Sayfa 214/1024 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    MT ye ulke icin USD transferini sordum..
    (swift yada USD EFT) bilgi gelince islemi yapacagim..

30 gunde ortalama, surekli 100 lira kaybetmeye gerek yok, cunku insanlar 3 senelik maas promosyonunda 150 lira yi hesap ediyoR...
    Ülke içi döviz transferi diye bir şey yok. Aynı banka içinde havale olur aynı anda işlem olur. İki ayrı banka arasında döviz sadece swift ile gidebilir. Herhangi bir ABD bankasına mesaj iletilmeden dolar gönderilemez yani. Gönderici ve alıcı bankaların aynı ülkede olmasının getirdiği ek bir hızlandırıcı faktör yok. İkisi de aynı muhabir ABD bankasını kullanıyorsa, o biraz hızlandırır ve ABD piyasa açılışına ihtiyaç duyulmaz sadece.

(EFT sadece TL transferi yapan TCMB sistemidir. Başka paralar EFT yapılamaz)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Tamam da finansbank ing'den çok daha güçlü bir banka mı ki?
    değil tabi de ben genel olarak konuştum.. çünkü yüzsek faizin de bildiğniz gibi yükseği oluyor. a bankası 13.5 veriyor b bankası 13.90 diyor , aktif bank 14.15 diyor (atıyorum)

insan tabi istiyor en yüksek faiz veren bankaya yatırayım, yani bununda sonu yok.. bu anlamda tassarufunu devlet bankasına yatıranın bile kendine göre bir düşüncesi var.

buda kötü bir senaryo da devletin bankalara nasıl müdahale edeceğinin veya etmeyeceğinin belirsiz olması.. ve garantinin 100bin tl olarak açıklanması..

3.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    şunu anlatamadık veya anlamak istemiyor bazıları.
    normal oranlarda şube vesaire gerekli değil ama anormal bir oran yazıyorsanız şubeyi sormak buradakilerin hakkı olur.
    x bankta şu oran var.
    hani arayıp soruyoruz yok diyorlar?
    nerede?
    işkembede mi?
    Maalesef yıllardır bu topicte yaşadığım soruna parmak bastınız. Buranın kanayan yarası bu söylediğiniz konu.
    Buradan duyduğum rakamlarla Söylenilen bankaya gidiyorum "şöyle oran vermişsiniz" diyorum burada söylenilen rakamların yanından bile geçmiyor. Hani az da meblağla gitmiyorum en az 300 K meblağ ile gidiyorum ama yine de burada yazılan oranları alamıyorum.

4. Bankacılıkta en temel kelime CREDIT dir

Hatta Bankacılık= Credit diyebiliriz.

Peki Credit kelimesinin gerçek anlamı nedir?

Credit'in kelime anlamı Güven ve İtimat demektir.

Banka güvenilir olmalı "Acaba benim bazı zaaflarımdan faydalanır mı?" güvensizliği ve kuşkusunu bende uyandırmamalı. O yüzden bu konuda en net ve güvenilir oluşum bence Enpara ve Cepteteb. Diğerleri de bu tarz oluşuma girsin onları da överim. Benim banka kurumlarıyla alıp veremediğim yok tek istediğim NET ve Güvenilir olsunlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Finans min 1 Mio TL sarti ile 33 gune 13.30% swap orani verdi.

Syg,
    Güzel çalışıyorsun dudu. Ben refarandumdan sonra oranların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Bakalım göreceğiz. Bu arada babaannenin sigortası için sızım sızım sızlanıyordun ama burada milyonlar havada uçuyor. Babaanne ya da anneanne mi idi unuttum. İnşallah sağılıklı ve sıhhatlidir. Yaşlı insanların en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve ilgidir. Esirgemeyelim.

6.  Alıntı Originally Posted by mevduat-usd Yazıyı Oku
    valla doğru söylüyorsunuz da, bu ülke de geçmişi bilen insanlar yinede "tedirgin" 20 kusur banka battı.. içlerinde hakları ödenmeyen banka vs oldu..

insanlar ya bir kriz olursa, kötü bişey olursa acaba devlet 100bin tl ödeyip kenara çekilirmi diye de düşünüyordur sanırım..

yani bu olmasa neden düşük faiz veren banka da diretsin ki?
    Bddk bunun için var. Bildiğim kadarı ile bankalar sürekli denetim altında. İş o raddelere gelmeden müdahale edilir. Bundan kamuoyunun haberi bile olmaz. İçim rahat olsun diyorsanız yüz bin limitine dikkat edersiniz.

7. .....................
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 30-03-2017 saat: 13:03.

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Güzel çalışıyorsun dudu. Ben refarandumdan sonra oranların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Bakalım göreceğiz. Bu arada babaannenin sigortası için sızım sızım sızlanıyordun ama burada milyonlar havada uçuyor. Babaanne ya da anneanne mi idi unuttum. İnşallah sağılıklı ve sıhhatlidir. Yaşlı insanların en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve ilgidir. Esirgemeyelim.
    borsadaki temettüsü gelir beyanında bulunuyorum diyordu 5-6 sene önce diye hatırlıyorum .

Bak sen ona sağlam temettücüdür belkide fırsat bu fırsat bistten çıkmştır

Sayfa 214/1024 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •