Sayın Hakem, şimdi bir teori daha atacağım ortaya. ISYAT bu hareketi tek başına yapmadı, işfin, isgsy, isgyo hepsi aynı anda tavan oldu. yani sen küçük resime bakıyorsun, bunu yapan tek kağıtla yapmadı, isyat'dan belki zarar etti ama isgyo'dan gani gani çıkarmış olabilir. olay büyük yani... büyük resmi kaçırmayın.
tramp twit atmadan haber verdi filan da çok komik çok güldümbu haberi önceden alacak kişi isyat filan mı uğraşacak o kadar derin tahta varken hiç bir tahta kıpırdamadı....
valla dostum istediğin kadar gül allah yüzünden gülücükleri ekşit etmesin ama sen bana şunu bi açıkla genel olarak soruyorum ( bir kâğıdın kapa herhangi bir haber düşmeden 4 gün üst üste tavan tavan gidmesi ve sonra kâğıdın durulmasından sonra kapa şirket hakkında olumlu yada olumsuz bir haber düştüğü anda açığa satışların başlaması yada yukarı hamlelere devam etmesi nı) bir açıklaya bilirmisin ? ben sana söyliyeyim herşey önceden bilinir ama bizler sonradan öğreniriz.ben illaki piyasa trampın mailini biliyordular demiyorum,varsayım olarak söylüyorum.bunuda trampın bir iş adamı oluşundan ötürü düşündüm yani hiç bir başkan yada ülkenin başına geçen iş dünyasından destek almadan başa gelemez ve geldikten sonrada onlardan habersiz iş yapamaz ki global bir dünyada yaşıyoruz burdaki iş adamlarının amerikadada sözü geçtiği gibi amerikadaki iş adamlarınında burada söz geçiyor o yüzden bir bağlantı var ve ben bu bağlantıdan ötürü böyle bir düşünce ortaya koydum.
işte tam olarak tarif ettiğin şeye "insider trading" deniliyor ve bir suçtur. yurt dışında böyle bir şey olmaz çok ağır hapis cezaları vardır, kimse cesaret edemez. Türkiye'de olur, suçun cezası 3 yıl hapis olmakla birlikte spk elinin ucuyla denetler, bariz olanlara cüzi para cezası verir. adam cezayı öder cebine kalan gani gani yeter. Bu suçtan yani spek olmaktan ceza alan var mı bilmiyorum.
Yani bizim piyasanın çok ekmek yemesi lazım.
Yer İmleri