Sayfa 521/637 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571621 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,161 - 4,168 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Evet, borsa zirveleri zorlarken ne alalım, hisse önerisi, portföy stratejileri vs...endeks zirveden %20 düşmüş, aksa ve Petkim gibi beklenenden biraz kötü gelmiş bilsnço nedeniyle %30 zirveden düşüş yaşamış uzun vade için popüler kağıtlar var...ama alıyorum ya da alım için tetikteyim diyen 3-5 arkadaş.

Özellikle bu günleri bekliyordum, memleket ziyareti, bağ-bahçe, ev tadilat isleri de bitti...bundan sonra başlıkta daha sık yazacağım.

Bu dönemler sükuneti, analiz ve stratejiyi elden bırakmadan, uzun vadeli yatırım için çok güzel dönemler...bu fırsatlar 5-10 yılda bir gelir, değerlendirmek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by alirza Yazıyı Oku
    Ben 10 gündür dolardayım. Seçim öncesi borsa 80binin altına düşerse alıma geçerim. Yoksa dolar en iyisi şu an.
    Dibin dibi var tepenin tepesi var. Düştü diye hisse alınmaz. Çıktı diye hisse satılmaz. Önceden belirlenen strateji ve plana göre alım satım yapılmalıdır.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
    Burada düştü diye hisse alan olduğunu sanmıyorum...uzun vadeli olarak portföye almayı düşündüğü hisseleri fiyatı uygun seviyeye geldiğini için KADEMELİ olarak alanlar var.

Ayrıca BES birikimim 2,5 yıldır gram altında...doları da 2,5 a düşecek denen zamanda 3,5 dan aldık...seçime kadar hedefin 4,2-4,4 arsligi olduğunu seçim kararı alındığında yazmıştım.

Yani, bu iş strateji ve planlama işi...öyle anlık kararlar alarak uzun vade yatırımcı olunamaz zaten.

3. Neden dönem dönem önceki yazılara gönderme yapıyor ve okunmasını öneriyorum...borsa 115-120 arasında gezinirken zirvelere yakın olduğumuzu ve dönüş için strateji geliştirilmesi gerektiğini anlattım...portföy hedge i anlattık, spot döviz almak yerine, vadeli işlemlerde 1 e 10 kaldıraç ile işlem yapılabileceğini belirttik.

Yani araba devrilmeden yolu gösterdik...yine 3-4 ay sonra değeri anlaşılacak önerilerde bulunuyoruz, ama bazı arkadaşlar anlık yorum yapıyor...uzun vade yatırımların konuşulduğu bu başlıkta en az 3-5 ay sonrası hedeflenerek yorum yapılmalı.

4. Bazı arkadaşlar “yeterli bilgimiz yok, biz ancak finansal okur yazarız, daha fazlasını bilmiyoruz...ileri düzey öneriler isimize pek yaramıyor “ diyebilir.

Ama bu başlığın hedef kitlesi genç beyaz yakalılar...yani en az uni mezunu, kendine yatırımın zirve döneminde olan arkadaşlar...kişisel gelisimin en verimli dönemleri.

3-5 ayda vadeli işlemler, hedging, kaldıracli piyasalar vs konusunda 100 saat çalışma ile başlangıç için yeterli bir seviyeye gelinebilirdi. Kaldı ki Oğuz arakadasimiz çok güzel isler yapmış, hatta güzel sonuçlar bile elde etmiş..,demek ki çalışan yapıyor.

5. Son olarak şunu yazayım...hani daha önce kariyerimden ve seçtiğim yeni yoldan bahsetmiştim...son 5 aydır sadece kendi portföyümü yöneterek, işte kazandığımdan daha fazla kazanç elde edebiliyorum( enflasyondan arındırılmış aylık reel kazanç).

Kumar mı oynadim, aşırı risk mi aldım..hayır...sevdiğim işi yapıyorum, çok çalışıyorum, çok daha mutluyum..maddi olarak zengin olma hayali ile değil, makul düzenli bir getiri hedefi ile, manevi zenginliklere odaklanarak yola çıktım...Allah umduğumdan çok daha fazlasını nasip etti, şükürler olsun.

6. Hektaş grafik pahalı deyince bıyık altından gülen arkadaşlar olmustu.

Dün %9, son 7 işlem gününde %25 düştü..üstelik bilanço vs gibi haber etkisiyle olmadı bu düşüş..10 gün önce hiç düşmeyecek, fezaya çıkacak gibi duruyordu di mi? Bu işler hep böyle olmustur...bazen hisse yıllarca diplerde sürünür, sonra 1 yılda 3-5 katına cikar( bknz trkcm grafiği)...Bazen de nefes bile almadan çıkar hisse, aylarca, yıllarca...sonra birileri düğmeye basar,

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Son 1-2 gündür az çok alım yönünde olanlar, elleri kaldıralım, bir nevi yoklana almıs olalım!!!
    Bende biraz alım yaptım. Tabiki güvendiğim hisselerden
    borsada güzel bir söz var. Düşen bıçak tutulmaz. O nedenle dikkatli olmakta yarar var.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Bende elimi kaldirayim
    Petkimi dun 6 liralarda gorunce ilave yapmistim, brisadanda eklemeler yapmistim bu arada, benim sormak istedigim su portfoy dagiliminda doviz, altin, borsa, mevduat,arazi vs cesitlendirmek gerektigini ilk baslarda yazilmisti, acaba bir parca dolari borsaya yatirsak, suandaki uygun fiyatlardan yararlanmis mi oluruz yoksa portfoy disiplinini bozdugumuz icin ileride zararli mi cikariz.

Sayfa 521/637 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •