Sayfa 216/1024 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. 1)banka değiştirmek istediğimizde mevduatı taşımak istediğimiz bankadan hesap açıp sonra bulunduğumuz bankanın internet bankacılığından aktarma yapacağımız bankanın iban hesap numarasına eft yapmak yeterli oluyor mu ? mesela benim bulunduğum bankada normal eft 4.50 tl geç eft 7.50 tl deniyor bu ücret kesilip işlem tamamlanıyor mu bu ücret mevduattan mı kesiliyor ?

2) tüm mevduat tamamen aynı anda gönderilebiliyor mu yoksa günlük limit var mı ?

3) sadece vade günü mü eft yapılabilir yoksa vadeyi bozarak istenilen günde eft yapılabilir mi ?

4)internet bankacılığında eft yaptığımızda para anında yeni bankanın hesabına aktarılıyor mu yoksa 2 işgünü içinde hesaba aktarılır gibi bir kuralı var mı ?

5) ve son olarak eft yaptıktan sonra ayrıldığımız bankanın müşteri temsilcisi yada mt tarafından bir onay verilmesi gerekiyor mu ? bilgi veren olursa çok mutlu olurum saygılar
    Son düzenleme : bahri; 30-03-2017 saat: 14:08.

En ucuz/hizli yontem, o bolgeye giden bir yakinin pantalon cebi uzerinden olabilir...
    Ulke ici versiyonu dae otobus ile gonderme yontemidir (kaptan uzerinden) ..........

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yurtdisinda okuyan bir ogrenciye en ucuz ve en cabuk nasil para gonderilir bilen var mi?

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    banka değiştirmek istediğimizde mevduatı taşımak istediğimiz bankadan hesap açıp sonra bulunduğumuz bankanın internet bankacılığından aktarma yapacağımız bankanın iban hesap numarasına eft yapmak yeterli oluyor mu ? mesela benim bulunduğum bankada normal eft 4.50 tl geç eft 7.50 tl deniyor bu ücret kesilip işlem tamamlanıyor mu bu ücret mevduattan mı kesiliyor ? tüm mevduat tamamen aynı anda gönderilebiliyor mu yoksa günlük limit var mı ? sadece vade günü mü eft yapılabilir yoksa vadeyi bozarak istenilen günde eft yapılabilir mi ? internet bankacılığında eft yaptığımızda para anında yeni bankanın hesabına aktarılıyor mu yoksa 2 işgünü içinde hesaba aktarılır gibi bir kuralı var mı ? ve son olarak eft yaptıktan sonra ayrıldığımız bankanın müşteri temsilcisi yada mt tarafından bir onay verilmesi gerekiyor mu ? bilgi veren olursa çok mutlu olurum saygılar
    Bahri cok karistirmissin sorulari, teker teker madde madde yaz sunlari.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Turkiye disindan Turkiye deki bir bankaya USD yollamak ile belki de Turkiye ici 2 banka arasi swift bile bazen cok cok daha ucuza mal olabilir belkide bu cok cok kotu birsey..

Para illa ABD den gececek belkide..

Her ülkenin kaydi parası sadece kendi merkez bankasının bilgisayarında mevcut olan bir izdüşümüdür sadece. O bilgisayar olmazsa, teyit etmezse, öyle bir varlık da ortada olamaz. Dolarları FED'e teyit ettirmeden transfer edemezsiniz. Aynen TL'yi TCMB'ye çaktırmadan transfer edemeyeceğiniz gibi. Ticari bankalar, merkez bankalarının "alt hesaplarında virman işlemleri iznine sahip" kurumlardır.

Alıntı Originally Posted by sky Yazıyı Oku
    Western Union ile dolar gönderince Swift'e girmiyor diye biliyorum.
    Western Union fiziki para transferi yapıyor, dijital değil. Gerçekten nakiti göndermiyor çünkü her şubesinde kasada yeterli nakiti var, kendi içinde banknotları virmanlıyor sadece. Bir nevi koli taşıyan kurye gibi çalışıyor bu nedenle FED'le alakası yok. WU'ya "benim banka hesabımdaki parayı al, filanca bankadaki hesaba yatır" diyemezsiniz mesela. O, dijitale girer ki onu sadece bankalar swift ile FED üzerinden yapar.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    banka değiştirmek istediğimizde mevduatı taşımak istediğimiz bankadan hesap açıp sonra bulunduğumuz bankanın internet bankacılığından aktarma yapacağımız bankanın iban hesap numarasına eft yapmak yeterli oluyor mu ? mesela benim bulunduğum bankada normal eft 4.50 tl geç eft 7.50 tl deniyor bu ücret kesilip işlem tamamlanıyor mu bu ücret mevduattan mı kesiliyor ? tüm mevduat tamamen aynı anda gönderilebiliyor mu yoksa günlük limit var mı ? sadece vade günü mü eft yapılabilir yoksa vadeyi bozarak istenilen günde eft yapılabilir mi ? internet bankacılığında eft yaptığımızda para anında yeni bankanın hesabına aktarılıyor mu yoksa 2 işgünü içinde hesaba aktarılır gibi bir kuralı var mı ? ve son olarak eft yaptıktan sonra ayrıldığımız bankanın müşteri temsilcisi yada mt tarafından bir onay verilmesi gerekiyor mu ? bilgi veren olursa çok mutlu olurum saygılar
    bankanızın internet bankacılığından eft masrafı kesilerek(hesabınızdan kesiliyor) paranızı diğer bankaya gönderebilirsiniz hemen geçer (genelde 5dk içersinde)
    bankaların günlük ve aylık eft limitleri vardır ( o da bankaya göre değişir ) göndereceğiniz para günlük limit içersinde ise sorun yok.daha fazla ise gün ve gün aylık eft limiti içersinde gönderebilirsiniz..
    müşteri temsilcisinin onayı gerekmez..
    parayı vadesinden önce bozarsan faiz uçar..

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Her ülkenin kaydi parası sadece kendi merkez bankasının bilgisayarında mevcut olan bir izdüşümüdür sadece. O bilgisayar olmazsa, teyit etmezse, öyle bir varlık da ortada olamaz. Dolarları FED'e teyit ettirmeden transfer edemezsiniz. Aynen TL'yi TCMB'ye çaktırmadan transfer edemeyeceğiniz gibi. Ticari bankalar, merkez bankalarının "alt hesaplarında virman işlemleri iznine sahip" kurumlardır.

Western Union fiziki para transferi yapıyor, dijital değil. Gerçekten nakiti göndermiyor çünkü her şubesinde kasada yeterli nakiti var, kendi içinde banknotları virmanlıyor sadece. Bir nevi koli taşıyan kurye gibi çalışıyor bu nedenle FED'le alakası yok. WU'ya "benim banka hesabımdaki parayı al, filanca bankadaki hesaba yatır" diyemezsiniz mesela. O, dijitale girer ki onu sadece bankalar swift ile FED üzerinden yapar.
    Sn jon dows swift karşı bankaya ne kadar süre ile gidiyor acaba Euro olarak bu taşımalı swapta

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bddk bunun için var. Bildiğim kadarı ile bankalar sürekli denetim altında. İş o raddelere gelmeden müdahale edilir. Bundan kamuoyunun haberi bile olmaz. İçim rahat olsun diyorsanız yüz bin limitine dikkat edersiniz.
    işin akla/mantığa yatanını düşünmekle gerçekler malesef bir olmuyor.. bunu bu ülkede somut bir şekilde gördük. bir mevduat bankasında insanların haklarına el konuldu.

esasen bu bir "zihniyettir" "o banka başka demek" birşeye kılıf uydurmaya çalışmaktır zihniyet böyle oldukça her zaman kötü bir senaryo ya hazırlıklı olmak gerekir..

zira temel de ben devletin tasarruf sahipleri arasında bir fark gözettiğini düşünmüyorum. yani türkiye de bütün mevduat bankalarına tasarruflarını yatıranlara "eşit" yaklaştığını düşünüyorum.

fakat devlet zihniyet olarak .. tasarrufları nasıl "ödemem" derdindeyse sıkıntı var demektir.

8.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Sn jon dows swift karşı bankaya ne kadar süre ile gidiyor acaba Euro olarak bu taşımalı swapta
    Saat 16 civarına kadar yapılan işlemler aynı gün karşı hesaba geçer. Ancak banka bu zaman kısıtını daha erken açıklayabilir (12-13 gibi), kendine hata-kontrol payı bırakmak ister.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 216/1024 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •