Sayfa 346/672 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. ilk ceyrek icin onemli olan kalem, konut satis gelirlerinin ne olacagi, stoklarda degisim ve hasilata etkisi...
    55-56 mio gibi bir kira geliri gelebilir,
    bu ceyrek iskule 2 de bir degisim var mi onu gorecegiz, kiralamalarda tefetufe orani disinda bir artis var mi, ana bhissedarin kiraci oldugu yerlerde bir katakulli yamislar mi

degerleme geliri olmayacak, herhangi bir ortfoy icinde satista yok. iki kalem bilancoyu belirleyecek kira gelirleri ,usthakki gelirleri ve konut net satis geliri...
    Finansman tarafi da ilave borclanmalari gorecegiz, bu da onemli

Kira 3 assagi 5 yukari belli, giderlerde oyle.. burada belirleyici insitanbul gala&lokal ve manzara adalar konut tarafinin tau teslimlerinin bu ceyrek icinde ne kadarinin olacagi ayrica ege erlada var hem konut satisi hemde avm de ilave kiralama degisimi

Tabii gelecegi satin al durumu var, bu faiz ortaminda ozellikle manzara adalar stoklarinin eritilmesi olumsuz, eldeki Tuzla ve uskudar arsalari da belirsiz.. Tuzla tarafi kredi ile finanse ediliyor ..bu faiz ortaminda ureti satacaksin, faizide koyunca ara kazanilir mi bilemiyorum
    Ayrica IFM icin ne durumda olduklarini da gorecegiz, burada ilave bir harcama gorebiliriz...

Kadikoy oteli, tecim ile yani isbankasi emeklileri yaiyorlar,kartal manzara gibi, burada isbnakaliliar bir avantaj olabilir, makul olcude Kabul edilebilir lakin, hissedarlar acisindan dezavanatjli olmamasi onmeli.. Kadikoy otel in baslamasida ayri bir baski nedeni olur... kabaca baslanacak her insaat baski nedenidir bu ortamda, inistanbul ve adalar da stoklar nakit yaratmaya baslayacak lkain bu kredi ve tahvil disinda insaat icin gerekli fonun ne kadarini karsilar..

Biraz dursalar ve kiralama tarafina odaklansalar bu donem icin daha iyi gibi ama, bilemiyoruz, bu aksam bilancvo ve faaliyet raoru bir nevi gosterge olur..

20 mio karda olabilir kurumlarin acikladigi gibi, 140 mio da olabilir konut satisa bagli... bu ceyrek olmasada 2.ceyrek yansimak durumunda, ancak odenen finansman yuku bu Karin ne kadarini goturecek o da ayri bir soru isareti

benim beklentim, kar minimum 17mio tl icinde konut satis gelir gideri yok.. eger ki bu kalemler yansirsa ise 139 mio tl..

sene sonu icin ise %10luk bir net degerleme artisi ilemax kar beklnetim 634 mio tl.. bu da haziran sonu ilk eta degerleme raorlari ile kismen anlasilabilir..

2018 icin % 7.5 olan temettu rakaminda %10luk bir artis yasanabilir, kaldi ki %7.5 temettu cari fiyat ile 1.22 %6.15 getireye isaret etmekte 16 yil amaortisman suresi, ortalama kira getirileri istanbulda %3 ile %5 arasinda , 6.15 lik getiri gayrmenkul yatirimcisi icin gayet tatmin edici, duzeltmesi kisa vadeli olmayacaktir lakin orta uzun vadede degerleme yatirimci icin bugun oyle gozukmesede en kotu korumaci bir strateji yaratabilir.. bunu bir nevi arsa konut yatirimi gibi gormek lazim, kisacilar icin uygun degil, bogalar icinde hatta ayilar icinde.. kendine has bir hisse bu cok bunaltir, can sikar, surekli bakmak yanlis olur hatta gunkluk trade etmekte...

0.30 usd ile 0.50 usd arasi yil icinde hareket olasi, temettu disinda.. yada 0.32 defter degeri 0.42 arasi

ben 1.10 u da olasi goruyorum 2.00 tl yide , sevgiler

bu aksam bilanco gelir tahminim ve anlariz anyayi konyayi, bakalim yeni bir egeerla vakasi yaratmis mi , ankarakule kiralamsi disinda yonetim

2. gva açıklayıcı bilgiler için teşekkürler, hemen hemen herşeyi yazmışsınız, benim beklentim 19 milyon, bugün ya da ptesi açıklanır. Bu yönetim kağıt yükseldikten sonra yüksek kar açıklar, bu hep böyledir. Biz hep en son duyarız.

3. piyasa beklentisi 21 milyon. benim anlamadığım bu yıl teslim edilecek 700 mil. değerinde parası peşin alınmış konut var. teslimler şubat ayında başladı. bu bilançoda hala stok mu gözükecek? parası alınmış konut bitmiş teslim edilmiş nasıl stok anlamıyorum? oradan ne kadar kar gelecek? eldeki nakitler finansman giderini sınırlıyor. sene başında 83 mil. TL karşılığı dolar mevduatı vardı. fazla bir faiz gideri olmaması lazım. Bilanço nasıl böyle geliyor anlamıyorum.

4. bugün bgc partners 2 milyon satışı var, piyasa karşılıyor. 1.22 den biraz daha alım yaptım. 30 cent diye. İnşallah daha aşağıya bırakmazlar. Tavsiye değildir.

Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    ilk ceyrek icin onemli olan kalem, konut satis gelirlerinin ne olacagi, stoklarda degisim ve hasilata etkisi...
    55-56 mio gibi bir kira geliri gelebilir,
    bu ceyrek iskule 2 de bir degisim var mi onu gorecegiz, kiralamalarda tefetufe orani disinda bir artis var mi, ana bhissedarin kiraci oldugu yerlerde bir katakulli yamislar mi

degerleme geliri olmayacak, herhangi bir ortfoy icinde satista yok. iki kalem bilancoyu belirleyecek kira gelirleri ,usthakki gelirleri ve konut net satis geliri...
    Finansman tarafi da ilave borclanmalari gorecegiz, bu da onemli

Kira 3 assagi 5 yukari belli, giderlerde oyle.. burada belirleyici insitanbul gala&lokal ve manzara adalar konut tarafinin tau teslimlerinin bu ceyrek icinde ne kadarinin olacagi ayrica ege erlada var hem konut satisi hemde avm de ilave kiralama degisimi

Tabii gelecegi satin al durumu var, bu faiz ortaminda ozellikle manzara adalar stoklarinin eritilmesi olumsuz, eldeki Tuzla ve uskudar arsalari da belirsiz.. Tuzla tarafi kredi ile finanse ediliyor ..bu faiz ortaminda ureti satacaksin, faizide koyunca ara kazanilir mi bilemiyorum
    Ayrica IFM icin ne durumda olduklarini da gorecegiz, burada ilave bir harcama gorebiliriz...

Kadikoy oteli, tecim ile yani isbankasi emeklileri yaiyorlar,kartal manzara gibi, burada isbnakaliliar bir avantaj olabilir, makul olcude Kabul edilebilir lakin, hissedarlar acisindan dezavanatjli olmamasi onmeli.. Kadikoy otel in baslamasida ayri bir baski nedeni olur... kabaca baslanacak her insaat baski nedenidir bu ortamda, inistanbul ve adalar da stoklar nakit yaratmaya baslayacak lkain bu kredi ve tahvil disinda insaat icin gerekli fonun ne kadarini karsilar..

Biraz dursalar ve kiralama tarafina odaklansalar bu donem icin daha iyi gibi ama, bilemiyoruz, bu aksam bilancvo ve faaliyet raoru bir nevi gosterge olur..

20 mio karda olabilir kurumlarin acikladigi gibi, 140 mio da olabilir konut satisa bagli... bu ceyrek olmasada 2.ceyrek yansimak durumunda, ancak odenen finansman yuku bu Karin ne kadarini goturecek o da ayri bir soru isareti

benim beklentim, kar minimum 17mio tl icinde konut satis gelir gideri yok.. eger ki bu kalemler yansirsa ise 139 mio tl..

sene sonu icin ise %10luk bir net degerleme artisi ilemax kar beklnetim 634 mio tl.. bu da haziran sonu ilk eta degerleme raorlari ile kismen anlasilabilir..

2018 icin % 7.5 olan temettu rakaminda %10luk bir artis yasanabilir, kaldi ki %7.5 temettu cari fiyat ile 1.22 %6.15 getireye isaret etmekte 16 yil amaortisman suresi, ortalama kira getirileri istanbulda %3 ile %5 arasinda , 6.15 lik getiri gayrmenkul yatirimcisi icin gayet tatmin edici, duzeltmesi kisa vadeli olmayacaktir lakin orta uzun vadede degerleme yatirimci icin bugun oyle gozukmesede en kotu korumaci bir strateji yaratabilir.. bunu bir nevi arsa konut yatirimi gibi gormek lazim, kisacilar icin uygun degil, bogalar icinde hatta ayilar icinde.. kendine has bir hisse bu cok bunaltir, can sikar, surekli bakmak yanlis olur hatta gunkluk trade etmekte...

0.30 usd ile 0.50 usd arasi yil icinde hareket olasi, temettu disinda.. yada 0.32 defter degeri 0.42 arasi

ben 1.10 u da olasi goruyorum 2.00 tl yide , sevgiler

bu aksam bilanco gelir tahminim ve anlariz anyayi konyayi, bakalim yeni bir egeerla vakasi yaratmis mi , ankarakule kiralamsi disinda yonetim
    Üstad açıklama için şapka çıkartıyorum.emeginine sağlık.

6.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    ...... ise %10luk bir net degerleme artisi ilemax kar beklnetim 634 mio tl......
    bu fiyatlar ile bu kar gelirse F/K 1.7 oluyor. 2009 krizinin en dibinde bu tip fiyatlamalar görmüştüm. olacak şey değil ama oluyor işte

7. evdeki hesap carsiya uymuyor herzaman

degerleme artisinda surriz olabilir, eldeki stok azalisinida hesaba katmak lazim ayrica, sektordeki belirsizlik cok net.. eldeki en iyi senaryo ile bu isbankasi 400 kusur mio kar bekliyor ayrica..

surriz bir senaryo lazim,enflasysonda hizli dusus, tl nin deger kazanci sart..
    belki bir tesvikaketi destegi gibi..

ancak bu arz tale dengesizligi oncelikle vatandasin umut artisina bagli, genc nufus ihtiyac konut vs yeterli degil malesef..
    isimiz zor gercekten ince bir ipte cambazlik ..

potansiyel var ama ulkenin reformlara ciddi ihtiyaci var, tuu kaka dedigimiz yabanci, kiskananlar catlayanlar nakitin sahibi ve bizim nakte ihtiyacimiz var, bu milli paraymis,altinmis falanmisla olmaz...

ulke %7 buyumus falan filan, kopru yol havalimani ile buyude,cebtekininde buyumesi lazim, insanlar hissetmeli.. yalandan buyume...

o acidan secim erken olmasi iyidir, hamle lazim.. kimin geldiginin cok onemi yok benim acimdan... gelen reform uygulayamazsa isler kotuye daha da gider
    4.12 usd hedefi 4.20 ye revise edildi, haziranda bir faiz artisi daha gorulebilir.. dolayisiyla faizden korkmamak lazim onemli olan enflasyon, buyume ile ayni anda olmuyor, kisir donghuye girildi.. birseylerin kararini vermeleri gerekiyor, veremiyorlar cunku secim var

burayi oyle 75 artisla dueztmek zor, faizi cok sert yukari ancak konut tarafina ozel bir tesvik vergisel anlamda belki ise yarar

Ankara kule kiralamasi dusuk, dolu olmasi hicyokken iyi ama degerleme farki yaratabilir
    ege tarafinda artik birsey olamayabilir lakin manzara aa ofis tarafi da degerleme azalisina sebe olabilir..gecen yilki surriz unutulmamali..

bunlar tsgyo da da bir hamle gosterebilir tekrar..
    iskule bos,manzara ada ofis tarafi bos, vs vs buralari doldurmalilar, otel tarafi iyi fikir yalniz kime kiralalar, lodge a donmesin..
    ifm harcamalri surecek, bitecek isbank oraya gecerse iskule ne olacak, tum bunlar ?????

digger tarafta avm durumu var, kriz derinlesirse, harcamalara yansirsa, buralarda tsgyo nun avm sine doner mi bilinmez

tek olumlu yan anasirketin agirlikli kiraci olmasi, umarim inistanbuldan gelen nakit carcur edilmez...tum bu riskler fiyatin icinde zaten, hersey yolunda olsa buralarda olmazdi.
    ayrica isin digger tarafi da 0.34 defter degerinden bu hisseyi alamazdik, simdi buralardan alma sansi var, bu isin yatirim tarafi
    digger tarftanda temettu veriyor, mevduatin altinda vs ama veriyor...

8. gva74 verdiğin bilgilerin çoğuna katılıyorum lâkin isgyo daki fiyat performansın bilanço vs. şeylerle çokta bağlantısı yok, neden derseniz piyasadaki guo şirketlerine baktığımızda çoğuda yap satcı fiyat değerlenmeleri isgyo nun çok üzerinde.
    Burda hisseyi iş grubunun çoğu şirketinde yaptıkları gibi örnek soda,isfin,şişe hisseyi uzun yıllar baskilayip küçük yatırımcıdan toplayıp götürmek benim nacizane düşüncem. He bu arada bu fiyatlardan 1 lot bile satmam asla umudum var milyon lotlari büyük abiler boşa almamıştırlar.

Sayfa 346/672 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •