta sonları beraber apart temizliği yaparak mutfak masrafımızı çıkarıyorduk. Tabi bu arada okadar sıkıntıya rağmen eşimin düğünde takılan altınlarına kesinlikle dokunmamıştık 2015 in sonlarında yanlış hatırlamıyorsam 25 bin lira değerindeki altınları bozdurup bir okadarda biriktirdiğimiz parayıda üstüne koyup 10 bin lira borçlanıp 60 bin tlye 1+1 apart aldık. Apartın kirası ile oturduğumuz evin kirasını karşıladık 2 yıl boyunca. 85 bine müşteri çıkınca sattık 3 ay önce. O para şuan mevduatta. Bu arada biriktirdiğimiz 30 bin lira ile 10 hisseden oluşan sağlam şirketlerden oluşan bir portföy e yatırım yapalı 2 ay oldu ve düzenli olarak maaşımın yarısıyla yakşaşık 1.500 lira aylık alım yapmayı planlıyorum. Mevduattaki parayı portföyün verimene göre kademeli olarak portföye sokabilirim. Yada kelepir bir apart bulabilirsem o şekilde de değerlendirebilirim. Duruma göre artık.
    8-10 yıl sonra kendimi emekli edebilirmiyim bilmiyorum. Ama en azından ailemin yaşam standartlarını yükseltmek istiyorum.
    Ayrıca Portföy biraz zararda. Acemilikten olsa gerek. Ben alıyorum hisse düşüyor, düşüyor alıyorum yine düşüyor ;))
    Bu işin sırrı sabretmek okuduğum kadarıyla, oda bende fazlasıyla var. Ama borsa garip bir dünya ne olacak zaman gösterecek.
    Bu güzel faydalı konuya nacizane dahil olmak istedim. Başınızı ağrttıysam özür dilerim. Herşey gönlünüzce olsun. saygılar.
    Kazandığı parayı yarın yokmuş gibi har vurup harman savuranlara ders diye okutulacak bir yazı.
    Size diyecek bir şey yok yalnız tasarruf edebilmek amacıyla para konusunu çok sıkıp hayat kalitenizi çok düşürmemenizi öneririm. İnsan dünyaya da bir kere geliyor, ne kadar yaşayacağımız da belli değil, hayatın zevklerinden mahrum kalmamak, mümkünse sıkıntı çekmemek, para harcamak da lazım. Önemli olan dengeyi tutturmak, akıllıca harcama yapmak, israf etmemek.
    Size başarılar diliyorum..

Sayfa 482/637 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •