Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
Bugun ben bu olayi Finans'dan hazineden arattirip benim anlayacagim sekilde tane tane teknik terim kullanmadan anlattirdim.
Anladigim su ki bu olayin da duz mevduat gibi hic bir riski yok, stopaj %10, vergi konusunu da sordum, su anda bu %10 nihai vergi, beyan gerekmiyor ama devlet ileride kalkar da mevduatin stopaji %15 iken bununki %10 deyip ek vergi isteyebilir, geriye de calistirabilir gibi bir seyler dediler.
Aramizda bir kontrat olacak, hic bir sekilde DCD'de oldugu gibi bir kur riski filan yok, size once belli bir kurdan doviz satmisiz gibi dusunun vade sonunda taaahhut ettigimiz faize denk dusecek gibi bir kurdan da o dovizi geri alacagimizi taaahhut ediyoruz dediler.
Ben boyle bir seyi bugune kadar hic yapmadim ama dediklerine gore 1 Mio ve uzerindeki rakamlara bugun 12.65% olan 32 gunluk mevduat faizi swap ile bugun 13.30% olarak swap ile verilmis.

Syg,
Bende bu konuyu sormuştum ..Türev piyasası araçlarında stopaj %10 ..mesela opsiyon primlerinde yuzde 10 sropaj kesiliyor...tabi islem gerceklesirse ...swapta türev aracı. Çünkü işlem kağıdında öyle yazıyor. ..bence geçmişe dönük bir uygulama olması zor ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.