Originally Posted by
Dudu
Icim urpererek size katiliyorum dostum...
Syg,
Sevgili dostum, bunların hepsi tercih malumunuz. O zamanlar Ozal'ın bir lafı vardı bu enflasyonu düşürürüm ama siz buna hazır mısınız mealinde birşeydi. Yani herşeyin bir bedeli var. Hem gidip herkes ithal arabalara, hele ki yöneticiler bunu hiç anlamamışımdır - alman mersedeslerine binecek, herkesin cebince iphone olacak, daha tuhafı canlı hayvanı bile ülke dışında alacaksın. Sonra da cari açık olmasın, enflasyon olmasın, faizler yüksek olmasın diyeceksin, böyle bir mantık olabilir mi, oluyor işte. Ne demişler "ders alınsaydı hiç tekerrür eder miydi tarih" veya benzer şekilde Einstein'ın bir lafı var. "Ahmaklık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir". 2013'den beri tüm dünya bangır bangır yüksek faiz dönemine giriyor, biz kulaklarımızı tıkıyoruz.
Nihayetinde ekonomi de matematik gibi, belli kararlar alınıyor ve belli sonuçları oluyor. Bunlar bir tercih.
Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer İmleri