bu ayki sembolik alým içinde BRISA yý tercih ettim
hamdolsun ben aldýkca düþüyor.
siyasi ortam netleþene kadar hisseye paydos ettim, altýna devam...
Dolartl için seçime kadar 4,2-4,4 araligi beklentim vardý( eurousd ye baðlý olarak)...parite 1,2 altýna indiði için 4,4 e yakýn bir seviye görebiliriz seçime kadar. Seçim sonrasý seçim sonuçlarýna göre þekillenir.
Ons için 1400 usd ilk hedef, aþýlýrsa 1600 usd bu yýl için hedefim...gram altýnda da 200 tl ye yakýn seviyelere denk geliyor hedefim.
Tatgd yý incelemeye deðer görüyorum ben kendim tüketicisi olarak aldýmama kimseye tavsiye etmiyorum.
Starbucks+nero vb kafelerde sek süt kullanýlýyor . 2018in ilk yýllarý marketlerde nedense raflarda görememiþtim þimdi tekrar yerinde bundan dolayý Q1 satýþlarý düþük geldiðini düþünüyorum. 5,50 dan 4,70 düþtü sonucunda.
Tabiki kimseye tavsiye verme amacým yok
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Hedge mekanizmasýnýn faydasý dalgalý günlerde ortaya çýkýyor.
Sn. Cautionaryýn defalarca verdiði örnekleri uyarlayarak 2 ay önce Fusd/try12_18 4.16 dan kontrakt almýþtým, o günkü mevcut spot döviz pozisyonum kadar. Þimdi 4.50 oldu.
Bu sayede hem hedge ediyorsunuz hem de kaldýraç sayesinde, cashte likit tuttuðumuz parayý gördüðümüz yada göreceðimiz düþüþlerde kullanma fýrsatýmýz oluyor...
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Pek belli etmedin ama olayý tüm detaylarýyla uygulamýþsýn tebrik ediyorum .
Eðer 10 bin dolarlýk pozisyon alacaksam ve uzun vade hedge amaçlý tutacaksam neden 40 bin tl baðlayayým..4 bin tl kontrat ile iþimi görürüm...birazda marj için para tutarým boþta, toplamda 5-6 bin tl ile 40 bin tl ilk dolar alýrým.
Ya da parasý çok olan için 60 000 tl ile 400 bin tl lik dolar almýþ olurum...al-sat marjý da daha iyi.
Üstad bu jantsa beni yamulttu, 4ncü senem, farklý bir ýþýk mý gördün, geleceðin egeen i yada erbosu olur mu?
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri