Sayfa 83/1032 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 657 - 664 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Sevgili dostlar, kim ne derse desin erken seçimin ana nedeni ekonomik kötüye gidiş. İktidar daha fazla sarpa sarmadan hazır zeytindalı harekatı, jeopolitik kazanımlar vs. varken siyasi rakipleri saf dışı bırakabilme umuduyla bu işe soyundu... Üretim yok denecek kadar az, parayı betona gömdük, satacak birşey kalmadı... Her neyse amacım siyasi yorum yapmak değil, modlar celallenmesin. Diyeceğim şey şu; eğer Tr hükümeti ABD ile sulh edecekse bunu hiç zaman kaybetmeden yapacak. Seçim öncesi bu işi bitirecek. Kapalı kapılar ardında ne tavizler verilir bilmem ama H.A. davasının çözümü Halkbank üzerindeki baskının kalkması hem BİST in bankacılık sektörü öncülüğünde coşması hem de doların ciddi gevşemesine yol açacaktır. Sayın CB. bunun ekmeğini sandıkta yiyeceğini düşünmüştür. İlk hamleyi papazın serbest bırakılması olarak görebiliriz. D*****n kuyruğu kopacaksa önümüzdeki 1 ay içinde kopacak, hakkımıza hayırlısı.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Teşekkürler, bilmukabele.. sizin yazılarınızı okumak çok faydalı ve zevkli oluyor.
    Ben de aselsanı takipteyim, belki buradan sonra orada da ortak oluruz.
    Hele bir bundan alnımızın akıyla çıkalım da.
    Hissenin fiyatı kötü, şimdi tadımız yok, yükselsin karda oturmaya başlayalım sonra sıkıntıdan size sataşacağım zaten..
    Hocam sizin bana sataşmanız bana onur verir, her zaman beklerim. 20 yıla yakındır forumlarda bilgi paylaşıyorum ve her türlü sataşmaya karşı hem çok tecrübeliyim hem de son derece dayanıklıyım bunun da altını çizeyim. Teflon tava gibi oldum artık.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Sevgili dostlar, kim ne derse desin erken seçimin ana nedeni ekonomik kötüye gidiş. İktidar daha fazla sarpa sarmadan hazır zeytindalı harekatı, jeopolitik kazanımlar vs. varken siyasi rakipleri saf dışı bırakabilme umuduyla bu işe soyundu... Üretim yok denecek kadar az, parayı betona gömdük, satacak birşey kalmadı... Her neyse amacım siyasi yorum yapmak değil, modlar celallenmesin. Diyeceğim şey şu; eğer Tr hükümeti ABD ile sulh edecekse bunu hiç zaman kaybetmeden yapacak. Seçim öncesi bu işi bitirecek. Kapalı kapılar ardında ne tavizler verilir bilmem ama H.A. davasının çözümü Halkbank üzerindeki baskının kalkması hem BİST in bankacılık sektörü öncülüğünde coşması hem de doların ciddi gevşemesine yol açacaktır. Sayın CB. bunun ekmeğini sandıkta yiyeceğini düşünmüştür. İlk hamleyi papazın serbest bırakılması olarak görebiliriz. D*****n kuyruğu kopacaksa önümüzdeki 1 ay içinde kopacak, hakkımıza hayırlısı.
    Ayni paralelde düşünüyoruz Doktor Bey. Ben de Mayıs ayında HA ve Halkbank mevzularının her 2 taraf için de tatminkar bir uzlaşmayla çözülmesini bekliyorum, en azından bu yönde adımlar atılacak diye düşünüyorum. Ekonomi ile ilgili yorumlarında da haklısın, maalesef adam gibi yönetemediler ekonomiyi. Yıllardan beri "ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor" deyip duruyorlar. Sanki hükümette başkaları var gibi gereken önlemleri de bir türlü almadılar, icraata geçmediler. Mehmet Şimşek bu reformları 2014'deki seçimin arifesinde de dile getirmişti ama aradan 4 yıl geçmesine rağmen bir gram gelişme olmadı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. GARAN AKBNK 2018 F/K oranları 5 tir.
    YKBNK ISCTR 2018 F/K oranı 4.5 dir.
    VAKBN 2018 F/K oranı 4 dür.
    HALKB 2018 F/K oranı 2.2 dir.
    TR Bankacılık sektörü 2018 F/K oranı 4.5 civarındadır.

Öte yandan, risksiz yatırım aracı olan ve borsanın en büyük rakibi hüviyetindeki gösterge devlet tahvilleri yılda bileşik brüt %14.2, net %12.1 getiriyor. Banka mevduat faizleri de brüt %14.5, net %12.3 yıllık getiriye sahip. O zaman risksiz yatırımların en düşük F/K sı 100 : 12.3=8.2 oluyor. Buna karşılık TR bankacılık sektörü 4.5 F/K ya sahip yani risksiz yatırıma göre bankalar ortalama bazda hemen hemen yarı fiyattan işlem görüyorlar. Aradaki farka bakar mısınız? 1 e 2.

Bankalarda şu anda şahit olduğumuz F/K lar "kriz ortamında" görülen F/K lardır. Özetle, piyasada olası bir mali veya siyasi kriz halihazırda banka hisselerine yansıtılmış olup iskonto edilmiştir.

5.  Alıntı Originally Posted by darkblack Yazıyı Oku
    Sn. Th. Bedelli açıklamaları için teşekkürler. Vaktiniz olduğunda bedellinin hak kullanımı ile ilgili genel bir makale hazırlasanız tüm yatırımcılar için çok iyi bir kaynak olur. Çok dua da alırsınız😁
    Hak kullanımında ne gibi sorular doğabilir ki? Ya bedelliye katılacaksınız ya da katılmayacaksınız, başka bir alternatif yok. Bedelliye katılacaksanız eldeki her hisse için 94.32 kuruş bedel ödeyeceksiniz. Ödemeniz gereken meblağ hesabınızda var ise genellikle sorun çıkmaz ve bedelliye otomatik olarak katılırsınız ama siz yine de aracı kurumunuza danışın ve durumu onlarla teyit edin. Katılmayacaksanız eldeki her hisse için alacağınız 0.9432 adet rüçhanı rüçhan tahtası kapanmadan satmalısınız. 1 adet rüçhanın fiyatı da şu anki kapanıştan 1.61 tl dir. Rüçhan tahtasının açılış ve kapanış tarihlerini KAP'tan takip edeceksiniz. Diyeceğim şu ki top sizde, bedelliye katılıp katılmama kararını verecek olan sizsiniz, akabinde de gereken icraatı yine siz kendiniz yapacaksınız tabii belirtilen tarih aralığında.

6.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    eğer Tr hükümeti ABD ile sulh edecekse bunu hiç zaman kaybetmeden yapacak. Seçim öncesi bu işi bitirecek. Kapalı kapılar ardında ne tavizler verilir bilmem ama H.A. davasının çözümü Halkbank üzerindeki baskının kalkması hem BİST in bankacılık sektörü öncülüğünde coşması hem de doların ciddi gevşemesine yol açacaktır. Sayın CB. bunun ekmeğini sandıkta yiyeceğini düşünmüştür. İlk hamleyi papazın serbest bırakılması olarak görebiliriz. D*****n kuyruğu kopacaksa önümüzdeki 1 ay içinde kopacak, hakkımıza hayırlısı.
    Evet ben de buna katılıyorum. Bu OFAC cezası işinin iyi çözülmesi hem borsa hem kurlara olumlu yansıyacaktır. Seçim öncesi bu fırsatı hükümet ve cumhurbaşkanı kaçırmak istemez. Umarım düşündüğümüz gibi olur.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hak kullanımında ne gibi sorular doğabilir ki? Ya bedelliye katılacaksınız ya da katılmayacaksınız, başka bir alternatif yok. Bedelliye katılacaksanız eldeki her hisse için 94.32 kuruş bedel ödeyeceksiniz. Ödemeniz gereken meblağ hesabınızda var ise genellikle sorun çıkmaz ve bedelliye otomatik olarak katılırsınız ama siz yine de aracı kurumunuza danışın ve durumu onlarla teyit edin. Katılmayacaksanız eldeki her hisse için alacağınız 0.9432 adet rüçhanı rüçhan tahtası kapanmadan satmalısınız. 1 adet rüçhanın fiyatı da şu anki kapanıştan 1.61 tl dir. Rüçhan tahtasının açılış ve kapanış tarihlerini KAP'tan takip edeceksiniz. Diyeceğim şu ki top sizde, bedelliye katılıp katılmama kararını verecek olan sizsiniz, akabinde de gereken icraatı yine siz kendiniz yapacaksınız tabii belirtilen tarih aralığında.
    Bilgi için teşekkürler
    Her fikirdeki yoruma açığım. Lütfen kaba ve saygısız ifadeli yorum yapmayın.
    Yazdıklarım fikir ve düşüncelerim dir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yazdıklarınız yanlış değil, okuyanların kafasını bulandırmayalım öyle olsun.
    Yine de ek alımla maliyet düşüreceklere hisseye yatırabilecekleri maksimum tutarı baştan belirleyip onu aşmamalarını önereyim, sigorta budur.

Ayrıca hisse 5 sene burada sürünürse maliyet düşürerek hissede tüm parasıyla hapsolanlar 5 sene sürünecek de 10.22'den tek seferde alanlar sürünmeyecek mi? Onlar da sürünecek..

Trendhound üstadım sizinle bile olsa beş sene sürünmek istemiyorum bu hissede, aman diyeyim..
    Senle beraberim. TREND'in stratejisi gunumuz icin hic effektif bir strateji degil. Borsada vakit harcamayanlar icin dogrudur tabi ki. Tecrubesi olmayanlar icin de dogrudur. Bu baglamda soylemistir, katilirim.

Ama seans takip edenlerin islem yapip maliyetlerini dusurmeleri, firsatlardan yararlanmalari gereklidir. Belli bir seviye ulasmis yatirimcilarin zaten kendi sistemleri vardir, bu isin nasil yapildigini bilirler.

Hatirlarsan sn. pilavli, sana en baslardan sistemimi atmistim. Bu banka ile de sirf dar bantta yusek marjli islemler olacagi, yani cok guzel maliyet dusurme firsati verecegi icin ilgilendigimi belirtmistim.

Sayfa 83/1032 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •