Originally Posted by
sensor
Arkadaşlar İŞBİR HOLDİNG şu anda nadir büyük bedelsiz beklentisi olan kağıtlardan,nedenine gelince yönetimin 2015 de bedelsiz sözü,bu sene 8 mayısta yepyeni bir ortakların muhalefet etmesi vede muhalefet şerhlerini tutanaklara işletecekleri yani şirket ortaklarının şirkete sahip çıkmaları olacak.Bu sene şirket yönetim kurulu hayatlarında görmediklerini muhalefeti görecek,kişi veya hisse sayısı önemli değil ; insanlar artık verilen bedelsiz sözünün yerine getirilmemesinden rahatsız,bu sene bu iş çok zorlanacak ve en az 1 e 100 bedelsiz yapma potansiyeli var;ayrıca ortaklar şirketi söz verilen bedelsiz sermaye arttırımı yapılmamasından dolayı artık hergün mail bombardumanına tutuyor,olağan genel kurula hazırlanıyorlar ve yeter artık bu yönetim kurulunun yaptıkları.Bu sene hem BEDELSİZ hemde yapabilirlerse PAZAR değişikliği zorlanacak,ama önceliğimiz bedelsiz sermaye arttırımı.Şu an sermayesi en düşük ve Yakın zamanlarda özellikle olağan genel kurulda konuşularak önümüzdeki günlerde YÜKSEK ORANLI BEDELSİZ sermaye arttırımı vede Pazar değişikliği yapabilecek tek hisse kalıyor.İŞBİR HOLDİNG.Gerçekten büyük potansiyel var.
KEREVİTAŞ için haberin geldiği gün ben bir yorum yapmıştım şirketi 26,7 bedelsiz verme kararı için tebrik etmiştim,ama şirketin sermayesinin biraz fazla 23 milyon olduğunu ve senetlerin toplu olduğunu söylemiştim,açıkçası ne hareket olacağını bilemiyordum dedim,vede milleti ters köşe yaptı murat ülker (Eskiden beri Murat Ülker'e güvenmem insanlara çok zor kazandırır.),önce tavan sonra hem dündar ünlüden ülker gurubu ve daha önce garantiden yaklaşık 250.000-300.000 lot mal alan grup veya fon senetleri tavandan kustu ve fiyatı düştü.
YİBİTAŞbedelsiz potansiyeli en yüksek senet bana göre ama geçen sene şirketi aradığımda bu hissedende vazgeçtim.Nedenine gelince yatırımcı ilişkilerindeki kişiyi aradığımda şirketin mecburen borsaya açıldığını ve yabancı ortakların bunu istemediğini söyledi.Özellikle YİBİTAŞIN ortakları neden şirketin açılmasını istesinler ozaman.Yabancı sahipleri YİBİTAŞın kasasındaki paraları kendi şirketlerinde kullanıyor,ne kadar faiz veriyorlar bilmiyorum,ama adamlar bu düzenin bozulmasını isterlermi.Ayrıca YİBİTAŞın pazar değişikliği ile hiç ilgilenmiyorlar (zaten senedin halka açık olmasını istemiyorlardı)Anlayacağınız o günden sonra yibitaştan vazgeçtim.Bazen hareketler yapabilir ama asıl YİBİTAŞ BEDELSİZ VE PAZAR DEĞİŞİKLİĞİ YABANCI ORTAKLARI SAYESİNDE BANA GÖRE SONA ERDİ.İleri zamanlarda ne olur tabi kesin bir şey diyemem,bol kazançlar...
Yer İmleri