Sayfa 86/822 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 6572 madde; 681 - 688 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

1. """Originally Posted by darkblack
    Sn. TH. Bedelli açıklamaları için teşekkürler. Vaktiniz olduğunda bedellinin hak kullanımı ile ilgili genel bir makale hazırlasanız tüm yatırımcılar için çok iyi bir kaynak olur. Çok dua da alırsınız"""

TH:
    Hak kullanımında ne gibi sorular doğabilir ki? Ya bedelliye katılacaksınız ya da katılmayacaksınız, başka bir alternatif yok. Bedelliye katılacaksanız eldeki her hisse için 94.32 kuruş bedel ödeyeceksiniz. Ödemeniz gereken meblağ hesabınızda var ise genellikle sorun çıkmaz ve bedelliye otomatik olarak katılırsınız ama siz yine de aracı kurumunuza danışın ve durumu onlarla teyit edin. Katılmayacaksanız eldeki her hisse için alacağınız 0.9432 adet rüçhanı rüçhan tahtası kapanmadan satmalısınız. 1 adet rüçhanın fiyatı da şu anki kapanıştan 1.61 tl dir. Rüçhan tahtasının açılış ve kapanış tarihlerini KAP'tan takip edeceksiniz. Diyeceğim şu ki top sizde, bedelliye katılıp katılmama kararını verecek olan sizsiniz, akabinde de gereken icraatı yine siz kendiniz yapacaksınız tabii belirtilen tarih aralığında.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    GARAN AKBNK 2018 F/K oranları 5 tir.
    YKBNK ISCTR 2018 F/K oranı 4.5 dir.
    VAKBN 2018 F/K oranı 4 dür.
    HALKB 2018 F/K oranı 2.2 dir.
    TR Bankacılık sektörü 2018 F/K oranı 4.5 civarındadır.

Öte yandan, risksiz yatırım aracı olan ve borsanın en büyük rakibi hüviyetindeki gösterge devlet tahvilleri yılda bileşik brüt %14.2, net %12.1 getiriyor. Banka mevduat faizleri de brüt %14.5, net %12.3 yıllık getiriye sahip. O zaman risksiz yatırımların en düşük F/K sı 100 : 12.3=8.2 oluyor. Buna karşılık TR bankacılık sektörü 4.5 F/K ya sahip yani risksiz yatırıma göre bankalar ortalama bazda hemen hemen yarı fiyattan işlem görüyorlar. Aradaki farka bakar mısınız? 1 e 2.

Bankalarda şu anda şahit olduğumuz F/K lar "kriz ortamında" görülen F/K lardır. Özetle, piyasada olası bir mali veya siyasi kriz halihazırda banka hisselerine yansıtılmış olup iskonto edilmiştir.
    Mevcut koşullar için doğru konuşuyorsunuz. Milyarlarca kredi dönmediği gün peki sizce hala ucuz mu olacak bankalar yoksa insanlar fiyatına bakmadan satacak mı? Bence halkb hariç diğerlerinde temelde fiyatlanan durum bu. Bilançolarda 'yakın izleme' durumundaki kredilere dikkat derim.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Mevcut koşullar için doğru konuşuyorsunuz. Milyarlarca kredi dönmediği gün peki sizce hala ucuz mu olacak bankalar yoksa insanlar fiyatına bakmadan satacak mı? Bence halkb hariç diğerlerinde temelde fiyatlanan durum bu. Bilançolarda 'yakın izleme' durumundaki kredilere dikkat derim.
    Sayın nosfecagri ; Büyük gruplara , mesela Ülker grubuna bakınız . Hisse senedi fiatında bile kayıp yok , haber düşmeden evvel 22 lerde idi halen öyle. Bilançosuna bakın ; dönen varlıklardan ziyade duran varlıklar miktarlarına. Yani fabrikalar yerinde ve karlılıklar yerinde . Bir miktar para yurt dışı yatırımlara geçici transfer olmuş olabilir. Bu siyasi güvensizlikten de olabilir, güvenleri gelince geri getirirler. Zaman zaman böyle dönemler olur. Fakat bunlar fiatlandı. Fiatın içinde zaten. Bankacılık tarihinde dip seviyeler nadiren görülür. .. Bu bir fırsattır. Gerek dış konjüktür, ABD ile ilişkler, gerekse bankacılık sektörünü baskılayan Halk bank olayları aşırı manik depresif fiatlandı. Pazarda sadece satıcı var, kimse korkudan pozisyon açamıyor. Yakında relax olurlar. Şimdi gece ve karanlık, ortalık aydınlanınca olur belli, anca ozaman anlaşılır TH ın dediklerinin değeri ...
    Son düzenleme : Ayan; 28-04-2018 saat: 10:06. Sebep: ekleme

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Elinde YKBNK olanlar için rüçhan fiyatını vs hesaplıyorum:

Eldeki her 10000 YKBNK için 9432 adet rüçhan verilecek, katılma bedeli 1 TL. İsteyen 9432 TL ödeyip bedelliye katılır, böylece elindeki toplam hisse adedi 19432 olur. İstemeyen katılmaz ve rüçhanları satar.

Misal: Elinizde 10000 YKBNK var. Bugünkü 4.12 kapanışı baz alıyorum.

a) Bedelliye katılıyorsunuz: Bedelliden önce elinizdeki hisselerin değeri 10000x4.12=41200 TL idi. 9432 TL bedelli için ödeyeceksiniz ve eldeki hisse adedi 10000+9432=19432 olacak. Böylece ortalama maliyet (41200+9432) : 19432=2.6056 tl olacak. Bunun bölünmüş fiyat hesabı ile sağlamasını yapıyorum:
    (4.12 + 0.9432) : 1.9432 =2.6056 tl => 2 değer de %100 örtüşüyor, demek ki doğru.
    Sonuç: 4.12 baz alınırsa bölünmüş fiyat 2.6056 tl olacak (yuvarlak 2.61 tl)

b) Bedelliye katılmıyorsunuz ve rüçhanları satıyorsunuz:
    Rüçhan fiyatı=(4.12-2.6056) : 0.9432=1.6056 tl (yuvarlak 1.61 tl)
    Sağlamasını yapıyorum:
    Bedelli arifesinde eldeki değer=4.12x10000=41,200 tl
    Bedelli ertesindeki değer=2.6056 (bölünmüş fiyat)x10000 + 9432x1.6056 (rüçhanlardan gelen gelir)=26056+15144=41200 tl
    Her 2 değer de %100 örtüşüyor, demek ki hesapladığım bölünmüş fiyat ile rüçhan fiyatı doğru.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    c) Şimdi de rüçhanları alanlar açısından bakalım:
    1 rüçhan için 1.61 tl ödedi, ek olarak hisse başına 1 tl ödedi, toplam cepten çıkan para 1.61+1=2.61 tl oldu, ve bu da hissenin bölünmüş fiyatına eşit. Böylece üçüncü sağlamayı da yapmış olduk ve hesapladığım tüm rakamlar birbiriyle örtüşüyor.

Sonuç: 4.12 tl şu anki hisse fiyatı olarak baz alınırsa, bölünmüş fiyat 2.61 tl, rüçhan fiyatı da 1.61 tl olacak. Eldeki her 10000 hisse için 9432 adet rüçhan verilecek, bunların kullanım fiyatı da 1 tl dir.
    Sn TRENDHOUND

BU yaptığınız hesaplamaların çoğu doğru
    ama 1 tane çok net hata var
    ve bayağı bir fark yapar
    bilmeyerek yaptığınızı düşünüyorum

bakalım düzeltebilecekmisiniz

yok hepsi doğru DERSENİZ

o zaman ben düzeltirim

3 gün bekleyeyim
    pazartesi akşamı bakarım
    Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
    HERKESİN KENDİ AKLI VAR.

5. Hisse 4.8 lerde iken speğin yaptığı artistik hareketlerden şüphelenmiştim. Borsa düşerken yoğun işlem hacimli yukarı götürüp sonrada çakması beni kıllandırmıştı. burda da speğe birkaç yorum yazmıştım. Aslında tehlike tüm borsa için geçerli. Yaklaşık 2 yıldır ekonomik ve jeopolitik riskler rekor seviyelere gelmesine rağmen Borsada PALA diye bir organizasyon türemiş ve Borsayı rekor rekor seviyelere taşıyor. O kadar büyük bir güç ki tüm hisse senetlerinde ismi zikredilerek görünmez bir kahraman gibi nam yapmış. Ben uzun zamandır diyorum ekonomik ve jeopolitik risklerden herhangi biri gerçekleşirse Yabancı bir satışa geçer ise PALA balataları sıyırıp arkasından kara dumanlar atar. Bu hisseye gelince %94 bedelli tepkisi sabah açılışta sert oldu ama biraz toparladı gibi. Banka endeksleri %2 üzeri atmasına rağmen bunda ancak 4.15 lere kadar çıktı. Benim asıl merak ettiğim Bankanın %94 gibi bir bedelli açıklaması oldu. Ekonominin kötü gidişatı malum acaba banka likidite sıkıntısını aşmak için böyle bir hamleyi uygun mu gördü. Diğer banka hisselerinde de bedelli açıklanırsa işte o zaman ekonomik sıkıntılar iyice netleşmiş olur. Hissenin ne yapacağını asla bilemeyiz ama bu erken seçim meselesi yabancı yatırımcıda bir miktar pozisyon azaltmaya gider oda endeksi 102 binlere baskılar. Seçim anketleri belirdikçe mevcut hükümetin %50 üzeri alamayacağı netleşirse satışlarda sertleşir. O zaman PALA arkadan kara duman çıkarmanın yanı sıra patlak egzoz gibi arada alevde salar. Neyse bakalım seçim atmosferi nasıl şekillenecek.

6.  Alıntı Originally Posted by VOLBOR Yazıyı Oku
    Sn TRENDHOUND
    Bu yaptığınız hesaplamaların çoğu doğru ama 1 tane çok net hata var bakalım düzeltebilecek misiniz.........
    Hatam olduğunu tahmin etmiyorum, 3 ayrı sağlama yapıp sonuçların tamamen örtüştüğünü teyit ettim, lakin sizin görüp benim göremediğim hatamı gösterebilirseniz hem memnun hem müteşekkir olurum. Şimdiden tşk ederim. TH
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7. TH'ye özel soru:
    """Merhabalar ykb daki rüçhan yazınızı okudum size bir şey danışmak istiyorum tabi lütfederseniz elimde 32 bin lot senedim var ve bedelliye girecek 30 bin tl sermayem yok 4.65 den maliyetli senetlerimde zaten 17 içerideyim bedelli arttırım olmasa idi haraket etmeye niyetim yoktu lakin şu an mecburiyet içerisindeyim, Bir borsacı tanıdığım elindeki senetlerden bedelliye girebilecek kadar sat bedelliye gir dedi, siz olsanız ne yapardınız bu durumda? Birde merak ettiğim bedelliye katılmasam yani hiçbir şey yapmasam , rüçhan hakkımı otomatikman satıyorlar mı yoksa benim fiilen başvurmam mı gerekiyor? """

TH'nın cevabı:

Bedelliye tam katılmanız durumunda 32000x0.9432=30182 tl ödemeniz gerekiyor. Ben olsaydım bir şekilde bu bedelliye ne yapıp edip katılmaya çalışırdım. Eğer maddi gücüm elvermiyorsa borsacı arkadaşın tavsiye ettiği gibi bedelliye katılacak kadarını satıp geri kalan hisselerle bedelliye katılırdım (not: rüçhan tahtasının açılış tarihini bilmiyorum, bu tarihi öğrenin). Eldekilerden 6000 adet satarsan 6000x4.12=24720 tl elde edersin, geriye kalan 32000-6000=26000 hisse için ödemen gereken 26000x0.9432=24523 tl böylece karşılanmış olur. Eğer tam katılamıyorsan böyle yapmanda fayda var. Eğer bedelliye katılmayıp rüçhanlarını da satmazsan rüçhan tahtası kapandıktan sonra rüçhanların çöpe gider (bankanın hesabına geçer) ve elindeki hisseler de otomatik olarak yeni hisse fiyatından işlem görmeye başlar. O yüzden: a) ya bedelliye tam katılacaksınız, b) ya eldeki hisselerin hepsini satıp hisseden tamamıyla çıkacaksınız ve böylece bedelli ile alakanız kalmayacak, c) ya da eldekilerin bir kısmını veya rüçhanları satıp bedelliye kısmen katılacaksınız. Hiç bir şey yapmama durumu söz konusu olamaz çünkü oturduğunuz yerde eldeki değerin %40 ını çöpe atmış olursunuz yani 4.12 tl değerindeki hisse bedelli ertesinde 2.61 e düşmüş olur. İcraata geçmeniz şart. Bedelliye katılanlar hesapta gereken parayı bulundurmalı. Rüçhanları satmayı düşünenler kendileri rüçhan tahtasında satacaklar.TH

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TH'ye özel soru:
    """Merhabalar ykb daki rüçhan yazınızı okudum size bir şey danışmak istiyorum tabi lütfederseniz elimde 32 bin lot senedim var ve bedelliye girecek 30 bin tl sermayem yok 4.65 den maliyetli senetlerimde zaten 17 içerideyim bedelli arttırım olmasa idi haraket etmeye niyetim yoktu lakin şu an mecburiyet içerisindeyim, Bir borsacı tanıdığım elindeki senetlerden bedelliye girebilecek kadar sat bedelliye gir dedi, siz olsanız ne yapardınız bu durumda? Birde merak ettiğim bedelliye katılmasam yani hiçbir şey yapmasam , rüçhan hakkımı otomatikman satıyorlar mı yoksa benim fiilen başvurmam mı gerekiyor? """

TH'nın cevabı:

Bedelliye tam katılmanız durumunda 32000x0.9432=30182 tl ödemeniz gerekiyor. Ben olsaydım bir şekilde bu bedelliye ne yapıp edip katılmaya çalışırdım. Eğer maddi gücüm elvermiyorsa borsacı arkadaşın tavsiye ettiği gibi bedelliye katılacak kadarını satıp geri kalan hisselerle bedelliye katılırdım (not: rüçhan tahtasının açılış tarihini bilmiyorum, bu tarihi öğrenin). Eldekilerden 6000 adet satarsan 6000x4.12=24720 tl elde edersin, geriye kalan 32000-6000=26000 hisse için ödemen gereken 26000x0.9432=24523 tl böylece karşılanmış olur. Eğer tam katılamıyorsan böyle yapmanda fayda var. Eğer bedelliye katılmayıp rüçhanlarını da satmazsan rüçhan tahtası kapandıktan sonra rüçhanların çöpe gider (bankanın hesabına geçer) ve elindeki hisseler de otomatik olarak yeni hisse fiyatından işlem görmeye başlar. O yüzden: a) ya bedelliye tam katılacaksınız, b) ya eldeki hisselerin hepsini satıp hisseden tamamıyla çıkacaksınız ve böylece bedelli ile alakanız kalmayacak, c) ya da eldekilerin bir kısmını veya rüçhanları satıp bedelliye kısmen katılacaksınız. Hiç bir şey yapmama durumu söz konusu olamaz çünkü oturduğunuz yerde eldeki değerin %40 ını çöpe atmış olursunuz yani 4.12 tl değerindeki hisse bedelli ertesinde 2.61 e düşmüş olur. İcraata geçmeniz şart. Bedelliye katılanlar hesapta gereken parayı bulundurmalı. Rüçhanları satmayı düşünenler kendileri rüçhan tahtasında satacaklar.TH
    Üstat selam....akbank ve garantide ki yakın izlemeye alınan kredi miktarlarını gördün mü?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 86/822 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •