Sayfa 592/1023 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by SERCAYOLKAN Yazıyı Oku
    Hadi elinde olan dolarını sakladı.

Altını olan gömdü.

İyi de dolar sabitlenirse ne olur? Bunu biri açıklayabilir mi?

Ben daha önce dalgalı kur rejimine geçişi acı bir şekilde yaşamıştım.

Ama dövize çapa atılırsa ne olacağını bilemiyorum.

Yoksa tersi yaşanacak ve biz zenginleşecek miyiz?

Çapaya ne olacak? Bankalar bu çapa ile ne yapacak?

Açıklayabilecek olan var mı?

En ufak bilgi kârdır.

Saygılar...
    Korkmayın böyle birşey yapıldığında enflasyonun bir ay içerisinde %500leri geçeceğini şu an ülkeyi yönetenler bile kestirebilir. Dolar karaborsada bir haftada net 10tl olur. Tcmb elinde dolar kalmaz, ordan 4'e al karaborsada 10 liraya okut.
    Aşağı yukarı 400 milyar dolarlık yıllık dış ticaret hacmi olan bir ülke ekonomik verileri kötüyken böyle bir adım attığında kendini ipe çektiğini bilir. İşin kısacası venezüela falan yanımızda sönük kalır. Enerjiden gıdaya her alanda dışa bağımlıyız kimsenin o hareketi yapmaya maçası yemez. Ha yapılırsa ilk günden para düşünmeden kaçın zira maksimum 4.günün sabahı iç savaş çıkar.
    Döviz'i sabitlesen en son 2011-2012 gibi sabitleyebilirdin, yine bir bedeli olurdu ama o zamanlar belki uyum sağlanırdı.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by SERCAYOLKAN Yazıyı Oku
    Hadi elinde olan dolarını sakladı.

Altını olan gömdü.

İyi de dolar sabitlenirse ne olur? Bunu biri açıklayabilir mi?

Ben daha önce dalgalı kur rejimine geçişi acı bir şekilde yaşamıştım.

Ama dövize çapa atılırsa ne olacağını bilemiyorum.

Yoksa tersi yaşanacak ve biz zenginleşecek miyiz?

Çapaya ne olacak? Bankalar bu çapa ile ne yapacak?

Açıklayabilecek olan var mı?

En ufak bilgi kârdır.

Saygılar...
    Capa cupa sokmez, karaborsa patlar!

SSCB de bile rubleylen dolar fiyati, anasinin diniydi!

Fiziki dolar candir, bankada olana karismam!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Bazi ihbarlar aliyorum, Bora beyin A.K. partimize laf ettigine dair!

Derhal yonetime bildir tusuna abanin, Sn. Yoneticim gerekeni yapacak!
    hah bide hem ihbarcı hem

emeklimiz oldu

2.000 TTL için yakacak memleketi
    makarn kömürcüler bunun yanında vicdanlı kalırdı
    bir halt olacağı yok.

Usd/try 4,0627 +0,0003 +0,01%
    gau/try 171,403 -0,377 -0,22%
    usd/zar 12,4672 -0,0002 -0,00%
    eur/try 4,9072 +0,0006 +0,01%
    eur/usd 1,2075 +0,0004 +0,03%
    gbp/try 5,5922 +0,0010 +0,02%
    bir halt olacağı yok.

5. [QUOTE=Academician;2089311]
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Dth ın yasaklanması halinde;

Kısa vadede bankacılık sistemi iflas eder. Çünkü bu durumda oluşacak pozisyon riskini karşılayacak mb rezervi bildiğim kadarıyla yok..

Uzun vadede ise, finansal sisteme yatırımcı güveni kalmayacağı için , yastık altı ve karaborsa alır başını gider.. yeniden güven tesis etmek onyıllar alır.[/QUOTE/]

ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İyide doları nasıl yasaklayacaklar ülkede dolar ile işlem yapan yüzlerce ortak türk ve yabancı şirketler var bunlar artık böyle bir ülkede yatırım yaparlar mı neye güvenecekler.yatırımcı kalmaz ülkede ülke biter.

bir halt olacağı yok.

7. Ülkenin %90 hammaddesi dolar ile alınırken siz doları sabitlerseniz tl nin değeri aynı gün yerle bir olur ve dolar zıplar. Bu da o ay bitmeden binlerce firmanın batmasına ve enflasyonun 10 katına çıkmasına sebp olur. Ben her ay 30 bin dolar ödememi yurt dışında ki firmaya şu an 120 bin tl olarak öderken bizimkiler doları sabitleyince al sana 100 bin lira mı diyicem yoksa o adam uluslararası piyasa kurundan hesaplayıp 300 bin tl olarak mı tahsil eder.. böyle birşeye kalkışırlarsa ekonomi çöker

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Bakıyorum ekonomistler devamlı yatıştırma halindeler, aşağıdaki yazdıklarımın hepsini farklı farklı ekonomist -yorumcular söylemiştir:

*Borsa -%3,5 olduğu sıralarda efendim Mehmet Şimşek'le ilgili eskiden söz edilen istifa gelişmelerinin olduğu(seçime 2 ay kala buna hangi hükümet izin verir?),

*yok efendim düşüşün robot emirlerle olduğu, birbirini tetiklediği

* yok efendim profesyonel açığa satışçıların bu işi yaptığı,

*yok efendim tatil dolayısıyla piyasanın sığ olduğu bu yüzden hacimsiz düşüş olduğu(gün sonu xu100 de 6,2milyarTL işlem oldu ve zaten hep bu civarlarda gezinen bir işlem hacmi var ki önceki sert düşüşlerde bundan daha az işlem hacimlerine de rastladık, sonrasında biraz yukarı çıktı oradan geri düştü vs.)

*yok efendim ay sonu poz kapatmalar vs. (ya sabır, saçmalamanın daniskası artık)

Bunları söyleyen ekonomistlerin hepsi ağız birliği etmişcesine erken seçim açıklandığında aynen şunları söylemişlerdi:

"seçime 66 gün var, bu kısa sürede seçim ekonomisi yani bol bol harcama, teşvik, af, hibe vs. açıklamayacaklar, eskiden seçimler öncesi bunlar yapılır ve seçim sonrasına acı bir ekonomi reçetesi kalırdı. Şimdi acı reçete kalmayacağı için borsa arttı dolar düştü... vs."

Dünkü düşüş için hiç dile getirilmeyen ama en tutarlı yorum seçim ekonomisi sebebi ile olabilirdi, ama dile getiren çıkmadı. Bugün yarın derler artık.

Seçim ekonomisi bir nebze etkili Ama gerçekler şunlar:

Bankanın biri 4,35 milyar TL bedelli sermaye artırma yoluna gitti, ülker, doğuş vs. gibi büyük şirketler kredi yapılandırmasına gitti,

Türk bankalarından milyarlarca TL'ye denk gelen döviz cinsli kredi kullanan telekom kredi borcunu ödeyemiyor,

bankalardan birine yada birkaçına ABD tarafından külliyatlı ceza kesilmesi bekleniyor,

bankanın birinin bilançosu iyi geliyor ancak dip notlarda 3 ay'dan daha fazla ödeme yapılmamış kredi yani izlenen krediler konumunda 6 ayda %111 lik artış meydana geliyor, 18,3 milyar TL'ye ulaşıyor, yapılandırılan 4milyarTL ve batık 3,1 milyar TL'lik kredi de eklenirse, kullandırılan 222 milyar liralık kredilerin 25,5 milyar lirası riskli kredi durumunda.

inşaat şirketleri bir bir batıyor, 53 yıllık İnanlar inşaat sattığı milyonluk dairelerin parasını almış ama tapusunu sahiplerine vermemiş, sonra iflas ettim demiş. Bankalar tapusu devredilmeyen konutlara ipotek vs. gibi işlemlerle alacaklarına karşılık olarak tedbir koymuş, Milletin parası buhar olmuş. Parası alınıp tapu verilmemiş yüzbinlerce konutun bu risklere maruz kalabileceği iddia ediliyor.

Ortalama gayrimenkul fiyatlarında gerileme yaşanıyor. Satışlar düşüyor. Lokomotif sektör inşaatta işler sekteye uğruyor.

14 ayda %70 primlenen borsada karını cebine koymak isteyen yabancı 2 ayda yıllardır görmediğimiz 900 küsur milyon dolarlık hissesini sattı ve bunu ustaca yaparak borsa'da sadece yüzde 8,5 düşüşle başardı. Dün ve geçen hafta buna 200milyon dolar daha eklemiş gibi duruyorlar.

Nede olsa borsadan çıktıklarında dolar alıp bekleyişe geçmezlerse net yüzde 13-15 civarı faizi elde etmekteler. TCMB 13,5 faizi koymuş, doları çok ciddi baskılıyor. Kafaları rahat.

Dolar-borsa-faiz üçgeninde at koşturabiliyorlar. Kendi memleketlerinde olsa 3-4 milyar dolarla hiç bir şey yapamazlar. Ama burada piyasaların kralı durumundalar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 592/1023 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •