Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Tebernüş... isminin anlamı da bir garip kendi bi başka garip adam.
Web sitesi betondan reklam alıp şişiyor onun da geliri artıyor.
Tabiki beton alın alın der ya ne desin?
Keşke önümüzde 1 yılda(iyimserimemlak fiyatları yüzde 25 artacak diyebilsem (benimde betona gömülü yeşillerim var.)
100 Kelime 1,5TL Özgün Makale Hizmeti verilir. Seo makale, Özgün makale var.
Arkadaşlar sizden fikirlerinizi almak istiyorum. Son 1 aydır piyasaya KGF aracılığıyla inanılmaz şekilde kredi dağıtılıyor. Bu kosgeb desteği falan değil. Resmen KGF kefaletiyel 12 milyon tl. sınırına kadar 60 ay vadeli kredi veriliyor reel sektöre. Bu kredileri ihtiyacı olan olmayan herkes alıyor. Çünkü herkes döviz yükselir nasıl olsa döviz alır atarım oradan kazanırım diyor. ya da faize yatırırım faizler artacak nasıl olsa ordan kazanırım diyor.
Şimdi sizce bu paralarla zaten maliyet enflasyonu artacak olan ülkemizde talep enflasyonu da artmaz mı ? Yani enflasyon patlamaz mı? Enflasyon patlarsa konut fiyatları da burada kalır mı?Ayrıca bu kadar parayı neden piyasaya veriyorlar? Merkez bankası faizleri arttırarak dövizi kontrol altından tutmaya çalışırken para arzı bu kadar neden arttırılıyor? Fikri olan var mı?
Y.T.D.
Güzel bir bakış açısı, ben yine de bu kadar ısrarlı konut reklamına karşı temkinliyim. Ayrıca siz istanbul gözlüğü ile bakıyorsunuz ben ankara gözlüğü ile. Bizim burada zaten uygun fiyatlar denk geliyor, gidip de dağın başında 59 katlı binada 40 fk ile mal kucaklayan batsın, o da genelde haydan gelen para oluyor zaten. 2. El oturmuş piyasada çarpanlar belli fiyatlar belli anormallik yok, düşerse anormallik olur AMA düşebilir çünkü ciddi arz fazlası var. Kuyumcu, gıda toptancısı, ostim esnafı ciddi ciddi deli gibi inşaat yapıyor. Sinpaş, yda gibi büyük firmalar bir seferde binlerce arz yapıyorlar. Altında destekleyecek nüfus artışı olmazsa, hele hele suriyeliler giderse, sakarya nehrine kamyon kamyon soğan döken çiftçi gibi olur küçük müteahhitlerin halleri demek istediğim bu aslında.
Yani pahalı değil, ama ucuzlayabilir diyorum.
Kgf kredileri gelecek yil ekonomi için bir risk olusturuyor.Toplamda 200milyar tl kredinin %10u geri donmese 20milyar tl yapar.Bu kredi muslugunu acan irade 20 milyar tl kaybı normal kabul ediyor ve kgf'nin can suyu oldugunu carpan etkisinin 20milyarlik batik krediyi telafi edecegini düsünuyor olmali.Ama ilk kez bu hukumetin bu denli buyuk bir ekonomik populizm yaptigini goruyoruz ve global ekonomideki beklenen sarsinti işleri degiştirebilir.Ben 2018 yazindan itibaren riskin çok artacagini düsünüyorum.Hele bir de secim yılı olan 2019da kgf'li kredilerde dönüş iyice azalirsa ülke ekonomisi icin hiç de iyi olmaz.Butun bunlardan sonra mubarek 3 aylarin hurmetine Allah'tan ulkemizi korumasini ve büyütmesini niyaz ediyorum
Yer İmleri