Sayfa 528/637 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,217 - 4,224 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ayni seyleri yazmisiz esasinda.
    Yuksek enflasyon, yuksek devaluasyon donemine giriyoruz yine.
    Bu donemde temettunun cok bir onemi kalmayacak, hatta temettu vermeyen hisseleri tercih edecegiz varligimizi koruyabilmek icin.
    Syg,
    Yüksek enflasyon derken şöyle bir uyarıda bulunayım.
    1980 90 larda %40-90 arası enflasyon ile ülkemiz sıralamada sondan 50nci gibi idi. 2000 lerde dünya dolar ile doldu. Bütün ülkelerde enflasyon düştü. Ülkemiz Şimdi %12 ile sondan 10 ülke içindedir. Yani aslında şu anda aşırı yüksek enflasyonumuz vardır.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

Alıntı Originally Posted by alirza Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon derken şöyle bir uyarıda bulunayım.
    1980 90 larda %40-90 arası enflasyon ile ülkemiz sıralamada sondan 50nci gibi idi. 2000 lerde dünya dolar ile doldu. Bütün ülkelerde enflasyon düştü. Ülkemiz Şimdi %12 ile sondan 10 ülke içindedir. Yani aslında şu anda aşırı yüksek enflasyonumuz vardır.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
    bir ilave de ben yapayım. o zamanlardan farklı olarak birlik beraberliği olmayan, ekonomik olarak bitik bir ülkeyiz. belimizi doğrultacak, atadan kalma özelleştirme yapabileceğimiz pek bir malımızda da kalmadı hani. umarım cauti haklı, dudu haksız çıkar. yoksa ülkenin tekrar yüksek enflasyonları kaldırabilecek gücü yoktur.

3. Enteresan tespitler olmuş, burada zamanında söylemeye çalıştığım şeylerdi aslında, tabi genel itibariyle kimsenin duymak istemediği acı gerçekler nihayetinde. Düzenli cari açık veren ülke, aile, kurum ne derseniz deyin sürdürülebilir bir ekonomisi olması mümkün değil. Para bol ve ucuzken bu zafiyetler görünmez, para değerini bulmaya başlayınca da herkesin gözüne batmaya başlar, özellikle cari açığı kapatmak için borç verenlerin.

90'ların enflasyonlu döneminde bile insanlar bu devran böyle sürer zannetti, sonra 2000 krizi ile duvara beklendiği gibi toslandı. Sonrasında ciddi kazanımlar olmuştu ve bingo, çoğunda geri adım atıldı, dolayısıyla hoşgeldin enflasyon, sürekli artan kur, hiç yükselemeyen veya saman alevi gibi yükselip tekrar düşen borsa. Enflasyonist ortamda hiç kimse hele ki ücretli karlı çıkamaz. Şimdiki 90'lardan farklı bazı açılardan, negatif yönde maalesef, detayına girmeye gerek yok, objektif herkes görebilir.

O zamanlar cari ve bütçe açığı vardı, buna double deficit derler direk duvara götürür. Son yıllarda bütçe iyi, cari açık devam ediyordu, şimdi bütçe de bozulma yönünde soru işaretleri var. Sonuçta basiretli kararlarla bu tersine çevrilebilir ama hiç öyle bir işaret yok, işaretler tam tersi yönde. Ayrıca eskiden Türkiye'de enflasyon varken dünyada da birçok ülkede vardı, şimdi kalmadı, bu taraftan bakınca da ayrı bir tuhaflık.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bir ilave de ben yapayım. o zamanlardan farklı olarak birlik beraberliği olmayan, ekonomik olarak bitik bir ülkeyiz. belimizi doğrultacak, atadan kalma özelleştirme yapabileceğimiz pek bir malımızda da kalmadı hani. umarım cauti haklı, dudu haksız çıkar. yoksa ülkenin tekrar yüksek enflasyonları kaldırabilecek gücü yoktur.
    Ben can-i gonulden isterim haksiz cikmayi ama pek guvenim de kalmadi acikcasi.

Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 06-05-2018 saat: 19:36.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Enteresan tespitler olmuş, burada zamanında söylemeye çalıştığım şeylerdi aslında, tabi genel itibariyle kimsenin duymak istemediği acı gerçekler nihayetinde. Düzenli cari açık veren ülke, aile, kurum ne derseniz deyin sürdürülebilir bir ekonomisi olması mümkün değil. Para bol ve ucuzken bu zafiyetler görünmez, para değerini bulmaya başlayınca da herkesin gözüne batmaya başlar, özellikle cari açığı kapatmak için borç verenlerin.

90'ların enflasyonlu döneminde bile insanlar bu devran böyle sürer zannetti, sonra 2000 krizi ile duvara beklendiği gibi toslandı. Sonrasında ciddi kazanımlar olmuştu ve bingo, çoğunda geri adım atıldı, dolayısıyla hoşgeldin enflasyon, sürekli artan kur, hiç yükselemeyen veya saman alevi gibi yükselip tekrar düşen borsa. Enflasyonist ortamda hiç kimse hele ki ücretli karlı çıkamaz. Şimdiki 90'lardan farklı bazı açılardan, negatif yönde maalesef, detayına girmeye gerek yok, objektif herkes görebilir.

O zamanlar cari ve bütçe açığı vardı, buna double deficit derler direk duvara götürür. Son yıllarda bütçe iyi, cari açık devam ediyordu, şimdi bütçe de bozulma yönünde soru işaretleri var. Sonuçta basiretli kararlarla bu tersine çevrilebilir ama hiç öyle bir işaret yok, işaretler tam tersi yönde. Ayrıca eskiden Türkiye'de enflasyon varken dünyada da birçok ülkede vardı, şimdi kalmadı, bu taraftan bakınca da ayrı bir tuhaflık.
    Icim urpererek size katiliyorum dostum...

Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Icim urpererek size katiliyorum dostum...

Syg,
    Sevgili dostum, bunların hepsi tercih malumunuz. O zamanlar Ozal'ın bir lafı vardı bu enflasyonu düşürürüm ama siz buna hazır mısınız mealinde birşeydi. Yani herşeyin bir bedeli var. Hem gidip herkes ithal arabalara, hele ki yöneticiler bunu hiç anlamamışımdır - alman mersedeslerine binecek, herkesin cebince iphone olacak, daha tuhafı canlı hayvanı bile ülke dışında alacaksın. Sonra da cari açık olmasın, enflasyon olmasın, faizler yüksek olmasın diyeceksin, böyle bir mantık olabilir mi, oluyor işte. Ne demişler "ders alınsaydı hiç tekerrür eder miydi tarih" veya benzer şekilde Einstein'ın bir lafı var. "Ahmaklık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir". 2013'den beri tüm dünya bangır bangır yüksek faiz dönemine giriyor, biz kulaklarımızı tıkıyoruz.

Nihayetinde ekonomi de matematik gibi, belli kararlar alınıyor ve belli sonuçları oluyor. Bunlar bir tercih.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hayır, ben sizin gibi bu dönemin uzun süreceğini düşünmüyorum...gelecek yeni hükümete göre ya 5-6 ay daha, ya da 1-2 yıl daha sürer yüksek enflasyon-yüksek faiz-yüksek döviz dönemi....her halukarda 1-2 yıl sonra enflasyon %5 e doğru inmeye başlayacak bence.
    O zaman en iyi yatırım 10yl tahvil olur. 10 yıl boyunca yıllık %14 getiri enflasyonun %5 olduğu durumda bulunmaz fırsat.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    O zaman en iyi yatırım 10yl tahvil olur. 10 yıl boyunca yıllık %14 getiri enflasyonun %5 olduğu durumda bulunmaz fırsat.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dogrudur.
    2001 de tam kriz ertesinde hazine bonosu faizleri %100 uzerinde idi, hemen arkasindan dramatik bir dusus geldi diye maliye o tahvilleri ayri bir vergi duzenlemesi altina almisti.
    Syg,

Sayfa 528/637 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •